Zo gaat Hair Point by John Smit met je haar aan de slag

Aangeboden door Hairpoint by John Smit 28 november 2017

Je gaat naar de kapper om je haar te laten knippen of kleuren. Of misschien allebei. Wellicht wil je een andere behandeling. Hair Point by John Smit gaat zelfs nog verder dan dat. Zij zijn sterk in het oplossen van haarproblemen. En dat is een heel andere benadering.

Hairpoint by John SmitHair Point by John Smit kun je vinden in Dubbeldam. Op de Rechte Zandweg aan de rand van het Damplein, om precies te zijn. John werkt al tientallen jaren vanuit Dubbeldam, waar zijn kapsalon een vertrouwd gezicht is.

Meer dan knipkleed omdoen

Die ervaring gebruiken ze iedere dag. “Wij denken heel sterk in het oplossen van problemen”, zegt John Smit. “Dat begint al als de klant de zaak in komt. Het is als belangrijk het type mens te herkennen. We kijken naar hoe de uitstraling van iemand is en wat voor gezicht de klant heeft. Er komt meer bij kijken dan een knipkleed omdoen en aan de slag gaan.”

Oplossingen voor haarproblemen

Hair Point by John Smit heeft oplossingen voor allerlei haarproblemen. “We kijken bijvoorbeeld naar de structuur van het haar, en of het fijn van draad is of niet. Volume, dun of dik haar en kleuropbouw zijn allemaal dingen waar we iets aan kunnen doen. Een goede haarlijn voor iemand bepalen is een hele kunst, maar wel een van de mooiste dingen aan ons vak. Dat is wat we graag doen.”

hairpoint by john smit

Wat past bij iemand

“En wat kleuren betreft kijken we samen met de klant wat bij bij iemand past”, gaat John verder. “Het is bijvoorbeeld ook belangrijk te kijken naar iemands gelaatskleur. Werken met meerdere kleuren is prachtig, maar alleen als ze goed zijn gekozen. Ik heb zelf een hekel aan een pipo-de-clownlook, of lelijke zebrastrepen die totaal niet bij iemand passen.”

hairpoint by john smit

Uit bed

Het is dus goed je klant te kennen, weet John. “We kunnen dan pas eventuele problemen oplossen. Mensen die ’s morgens uit bed komen en even de handen door het haar halen, vragen andere aandacht dan mensen die uitgebreid met de föhn aan de slag gaan.”

Hairpoint by John Smit kappers

vandaag gesloten

Rechte Zandweg 1, Dordrecht

Bekijk meer:kappers