Niks te beleven? Niet waar! 10 x iets interessants in Dordt om naar toe te gaan

Door Caty Groen 11 maart 2018

Niks te beleven in Dordt? Saaie tijd voor de boeg? Kom op zeg, Dordrecht barst uit zijn voegen van de dingen waar je naartoe kunt! We hebben een aantal heel verschillende activiteiten gekozen, zodat de kans groot is dat er ook voor jou iets tussen zit. Omdat het gewoon leuk is om er even uit te zijn.

<< < Pagina 1 / 10 >
⟵ swipe swipe ⟶

Het is Boekenweek!

Groenmarkt Dordrecht binnenstad Bibliotheek
Foto: Lisa Braat

Het thema van de Boekenweek is: Natuur. Nou, met zo’n onderwerp weet Dordtenaar Jacques van der Neut wel raad. Jacques is boswachter in de Biesbosch. Hij geeft dinsdag 13 maart een lezing in De Blauwe Kamer van de Stadsbibliotheek aan de Groenmarkt.

De lezing heeft als titel In de voetsporen van de grutto en de lepelaar. Jacques is een enthousiast verteller en ook nog eens een heel goede fotograaf. De avond begint om 19.30 uur en duurt tot 22.00 uur en de toegang is gratis. Reserveren kan hier.

Bibliotheek AanZet Centrum bibliotheken

Nu gesloten10:00 - 20:00

Groenmarkt 153, Dordrecht

Bekijk meer:bibliotheken

Sanshine Schrijft in Sterrenburg

Nou, als dat niet allitereert, weten wij het ook niet meer. Ook bij Sandra Utterijn-Klijnsmit staat het boekenweekthema Natuur centraal. Zij houdt woensdag 14 maart haar maandelijks Schrijfcafé. Bovendien is het 14 maart ook nog eens Nationale Boomfeestdag, dus je zit met het thema meer dan goed.

Sandra Utterijn-Klijnsmit helpt de deelnemers op weg met diverse schrijfoefeningen. De bijeenkomst is van 10.00-12.00 uur. Deelname is €12,- inclusief twee keer koffie of thee. De deelnemer neemt zelf pen en papier mee. Opgeven kan hier.

Kim Putters bij Kunstmin Live

kim putters
Kim Putters is de gast in Kunstmin Live. Foto ANP Guus Schoonewille

Kunstmin Live verwelkomt woensdag 14 maart Kim Putters. Hij wordt tijdens dit avondvullend programma geïnterviewd door Kees Thies en Marjolein Meijers. Kim is geboren in Hardinxveld-Giessendam. Hij is onder meer directeur van het Sociaal en Cultureel Planbureau. In zijn functie als directeur van het SCP is hij best vaak te zien op tv waar hij steeds weer wijst op de gevaren van de groeiende verschillen in Nederland.

Het gesprek wordt afgewisseld met film- en muziekfragmenten en live optredens. De Kunstmin Live band zorgt voor een muzikale omlijsting van de avond. Meer informatie en kaarten bestellen kan hier.

Schouwburg Kunstmin theaters

Nu gesloten09:00 - 21:00

Sint Jorisweg 76, Dordrecht

Bekijk meer:theaters

First Time Voters Event

Energiehuis
Foto: Facebook Energiehuis

In het Energiehuis is woensdag 14 maart een informatieve en vermakelijke avond voor jongeren die voor het eerst mogen stemmen. Met optredens van Raff, Devennee, Maffoud Mokaddem en IceKoud Donii. De gemeente, jongeren en artiesten praten verder over de gemeenteraadsverkiezingen van 21 maart.

Tijdens First Time Voters kunnen jongeren die voor het eerst mogen stemmen praten met eveneens jonge kandidaten uit de Dordtse gemeente. Het is een kans om de gemeentelijke politiek beter te leren kennen en een beter beeld te vormen van de verschillende partijen. De gesprekken worden geleid door Mignon Nusteling en Mayhar Zarrinphaker. Er is ruimte om de discussie aan te gaan met de raadsleden en jongeren kunnen hun eigen stem te kunnen laten horen.

