Weekendtips! Deze dingen kun je in Dordrecht doen

Het is bijna weekend! Wil je wat doen, maar heb je geen inspiratie? Dan hebben we wat tips. Dingen die je vanuit huis of buiten kunt doen.

Tasty Walk

Wil je aankomend weekend een rondje wandelen, de lokale horeca steunen én lekker eten? Check dan Tasty Walk Dordrecht. Je gaat langs zes verschillende restaurants die een take-away proeverij voor je verzorgen. De wandelingen staan op zaterdag en zondag gepland en kosten € 36,00 per persoon. Bekijk hier de website van Tasty Walk.

Foto: Bistro la Bohème

Uniek concert vanaf de Grote Kerk

Stadsbeiaardier Boudewijn Zwart speelt op zaterdag 13 maart live vanuit de Grote Kerk en jij kan het muziekspel beluisteren. Om 14.30 uur wordt er gestart en speelt hij onder andere psalm 43, ter nagedachtenis aan verzetsman Leendert Keesmaat. Die traditie is in 2008 ontstaan. Vanaf 15.00 speelt de stadsbeiaardier een half uur lang hits van de Golden Earring. Dit doet hij als eerbetoon aan zanger/gitarist George Kooymans van de Golden Earring, die onlangs na zestig jaar moest stoppen vanwege de ziekte van Kooymans.

Heb je een verzoeknummer? Mail deze dan naar [email protected]. Houd er wel rekening mee dat het nummer bespeelbaar moet zijn en een beetje melodieus moet klinken.

Stadsbeiaardier Boudewijn Zwart. | Foto: Stephan Tellier

Klimaatalarm in het Weizigtpark

Op zondag 14 maart is er in het Weizigtpark een demonstratie tegen de klimaatcrisis: het klimaatalarm. In meer dan 40 steden wordt een actie georganiseerd om aandacht te geven aan het klimaatbeleid. De demonstratie duurt van 14.00 tot 15.00 uur en aan het eind klinkt een alarm doordat de demonstranten met toeters en pannen kabaal maken. Lees hier meer:

 • Lawaai maken voor het klimaat: op deze dag is er een demonstratie in het Weizigtpark

  Op zondag 14 maart is er in het Weizigtpark een demonstratie tegen de klimaatcrisis: het klimaatalarm. In meer dan 40…

  parken in Dordrecht weizigtpark

Calisthenics Winter Games (13-17 jaar)

Voor jongeren van 13-17 jaar worden er 14 maart de Calisthenic clinics georganiseerd. Calisthenics is een vorm van krachttrainen waarbij je jouw spieren traint. Voor Dordtse jongeren worden er op deze dag gerelateerde activiteiten die een mix zijn van sport, graffiti art, muziek & een leuke challenge georganiseerd. Het duurt van 12.00 tot 16.10 uur. Aanmelden kan via [email protected]

Calisthenics Winter Games

Ben jij een jongere van 13-17 jaar, doe dan mee met de Calisthenics Winter Games! Van 5 t/m 14 maart vinden de Calisthenics Winter Games in Dordrecht plaats. Wij organiseren voor Dordtse jongeren, calisthenics gerelateerde activiteiten die een mix zijn van sport, graffiti art, muziek & een leuke challenge. Wat kunnen de jongeren verwachten van de Calisthenics Winter Games?Activiteiten:1. Graffiti online workshop met graffiti kunstenaar Bram Verbrugge. Op 5 maart kunnen jongeren van 13:00-14:00 meedoen aan de graffiti workshop. Via een link kunnen ze vanachter hun computer of laptop de workshop volgen. Via de volgende link kan je meedoen met de online workshop https://zoom.us/j/94462110861 2. Calisthenics clinics & de challengeOp 7 en 14 maart gaan de jongeren sporten middels calisthenics. De clinics beginnen om 12:00 uur en eindigen om 16:10 uur. We verzorgen per dag 3 clinics van ongeveer een uur. Per clinic kunnen er maximaal 12 jongeren meedoen. Na de clinic worden de jongeren uitgedaagd om mee te doen aan “De Calisthenics Winter Games Challenge”. Een wedstrijd waarbij de jongeren gaan planken De 3 winnaars met de langste tijd krijgen een leuke prijs. De locaties m.b.t. de calisthenics clinics zijn de calisthenicsparken in het Sterrenburgpark, Weizigtpark en Leerpark (Leerparkpromenade) en de locatie aan de Maasstraat 23 (voetbalkooi). Aanmelden voor de clinics & het programma kan via onderstaand e-mail adres.3. Muziek online workshops met Taz Eyeternal MusicOp woensdag 10 maart kunnen de jongeren van 14:00-15:30 deelnemen aan een muziek workshop. Via een link kunnen ze vanachter hun computer of laptop creatief meedoen aan de workshop. De link krijgen ze na aanmelding via het onderstaande e-mail adres.4. Graffiti workshop Sterrenburgpark met Bram Verbrugge.Op vrijdag 12 maart gaan de jongeren van 13:00-14:30 uur creatief aan de slag met graffiti. Voor het deelnemen aan deze workshop worden er 6 jongeren uitgeloot.5. Deelnemen aan de videoclipJongeren die hebben meegedaan aan de calisthenics clinics en workshops gaan samen met ons een videoclip maken. Met deze videoclip laten we anderen jongeren zien hoe leuk het beoefenen van calisthenics is en motiveren wij hen om ook aan calisthenics te doen. De shoot zal corona proof op verschillende locaties in Dordrecht plaatsvinden. Om deel te nemen aan de shoot/videoclip moeten de jongeren toestemming van hun ouders hebben. Hiervoor krijgen zij van de organisatie een toestemmingsformulier om in te vullen. Voor meer info over de videoshoot kan je ons mailen op: calisthenicsprojectnl@gmail.comAanmelden en informatie E-mail: calisthenicsprojectnl@gmail.com. De Calisthenics Winter Games worden georganiseerd door Jason Bonam, CEO van Calisthenics Training Centre & mede mogelijk gemaakt door de Winter Games, Krajicek Foundation, Johan Cruyff Foundation, Sociaal Werk Nederland, Ministerie van Volksgezondheid, Sport en Welzijn, Gemeente Dordrecht, Spui93 en R-newt.

