Uittip: de tentoonstelling van Engelse fotograaf Luke Duggleby

Door Karlijn Goorts 11 januari 2017

Iedere week geven we je een leuke uittip; een expositie, film, evenement of concert waarvan wij denken dat je het niet mag missen. Deze week is de tip een tentoonstelling van de Engelse fotograaf Luke Duggleby

De foto’s van deze Engelsman zijn vanaf 15 januari te bewonderen bij DOOR aan de Voorstraat. De tentoonstelling ‘For Those Who Died Trying’ in Dordt is het gevolg van een samenwerking tussen Defenders in Dordrecht (DiD) en DOOR. En dat hebben ze goed gedaan want Dordrecht mag zich plaatsen tussen Bangkok, Chiang Mai, Pamplona, Brussel, Mechelen, Londen en New York, waar de expositie hiervoor te zien was.

For those Who Died Trying

Duggleby is een kunstenaar die zich vooral richt op sociale projecten in Azië. Naast freelance werk voor kranten en tijdschriften, heeft hij ook gewerkt voor verschillende internationale belangenverenigingen. Ook heeft hij al verschillende tentoonstellingen gemaakt en exposities gehad.

For Those Who Died Trying gaat over mensen die met een belangrijk doel voor ogen zijn gestorven. Bijvoorbeeld Somchai Neelapaijit die opkwam voor mensenrechten en werd ontvoerd en vermoord in Bangkok.

Te groot voor DOOR

De tentoonstelling bestaat uit 35 werken met een omvang van 70 bij 50 centimeter. Daarvoor is DOOR helaas een maatje te klein, maar daar hebben ze zich niet bij neergelegd. De overige portretten zijn te bezichtigen in verschillende etalages in de Voorstraat Noord en bij Intree Dordrecht.

Op 15 januari is de opening om 16.00 uur. De directeur van Amnesty International, Eduard Nazarski, komt de tentoonstelling openen. De toegang is helemaal gratis.

DOOR Dordrecht galeries

nu open12:00 - 00:30

Voorstraat 142-144

Bekijk meer:galeries
Foutje gezien?

Lees mee en reageer!

Reactie