Moniek’s relaxplekje: hier kun je Schotse Hooglanders van dichtbij zien

Door Moniek 24 januari 2019

In de stad van Dordrecht is altijd van alles te doen. Maar soms wil je ook gewoon niks. Even relaxen. Moniek vertelt je eens in de twee weken over een relaxplekje. Dit keer ging ze naar het Dubbelmondepark.

Ooit wel eens Schotse Hooglanders gezien? Nou ik wel en ik weet waar je ze kunt vinden! Zodra ik over het wildrooster loop, weet ik dat ik in het Dubbelmondepark ben. Het park heeft mooie, hoge bomen en in het winterseizoen liggen hier overal blaadjes. Doordat de Schotse Hooglanders het park goed bijhouden, vind je bijna geen onkruid of struikjes. Je kunt er goed tussen de bomen door kijken.

Indrukwekkend

In het park ga ik eigenlijk altijd gelijk op zoek naar de Hooglanders. Het is bijna onmogelijk om ze niet tegen te komen. Het zijn kleintjes in vergelijking met de vorige Hooglanders, maar ze zijn nog steeds indrukwekkend. Ik kon (uiteraard voorzichtig!) dichtbij komen en ze goed zien.

Tekst gaat verder onder deze foto.

Foto: Moniek Spek

Relax

Het park is een aangenaam relaxplekje. Het park wordt goed onderhouden door de twee Schotse Hooglanders en verder door de gemeente. Dat is te zien, want het park is (in de winter) kaal, maar overzichtelijk en heel netjes. En geen zorgen; de Hooglanders hebben genoeg te eten en anders worden ze voorzichtig bijgevoerd. Ik vind dit een leuke plek, omdat de Schotse Hooglanders hier lopen, het hier rustig is, maar toch af en toe een wandelaar tegenkomt en ik zie hier genoeg vogels en eenden.

Kortom: ga de Schotse Hooglanders ook eens opzoeken!

Meer relaxplekjes:

Moniek’s relaxplekje: dit is waarom de Wantijdijk perfect is

In de stad van Dordrecht is altijd van alles te doen. Maar soms wil je ook gewoon niks. Even relaxen...

Moniek’s relaxplekje: schaatsen in de winter en zwemmen in de zomer

In de stad van Dordrecht is altijd van alles te doen. Maar soms wil je ook gewoon niks. Even relaxen...


Meer over Dubbelmondepark ontdekken?

Dubbelmondepark

parken

3319 Dordrecht, Dordrecht

Bekijk meer:parken

adv.