Posted by Calisthenics Project on Monday, March 1, 2021

Online lijstentour in het Dordrechts Museum

De lijst van een schilderij: meestal kijk je er overheen. Maar wat doet een strakke zwarte lijst met een schilderij? Of een rijk bewerkt, verguld exemplaar? Hoe is de smaak door de eeuwen heen veranderd? En waarom heeft een schilderij eigenlijk een lijst? Ontdek het zelf tijdens de online lijstentour Van de Kunst en de Rand die sinds 9 te vinden is op de website van het Dordrechts Museum.

Een lijst om een schilderij van Ary Scheffer. | Foto: Dordrechts Museum

Bekijk ook:

Meer in deze categorie

Doen

Ga naar “Weekendtips: deze leuke evenementen gaan allemaal door”

Weekendtips: deze leuke evenementen gaan allemaal door

Ga naar “Lang weekend! Deze dingen kun je in Dordrecht doen”

Lang weekend! Deze dingen kun je in Dordrecht doen

Ga naar “Pasen 2021 in Dordrecht: dit moet je weten”

Pasen 2021 in Dordrecht: dit moet je weten

Pasen 2021 Dordrecht

In onze gids

Ga naar “Pimento Tapasbar”

Pimento Tapasbar

 • Voorstraat 317
 • Tapas restaurants
 • 11:00 - 21:00
Pimento Tapasbar Voorstraat

Nu geopend

Ga naar “Mix Snack”

Mix Snack

 • Voorstraat 321
 • Snackbars
 • 12:00 - 20:00
Mix Snack snackbar Voorstraat Dordrecht

Nu geopend

Ga naar “4 Stargrill & Cafetaria”

4 Stargrill & Cafetaria

 • Burgemeester de Raadtsingel 2a
 • Restaurants en horeca
 • 14:00 - 00:00
4Star Grill & Cafetaria Dordrecht Burgemeester de Raadtsingel

Nu geopend

Aanbiedingen

Ga naar “Alle CêlaVita van € 2,78 voor € 1,39”

Alle CêlaVita van € 2,78 voor € 1,39

 • Albert Heijn
 • Geldig t/m 18 april 2021
Ga naar “Princes tonijnstukken en sardines van € 3,30 voor € 1,65”

Princes tonijnstukken en sardines van € 3,30 voor € 1,65

 • Albert Heijn
 • Geldig t/m 18 april 2021
Ga naar “Hangstoel Swing van € 179 voor € 159”

Hangstoel Swing van € 179 voor € 159

 • Xenos
 • Geldig t/m 25 april 2021
Ga naar “AH Vetplant, monstera of sansevieria in pot van € 5,99 voor € 3,49”

AH Vetplant, monstera of sansevieria in pot van € 5,99 voor € 3,49

 • Albert Heijn
 • Geldig t/m 18 april 2021
Ga naar “Alle Prullenbakken van € 2,99 voor € 2,39”

Alle Prullenbakken van € 2,99 voor € 2,39

 • Xenos
 • Geldig t/m 25 april 2021

Vacatures

Ga naar “(Assistent) aankoopbemiddelaar”

(Assistent) aankoopbemiddelaar

 • De Hypotheker Centrum
 • Fulltime
ABC Aankoopbemiddeling

Topper

Ga naar “Haarstylist”

Haarstylist

 • BrainWash Dordrecht
 • Parttime
BrainWash Dordrecht Stadspolders Van Eesterenerf kapsalon kapper
Ga naar “Evenementencoördinator”

Evenementencoördinator

 • Dordrecht Marketing
 • Fulltime

Topper

Ga naar “Koffiekamer medewerker bij de Essenhof”

Koffiekamer medewerker bij de Essenhof

 • Randstad
 • Fulltime
Ga naar “Medewerker klantenservice, Gemeente Dordrecht”

Medewerker klantenservice, Gemeente Dordrecht

 • Randstad
 • Parttime

Agenda

Ga naar “DrechtStadLoop 2021”

DrechtStadLoop 2021

 • 10 oktober 2021