Dordrecht

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Leuk! Deze dingen kun je dit weekend in Dordrecht doen

Door Lisanne Doff 24 januari 2020

Geen zin om dit weekend thuis te blijven? Dat komt goed uit, want in Dordrecht is altijd wat te doen. Een Vintage Kilo Sale, nieuwjaarsconcert en nog veel meer. We hebben een aantal activiteiten uitgelicht.

Page 1/6
⟵ swipe swipe ⟶

Vintage Kilo Sale

Foto: The Vintage Rebel

Dol op tweedehands parels, items met een verhaal en kleding uit vroegere tijden? Dan moet je zaterdag 25 januari in museumrestaurant Art & Dining zijn. Daar shop je tijdens Vintage Kilo Sale namelijk heel veel vintage kleding en accessoires voor een vaste prijs per 1000 gram. De entree is gratis en je kunt cash betalen of met PIN. Je bent vanaf 11.00 uur welkom en het duurt tot ongeveer 16.00 uur. Eén kilo kleding kost €20,00.


Meer over Art & Dining ontdekken?

Art & Dining restaurants en horeca

Geopend10:00 - 22:00

Museumstraat 38, Dordrecht

Bekijk meer:restaurants en horeca

Terug naar Toen

Foto: Bibelot

Bibelot tovert op 25 januari de tent om tot een jeugdhitjesparadijs. Bij Terug naar Toen keer je terug naar de 90’s en 00’s. Je hoort hits van Atomic Kitten, Michael Jackson, Briney Spears en je kunt viben op K-Liber. Terug naar Toen start om 23.00 uur en duurt tot ongeveer 04.00 uur. Vergeet je ID niet, want het is een 18+ feest.

De laatste tickets zijn hier te koop voor €15,00. 


Meer over Bibelot ontdekken?

Bibelot poppodia

Gesloten19:00 - 01:00

Noordendijk 148, Dordrecht

Bekijk meer:poppodia

Nieuwjaarsconcert van het Drechtsteden Jeugdorkest

Drechtsteden Jeugdorkest. | Foto: Jan Koorneef

Het Drechtsteden Jeugdorkest (DJO) van ToBe geeft een nieuwjaarsconcert op zaterdag 25 januari in het Energiehuis. Dit jaar spelen de jonge talenten van het DJO, onder leiding van Casper van Nugteren, muziek van Mendelssohn, Beethoven en twee walsen van Offenbach en Khatchaturian. Na de pauze speelt het orkest bewerkingen van moderne componisten. Het concert begint om 20.00 uur in theaterzaal Ketel 2. Kaarten van €5,- (kinderen €3,-) zijn hier te bestellen of aan de kassa van het Energiehuis (alleen pinnen).


Meer over ToBe cultuurcentrum ontdekken?

ToBe cultuurcentrum muziek

GeopendHele dag

Noordendijk 148, Dordrecht

Bekijk meer:muziek

Scharrelkids bij Duurzaamheidscentum Weizigt

Weizigtpark wandeling
Foto: IVN Dordrecht

IVN nodigt kinderen op zaterdag 25 januari uit om op pad te gaan. Voor kinderen van 4 tot en met 6 jaar oud staat er een echte winterse ochtend op het programma. Ontdek hoe mooi sneeuwvlokjes en ijspegels kunnen zijn. Voor de iets oudere kinderen, 7 tot en met 13 jaar, gaat de activiteit over het gebit van diverse dieren en de functie daarvan. Ook ontdekken ze wat er allemaal in een braakbal zit. Allebei de activiteiten starten om 10.30 uur op Stadsboerderij Weizigt en zijn om 12.30 uur afgelopen.


Meer over Duurzaamheidscentrum Weizigt ontdekken?

Duurzaamheidscentrum Weizigt bezienswaardigheden

Geopend09:00 - 17:00

Van Baerleplantsoen 30, Dordrecht

Bekijk meer:bezienswaardigheden

Winterexcursie

Foto: VVV Dordrecht

Zaterdag 25 januari is er een winterwandeling onder leiding van een natuurgids door de Hel- en Zuilespolder. Tijdens deze tocht wisselt het landschap voortdurend. Je komt langs weilanden, dijkjes, knotwilgen, riet en bos. De gids vertelt je wat de Biesbosch in dit jaargetijde zo bijzonder maakt. De tocht start om 13.00 uur en duurt tot ongeveer 15.30 uur. Kaartjes kosten €6,00 voor volwassenen en €5,00 voor kinderen. Je krijgt een bon voor 50% korting op een kom soep bij huiscafé Biestro. Reserveren kan hier. 


Meer over Biestro Biesboschcentrum ontdekken?

Biestro Biesboschcentrum eetcafés

Geopend09:00 - 18:00

Baanhoekweg 53, Dordrecht

Bekijk meer:eetcafés

Talk & Toast

Foto: Onderwijsmuseum

Het Onderwijsmuseum start een nieuwe reeks bijeenkomsten van ‘Dordttalk’ onder de titel ‘Talk & Toast’. Iedere laatste zondag van de maand is er en vanaf 11.00 uur een gesprek over onderwijs, jeugd en opvoeding in het Museumcafé. De eerste Talk & Toast is op 26 januari, om 11.00 uur. Interviewer Gertjan Kleinpaste ontvangt onderwijsman Rene van Engelen die uitgebreid zal vertellen over zijn meest recente boek: ‘De jongens code!’. Voor € 7,50 kun je hierbij zijn én je krijgt er een ontbijtje bij.


Meer over Nationaal Onderwijsmuseum ontdekken?

Nationaal Onderwijsmuseum musea

Geopend09:00 - 17:00

Burgemeester de Raadtsingel 97, Dordrecht

Bekijk meer:musea

Lees ook:

Betalen per kilo: de Vintage Kilo Sale komt naar Dordrecht

Dol op tweedehands parels, items met een verhaal en kleding uit vroegere tijden? Dan moet je zaterda...
Het kan zomaar dat je kleding tegenkomt met het kaartje er nog aan. "Het komt regelmatig voor dat mensen zelfs nieuwe kleding aan ons doneren. Verder werken we werken met winkels waar we kleding van overnemen." Ontzettend duurzaam natuurlijk. Kleding weggooien is zo zonde!

Bij deze winkel moet je zijn voor unieke (vintage) pareltjes

Op zoek naar gave tweedehands en vintage kleding tegen een leuke prijs? Ga dan binnenkort even langs...
Page 1/6
⟵ swipe swipe ⟶

Meer over

Doen Getipt

adv.