Voorjaarsvakantie met kids in Dordrecht: voor elke dag een tip

Door Lisanne Doff 22 februari 2019

Duurt de voorjaarsvakantie echt maar een week? Veel te kort voor alle leuke dingen die je met je kinderen kunt doen. Hier zijn negen tips voor leuke uitstapjes in Dordrecht. Voor iedere vakantiedag eentje.

<< < Pagina 1 / 9 >
⟵ swipe swipe ⟶

Op zaterdag: lekker de natuur in

Loopplank vijver Nassauweg Dordrecht - eenden - indebuurt.nl
Foto: indebuurt Dordrecht

Op zaterdag 23 februari 2019 zijn er weer IVN-activiteiten in de natuur voor kinderen. Doordat geleerden in het verleden de natuur ingedeeld hebben in allerlei soorten zijn we de natuur beter gaan begrijpen. We begrijpen nu ook beter hoe alles samenwerkt in de natuur. Daar gaan de kinderen van 7 t/m 12 jaar mee aan de slag. De kinderen van 4 t/m 6 jaar leren meer over eenden. Eenden hebben het rond deze tijd enorm druk, mannetjes zoeken vrouwtjes (zoeken vrouwtjes ook mannetjes?). De activiteiten voor beide groepen zijn van 10:30 uur tot 12:30 uur in de Stadsboerderij, van Baerleplantsoen 30. Je hoeft je niet aan te melden. 

Op zondag: een dagje varen

voorjaarsvakantie
Foto: ANP Bas Czerwinski

Lekker met de hele familie in een bootje uit varen gaan in de Hollandse Biesbosch. Bij Botenverhuur Dordrecht kun je zelf kiezen welke route je neemt of je kiest een route van de botenverhuur. Een vaarbewijs is niet nodig, het varen is heel makkelijk. Je krijgt natuurlijk instructie vooraf.

Botenverhuur Dordrecht, Baanhoekweg 1, tel. 078-6165201, reserveren kan alleen via het online boekingssysteem


Meer over Bootverhuur Dordrecht ontdekken?

Bootverhuur Dordrecht entertainment

Nu openHele dag

Baanhoekweg 1, Dordrecht

Bekijk meer:entertainment

Op maandag: naar de klimhal!

voorjaarsvakantie
In Mountain Network Dordrecht kun je in verschillende hallen klimmen tot grote hoogten. Het is een sportieve ervaring voor jong en oud. Of je nu een kennismakingsles doet of een kinderfeestje organiseert: het kan allemaal.


Meer over Sportboulevard Dordrecht ontdekken?

Sportboulevard Dordrecht bootcamp

Nu gesloten07:00 - 22:00

Fanny Blankers-Koenweg 10, Dordrecht

Bekijk meer:bootcamp

Op dinsdag: een snelcursus schaatsen

Foto: Pixabay

Kunstrijvereniging De Drechtsteden verzorgt in de voorjaarsvakantie een driedaagse snelcursus schaatsen voor alle leeftijden (vanaf 4 jaar).De cursus wordt gegeven van dinsdag 26 t/m donderdag 28 februari van 9.00-10.30 uur op de ijsbaan in de Sportboulevard. In de cursus leer je de verschillende basisvaardigheden van het schaatsen en de eerste beginselen van het kunstrijden. Je betaalt €50,- voor de driedaagse cursus en daar zit de entree en een certificaat van deelname bij inbegrepen. Je kunt je inschrijven via de website www.ddd-kunstrijden.nl


Meer over Mountain Network Dordrecht ontdekken?

Mountain Network Dordrecht sportcentra

Nu gesloten16:00 - 23:00

Maria Montessorilaan 3-A, Dordrecht

Bekijk meer:sportcentra

Wetenschapwoensdag

Foto: Pixabay

Welke materialen stoten elkaar af? En welke trekken elkaar juist aan? Dat kun je ontdekken aan de hand van spannende wetenschappelijke experimenten. Trek je schort aan, zet je veiligheidsbril op en doe mee! Woensdag 27 januari kunnen kinderen tussen de 7 en 12 jaar aan de slag bij De Stadsbibliotheek, Groenmarkt 153 en van alles leren op wetenschapwoensdag. De middag duurt van 14.15 tot 16.15 uur. Deelname kost €2,50 per persoon en je kunt je aanmelden via deze website.


