Dordrecht

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Je kunt nu klimmen voor vijf euro

Aangeboden door Mountain Network Dordrecht 16 oktober 2019

Je kent het misschien wel van kinderfeestjes: klimmen. Lekker gek doen met je vriendjes en vriendinnetjes, en daarna taart eten. Maar dat klimmen een echte sport is, hoef je niet te vertellen aan de mensen van Mountain Network Dordrecht. Zij zijn ontzettend bevlogen over de klimsport en na even testen kunnen we zeggen: het was het – letterlijke – hoogtepunt van onze werkdag!

“Het is zo jammer dat klimmen nog niet zo veel bekendheid heeft als bijvoorbeeld voetballen of tennis”, begint locatiemanager Robert van Dijk als we hem spreken in de klimhal naast het Leerpark. “De top van deze sport mag blij zijn als ze een gesponsorde klimreis mogen doen. We hopen dat de Olympische Spelen van 2020 wat meer bekendheid geven. Dan staan er namelijk drie vormen van klimmen op het programma. En onze actieperiode helpt natuurlijk ook mee”, voegt hij eraan toe.

Anderhalf uur klimmen voor maar €5,-

Robert bedoelt de kennismakingsweken die van 20 oktober tot en met 25 november lopen. Voor maar €5,- (ja, echt maar vijf piek!) mag je namelijk tijdens een kennismakingsles anderhalf uur klimmen. Dat is inclusief professionele begeleiding, klimschoenen en -gordel en zekeringsapparaat.

Het artikel gaat verder onder de foto.

Mountain Network Dordrecht klimmuur klimmen - indebuurt Dordrecht
Vanuit de klimhal heb je uitzicht op het Leerpark | Foto: Mountain Network Dordrecht

Hoogtepunt

Nieuwsgierig als wij zijn, moesten we dat natuurlijk uitproberen. De stuntelige foto’s zullen we jullie maar besparen, maar we kunnen zeggen: wij zijn om. Okay, de eerste aarzeling moet je even overwinnen – hoe hoger je komt, des te meer moet je afdalen – maar de adrenalinerush die je voelt als je weer op de grond staat is niet te beschrijven.

Klimvereniging Datingbureau

Thomas is al vijf jaar lid en vertelt dat het steeds naar meer smaakt. Hij heeft zelfs zijn vader overtuigd om het klimmen eens uit te proberen en met succes: nu trainen ze met zijn tweeën. Dat is ook zo leuk aan deze sport, weet locatiemanager Robert: “Je kunt al snel beter worden. Heb je geen klimmaatje? Dan kom gewoon naar onze open trainingsavond. Er is dan altijd iemand van ons in de zaal die je kan helpen en, misschien nog wel leuker, kan koppelen aan een andere klimmer. Een soort van datingbureau”, grapt hij. “Wij breken even het ijs.”

Het artikel gaat verder onder de foto.

Mountain Network Dordrecht klimmuur en klimmen - indebuurt Dordrecht
Foto: Mountain Network Dordrecht

Ook als je geen daredevil bent

Wij wisten het nog niet, maar er is meer dan alleen recht omhoog klimmen. Zo is er ook een boulderzaal waar je zonder touw omhoog klimt. Met een meter dikke mat eronder, dat gelukkig weer wel. En er zijn twee klimzalen met touwen: eentje van 13 meter hoog en eentje van 17 meter hoog. De laatste zaal heeft ook overhangende muren waardoor je echt kunt oefenen om schuin te klimmen. De parcours wisselen met regelmaat, zodat je er nooit op uitgekeken raakt.

Het artikel gaat verder onder de video.

Voor elk niveau

Of je nu beginner of expert bent, iedereen kan terecht bij Mountain Network Dordrecht. Je hoeft gelukkig geen afgetrainde avonturier te zijn om deze sport te beoefenen. Zo zijn er moeilijke klimroutes, maar ook routes voor beginnelingen en elk heeft zijn eigen kleur. Zo weet je precies hoe je naar boven kunt klimmen.

Adrenaline graag!

Denk je, nou doe mij ook maar een portie adrenaline? Kom dan langs tijdens de actieperiode, want zoals we al zeiden: je mag voor €5,- anderhalf uur klimmen. Aanmelden is wel zo handig en doe je via de onderstaande oranje knop, dan staan er namelijk meer dan genoeg begeleiders voor je klaar.

Daarnaast krijg je 20 oktober tot en met 25 november een slagroomtaart als je een kinderfeestje bij de klimhal viert en zijn er extra gratis proeflessen bij de Mountain Club. Meer over de actieperiode lees je op de website van Mountain Network Dordrecht.


Deze bijdrage wordt je aangeboden door Mountain Network Dordrecht. Meer over Mountain Network Dordrecht ontdekken?

Mountain Network Dordrecht sportcentra

Gesloten13:00 - 23:00

Maria Montessorilaan 3-A, Dordrecht

Bekijk meer:sportcentra

adv.