Dordrecht

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Oktober 2019: deze leuke dingen kun je deze maand in Dordrecht doen

Door Lisanne Doff 1 oktober 2019

Ook in oktober is er genoeg te doen in Dordrecht. Ben je even vergeten waar we het over hebben? Je leest hier wat je wil weten 😉. Staat jouw favoriete evenement er niet tussen? We houden je iedere vrijdag op de hoogte met onze weekendtips.

Pagina 1/9
⟵ swipe swipe ⟶

Songbirds 078 Festival

Foto: pr

Vanaf 5 oktober reist het nieuwe festival Songbirds 078 drie maanden lang, elk weekend weer, langs unieke en opvallende locaties in Dordrecht. Het doel: bezoekers verrassen met een verzameling van talentvolle artiesten uit de Dordtse muziek, kunst- en designwereld. Ben jij wel benieuwd naar die nieuwe talenten? Hieronder vind je het programma:

Dit is het programma van het Songbirds 078 Festival

In oktober, november en december reist het nieuwe festival Songbirds 078 drie maanden lang, elk week...

Evenementenweekend Vrije Tijds Centrum

Foto: Vrije Tijds Centrum

In het weekend van 5 en 6 oktober is er het Culinaire Fashion Weekend bij het Vrije Tijds Centrum. Er komt een chef-kok die lekkere hapjes maakt en er is een personal coach die jou helpt bij het adviseren van kleding. Wil je meer informatie over dit leuke weekend? Check dan even dit artikel:

Vrije Tijds Centrum dameskleding - indebuurt Dordrecht

Lekker eten én shoppen? Dat kan gewoon tijdens dit culinaire weekend

In mei kon je nog lekker eten en drinken bij de gratis high tea van het Vrije Tijds Centrum, maar in...

Meer over Vrije Tijds Centrum ontdekken?

Vrije Tijds Centrum kledingwinkels

Gesloten10:00 - 18:00

Van Neurenburgpad 2, Dordrecht

Bekijk meer:kledingwinkels

Dordtse Cultuurnacht

Foto: pr

De derde editie van de gratis Dordtse Cultuurnacht vindt dit jaar plaats op zaterdag 12 oktober. Ook dit jaar weer hét moment om te ontdekken dat Dordrecht ontzettend veel te bieden heeft op het gebied van kunst, cultuur, workshops en creatieve lessen, (pop)concerten en voorstellingen.

Deelnemende locaties:
De Dordtse Cultuurnacht komt voort uit een samenwerking tussen de Dordtse Cultuurinstellingen: Dordrechts Museum, Onderwijsmuseum, ToBe, Kunstmin, Bibelot, de Popcentrale en Dordrecht Marketing. Dit jaar doen ook DOOR, de Bibliotheek AanZet en Cinema the Movies mee. De locaties worden deze avond met elkaar verbonden door het treintje van Dordrecht Tours die wordt omgedoopt tot Eli’s Karaoketrein.

Meer info vind je hier.

Strikjes op je Mouwen trouwevenement

Foto: Amy Shamblen

Strikjes op je Mouwen is het nieuwe trouwevenement in Dordrecht. Op zondag 13 oktober, van 12.00 tot 18.00 uur, zijn er zes trouwlocaties die de deuren openen en diverse presentaties geven.

Het is geen saaie tafel aan tafel beurs, maar een route langs (trouw)locaties in Dordrecht. Er is live muziek, een lekkernij, een live performance of een presentatie van de locatie óf een product.

De deelnemende locaties:
De Raedtskelder, Brut, Den Witten Haen, Bluebirds in the Backyard, Het Magazijn en Art & Dining. Alle locaties zijn op loopafstand van elkaar en er rijdt een treintje tussen de locaties. Het evenement is gratis. Meer informatie? Check het hier.

Kunst- en antiekmarkt

Antiekmarkt Dordrecht Nieuwkerksplein
Foto: Centrum Dordrecht

Op 6 oktober wordt er een antiek- en curiosamarkt georganiseerd. Het kloppende hart van de markt is het Nieuwkerksplein met de Nieuwkerk. Daar zijn zo’n 40 kramen met daarnaast een cateraar, terras en een podium waarop wij voor alle markten een passend stukje muziek inplannen.

De markt wordt gehouden van 10.00 tot 17.00 uur. Vanaf 14.00 uur zijn er optredens van een muzikant, singer-songwriter of band bij het gezellige terras waar een hapje en een drankje verkrijgbaar zijn.

Popronde Dordrecht

Foto: Popronde

Op zondag 6 oktober is de hele binnenstad van Dordrecht voorzien van de nieuwste talentvolle bands van Nederlandse bodem. Vanaf 13.00 uur kun je luisteren naar verschillende optredens op verschillende locaties. Meer informatie over de optredens vind je hier.

Keramiekmarkt [gaat niet door]

Foto: Keramiekmarkt Dordrecht

De Keramiekmarkt Dordrecht is een jaarlijks terugkerend evenement op het Statenplein van Dordrecht. Ruim zestig deelnemers uit binnen- en buitenland presenteren keramiek. Uiteenlopend van gebruiksvoorwerpen tot kunst. Ook worden er diverse materialen en gereedschappen aangeboden en de bezoekers worden verwend met demonstraties en informatie over keramiek. Het evenement is op zondag 6 oktober, van 10.00 tot 17.00 uur.

Update: De Keramiekmarkt gaat niet door vanwege de weersvoorspellingen.

Ladiesrun & Kidsrun De Hoop

Foto: Ladiesrun Dordrecht

Zaterdag 5 oktober is de vierde editie van ‘Ren voor haar leven!’. Tientallen vrouwen komen in beweging voor het goede doel: kwetsbare vrouwen die los willen komen van hun verslaving of uit de prostitutie willen stappen. Kom ook heerlijk hardlopen in de natuur en geniet van dit mooie evenement! Je kunt kiezen uit een afstand van 5 of 10 kilometer. Inschrijven of doneren kan hier.

Kidsrun
Op diezelfde dag is ook de Kidsrun. Alle jongens en meiden van 4 tot 12 jaar zijn welkom bij de Hoop. Ren zoveel mogelijk rondjes voor het goede doel. Na afloop krijen ze een lekker broodje knakworst en wat drinken. En voor iedereen is er een mooie medaille.

Avond van de Geschiedenis

Het Hof van Nederland rondleding
Foto: Facebook Het Hof van Nederland

Vrouwen hebben altijd zo’n 50% van de wereldbevolking uitgemaakt. Toch weten we vooral de namen van mannen uit het verleden.

Op zondag 27 oktober, van 19:30 tot 22:30 uur, worden er in Het Hof van Nederland bekende en minder bekende Dordtse vrouwen (en een aantal mannen) in de schijnwerpers gezet tijdens de Avond van de (Dordtse) Geschiedenis. Waarom kennen we hen wel of juist niet en wat is hun verhaal? Bekijk de geschiedenis van Dordrecht en Nederland door de ogen van verschillende vrouwen, test je kennis in een quiz, relax met een drankje erbij, of praat mee.

Lees ook: 

Kerstmarkt Dordrecht 2018

De datum voor de Kerstmarkt Dordrecht 2019 is bekend!

We hebben de eerste kerstspullen in de winkel gespot en dat betekent dat we weer kerstkriebels krijg...

Dit is de datum van de SantaRun 2019 in Dordrecht

Eén rennende kerstman op straat is al bijzonder natuurlijk. Maar op vrijdagavond 20 december krijgt ...
Pagina 1/9
⟵ swipe swipe ⟶

Meer over

Doen Getipt

adv.