Meer over Bibliotheek AanZet Centrum ontdekken?

Bibliotheek AanZet Centrum bibliotheken

Nu gesloten10:00 - 20:00

Groenmarkt 153, Dordrecht

Bekijk meer:bibliotheken

Op donderdag: kinderdag in het Energiehuis

ToBe Cultuurcentrum Dordrecht - Kinderdag in de meivakantie - indebuurt.nl
Foto: ToBe cultuurcentrum

Op 28 februari is er een Kinderdag van ToBe in het Energiehuis. Kinderen tussen de 6 en 12 jaar kunnen hier voor €10,00 drie verschillende workshops doen. Zo is er een workshop showdance, leren ze striptekenen en kunnen de kids creatief aan de slag met ecoline, sponzen, kwasten, rietjes en ga zo maar door. De Kinderdag start om 09.00 uur en eindigt rond 15.15. Je kunt een kaartje kopen bij de kassa of op de website van ToBe.


Meer over ToBe cultuurcentrum ontdekken?

ToBe cultuurcentrum muziek

Nu openHele dag

Noordendijk 148, Dordrecht

Bekijk meer:muziek

Op vrijdag: als een vis in het water

Komkommernieuws Dordrecht - Zeemeerminzwemmen Sportboulevard Dordrecht - indebuurt Dordrecht
Foto: Facebook Sportboulevard Dordrecht

Op donderdag en vrijdag in de schoolvakantie kun je van 13.00 tot 15.00 uur zeemeerminzwemmen! In eerste instantie vinden de workshops op donderdag plaats, maar als deze vol zitten is er vrijdag nog een extra optie. Kinderen moeten minimaal 6 jaar zijn en een A en B diploma hebben. De kosten zijn €36,70 en ej kunt je inschrijven bij de receptie van de Optisport Sportboulevard. 

De eerste zaterdag in maart: naar het theater

Foto: ToBe

ToBe Jeugdtheaterschool speelt op donderdag 28 februari en zaterdag 2 maart de voorstelling ‘Wat we voelen’ in theaterzaal Ketel 2 van het Energiehuis. De spelers nemen deel aan de talentgroep Jeugdproductie van de Jeugdtheaterschool. Sinds oktober repeteerden zij voor deze voorstelling. De afgelopen maanden zijn de spelers van de Jeugdproductiegroep op zoek gegaan naar wat ze voelen. Ze hebben onderzoek gedaan, elkaar vragen gesteld en hun ouders geïnterviewd. Het eindresultaat te zien in de voorstelling ‘Wat we voelen’.

De voorstelling is voor iedereen vanaf 6 jaar toegankelijk. Kaarten kosten € 5,-/ €3,- (t/m 20 jaar) en zijn te bestellen via www.tobe.nl en aan de kassa van het Energiehuis (alleen PIN). Donderdag 28 februari:  14.00 uur. Zaterdag 2 maart: 15.00 uur.

En op de zondag: lekker poffertjes eten

Poffertjes kerstmarkt Dordrecht 2018 - Visser's Poffertjes - December activiteiten kerst Dordrecht - indebuurt Dordrecht
Foto: Visser’s Poffertjes

Met poffertjes en pannenkoeken doe je de meeste kinderen een groot plezier. En zo niet, dan kun je bij Visser’s Poffertjes ook nog andere dingen op de menukaart. Een groot portie poffers en een heerlijke dosis suiker zijn een goed einde van een week voorjaarsvakantie.


Meer over Visser’s poffertjes ontdekken?

Visser’s poffertjes koffiebars

Nu open11:00 - 00:00

Groenmarkt 9, Dordrecht

Bekijk meer:koffiebars
<< < Pagina 1 / 9 >
⟵ swipe swipe ⟶

Meer over

Doen Getipt

adv.