Op deze manier is het niet erg als het vroeg donker wordt

Aangeboden door Van Roosmalen Optiek 25 oktober 2017

Je merkt het als het buiten vroeger donker wordt. In huis gaan de lampen eerder aan en ineens ontdek je dat je bij daglicht beter kon lezen dan toen de lamp aanging. Zijn je armen te kort geworden om de krant vast te houden, krijg je nekpijn van je hoofd scheef houden om de gebruiksaanwijzing op een pakje te lezen of lijkt de afstand tussen jou en je beeldscherm niet te kloppen? Er is iets aan te doen.

Dat een leesbril uitkomst biedt als je een tekst niet goed meer kunt lezen, daarmee vertellen we je vast niets nieuws. Maar misschien wist je niet dat er enorme verschillen zijn in de onderlinge kwaliteit van leesbrillen. De juiste sterkte en kwaliteit van glazen is voor iedereen verschillend en moet zorgvuldig worden aangemeten. Voor je ogen is immers alleen het beste goed genoeg. Dat geldt niet alleen voor een leesbril, maar ook als je bijvoorbeeld moeite hebt op een beeldscherm te kijken.

Dagen worden korter

Nu we qua daglicht dichtbij de winter zitten, het daglicht dus steeds korter wordt en je daardoor misschien minder goed ziet, kun je eens denken aan een bril met Ergo® glazen van Rodenstock. Rodenstock beeldschermglazen ontlasten zowel je ogen alsook je nek en schouders. Al bij vijf tot tien uur dragen per week merk je het effect.

In drie varianten

Bij Van der Ham Optiek hebben ze Ergo®-beeldschermglazen van Rodenstock in drie varianten. Neem de Ergo® Book-glazen. Die hebben een zo groot mogelijk gezichtsveld, tot circa 90 centimeter. Hierdoor merken bijvoorbeeld leraren en tandtechnici dat hun werkzaamheden minder vermoeiend zijn. Ook kost lezen of handwerken veel minder inspanning.

Van der Ham Optiek

De lijst is langer

Ergo® PC-glazen geven je onbelemmerd gezichtsveld tot ruim een meter. Ideaal als je achter een pc werkt. En dan heb je ook nog Ergo® ROOM-glazen. Die zijn voor iedereen die bijvoorbeeld veel klantgesprekken voert of vergaderingen heeft. Dankzij de brede gezichtsvelden kunnen brildragers tot wel twee meter ontspannen zien. Hierdoor zijn ze ideaal voor onder meer advocaten, dirigenten, receptionisten en baliemedewerkers. Om maar wat beroepsgroepen te noemen. Die lijst is natuurlijk veel langer.

Van der Ham Optiek

Op hun gemak

Ergo®-glazen zijn trouwens niet alleen een uitkomst voor je werk. Ook bij het uitoefenen van je hobby voelen je ogen zich met deze Rodenstock-glazen op hun gemak. Even een bezoekje brengen bij Van der Ham Optiek? Wij dachten van wel.

Van Roosmalen Optiek opticiens

nu open09:00 - 17:30

Vriesestraat 96, Dordrecht

Bekijk meer:opticiens