Voor deze wijnproeverij komt wijnboer Massimo di Lenardo speciaal naar Nederland

Aangeboden door Boonstoppel Wijnen 1 november 2018

Jerry Heezen van Boonstoppel Wijnen merkt aan zijn verkoop dat we een echte indian summer achter de rug hebben. “Maar toch zijn er mensen die een fles rode wijn open trokken, ondanks dat de thermometer bijna twintig graden Celsius aangaf.” Hij wil ons graag kennis laten maken met typische wijnen voor de herfst. “Daarom organiseren we op 4 november onze najaarsproeverij.” 

Voor ieder wat wils

Want dat rood alleen voor de koudste maanden is, en je vis alleen met witte wijn kunt combineren, is anno 2018 geen vaste regel. Jerry: “Natuurlijk staan onze prachtige rode wijnen centraal tijdens de najaarsproeverij. Maar we reserveren ook een plekje voor witte wijnen. Het is een mix van onze wijnen, er is voor ieder wat wils. Uiteraard kun je mooie wijnen voor de donkere dagen voor kerst uitproberen.”

Iedereen is welkom

En dat proeven kun je begin november in Het Magazijn op de Voorstraat. “Elke proeverij houden we op een andere plek in het pand. Voor dit evenement werken we samen met Het Magazijn, één van onze klanten. Wat zo leuk is aan deze locatie, is dat je ook gebruik kunt maken van het hele gebouw. Ook de kunstuitleen en de winkeltjes in het pand zijn geopend tijdens de najaarsproeverij. We denken dat het lekker laagdrempelig is, en zo hebben we het ook het liefst.”

De tekst gaat verder onder de foto.

Het Magazijn Dordrecht Voorstraat - indebuurt Dordrecht
Links een fiets van Knappe Fiets, op de voorgrond de winkelruimte van Make Room en op de achtergrond Velvet Music Dordrecht | Foto: Het Magazijn

Massimo di Lenardo is er bij

Speciaal voor de herfsteditie van de proeverij komt wijnboer Massimo di Lenardo over uit de Italiaanse wijnstreek Friuli. “Aan een tafel presenteert hij zijn Di Lenardo wijnen, die al jaren een vertrouwd gezicht in assortiment zijn. We vinden het ontzettend leuk dat Massimo naar Nederland komt voor de proeverij.” De andere zeven tafels hebben ieder hun eigen thema.

‘Lekker eten en wijn gaan goed samen’

Ben je uitgeproefd, dan is het tijd voor het diner. Safak Zengin van Restaurant Het Magazijn: “We willen mensen kennis laten maken met het aanbod van zowel Boonstoppel als Het Magazijn.” Mede-eigenaar Fokke Wagner: “We kunnen elkaar echt versterken. Onze kracht is dat lekker eten en wijn goed samen gaan. We bieden een complete middag.”

De tekst gaat verder onder de foto.

Najaarsproeverij 2018 Boonstoppel Wijnen en Het Magazijn - indebuurt Dordrecht
Foto: Restaurant Het Magazijn

En dit moet je weten

De Najaarsproeverij van Boonstoppel Wijnen is op zaterdag 4 november van 13.00 tot 17.00 uur. Meeproeven kost €7,50, en koop je een doosje wijn dan krijg je €7,50 korting. Aanmelden kan door een mailtje te sturen naar Boonstoppel. Aansluitend volgt het diner. De kosten zijn €49,50 en is all-in, dus inclusief wijn, tafelwater en koffie na afloop. Hiervoor stuur je een mailtje naar Het Magazijn. Let op: vol is helaas wel vol.


Deze bijdrage wordt je aangeboden door Boonstoppel Wijnen. Meer over Boonstoppel Wijnen ontdekken?

Boonstoppel Wijnen slijterijen

Nu gesloten10:00 - 18:00

Ceramstraat 104, Dordrecht

Bekijk meer:slijterijen

Meer over Het Magazijn ontdekken?

Het Magazijn speciaalzaken

Nu gesloten10:00 - 00:00

Voorstraat 180, Dordrecht

Bekijk meer:speciaalzaken

adv.