De avond wordt geopend door Burgemeester Kolff en Nachtburgemeester Juno. De gesprekken worden afgewisseld met optredens en er is een feestelijke afsluiting met een DJ. Na afloop kun je nog napraten met elkaar en met de raadsleden. Het evenement is een initiatief van Schouwburg Kunstmin, Bibliotheek AanZet, Jongerenraad Dordrecht, Stichting Be Innovated, Studentenvereniging Ebrii Oves, Middelbare scholen en beroepsonderwijs Dordrecht.

Reserveren kan hier.

Ontmoetingen in Augustus

Villa Augustus
Foto: Caty Groen

De schrijvers Gerbrand Bakker en Eva Meijer zijn woensdag 14 maart in Villa Augustus. Directeur van het Poetry International Bas Kwakman gaat met de schrijvers in gesprek over politieke dieren en waarom rotgrond niet bestaat.

In Rotgrond bestaat niet, het nieuwe boek van schrijver en hovenier Gerbrand Bakker. probeert hij te doorgronden waarom de mens de natuur wil controleren. Van Eva Meijer, schrijver, filosoof, muzikant én beeldend kunstenaar, verscheen in 2016 Het Vogelhuis. Een ontroerend portret over de Engelse Len Howard, die rond haar veertigste de stad verruilt voor het platteland om daar de rest van haar leven koolmezen en andere slimme vogels te bestuderen.

Ontmoetingen in Augustus is op 14 maart en begint om 20.00 uur. De toegang is €10,- inclusief een drankje. Meer informatie vind je hier.

Villa Augustus argentijnse restaurants

Nu open07:00 - 00:00

Oranjelaan 7, Dordrecht

Bekijk meer:argentijnse restaurants

Debat in de Stad

Dit jaar is er opnieuw een serie Debat in de Stad. De reeks bestaat uit drie debatten over actuele onderwerpen die ons allemaal aangaan. Het eerste debat van dit jaar heeft als titel Waar wordt omzien afzien? De participatiemaatschappij gewogen.

De locatie voor het stadsdebat is het gebouw van het Apostolische Genootschap en de datum is donderdag 15 maart. Prof. dr. Margo Trappenburg. Zij is bijzonder hoogleraar Grondslagen van het Maatschappelijk Werk. De avond kan leerzaam zijn, zo aan de vooravond van de gemeenteraadsverkiezingen. Tien politieke partijen hebben al toegezegd naar de avond te komen. Dus ben jij benieuwd naar het standpunt van de partij waar jij op gaat stemmen of weet je helemaal nog niet wat je gaat stemmen, dan is het Debat in de Stad zeker iets voor jou.

De toegang is gratis, met na afloop een vrijwillige bijdrage in de kosten. Aanmelden kan op: [email protected]

Het Stoere Dolhuis

dolhuis
Foto: Facebook Het stoere Dolhuis

In het Dolhuis is er op zondag 18 maart een benefiet voor teamStoer en de Roparun. Met twee concerten, een popquiz en lekkere hapjes in een muzikale omlijsting door stichting Samball zit je zomaar ineens in een leuk evenement. En nog voor het goede doel ook! De toegang is €10,- en het begint om 14.30 uur.

Kijk hier voor meer info en aanmelden.

Dolhuis discotheken

Dolhuisstraat 55, Dordrecht

Bekijk meer:discotheken

Bibelot 50 jaar!

bibelot
Foto: Bibelot

Bibelot 50 jaar! Het oudste Poppodium van Nederland viert een halve eeuw concerten en feesten met een bijzondere reeks. Dat betekent een heel seizoen lang bijzondere evenementen, zoals op donderdag 29 maart de radiospecial van Via Cultura. Tijdens het event vindt tevens de première van Bibelot’s eigen documentaire plaats, een primeur. 50 jaar Bibelot in beeld: alle belangrijke gebeurtenissen worden in vogelvlucht getoond. Als kers op de taart lanceert Bibelot deze avond ook zijn bijzondere jubileummagazine. Er zijn verschillende gasten aanwezig: Willem van Leeuwen, Joyce Bertram, Han van Gorkom, David van Wijngaarden en meer. Dordtse Helden Beautiful Garden treedt deze avond op. (Ex-)vrijwilligers, medewerkers, bands, artiesten en geïnteresseerden zijn op 29 maart van harte welkom.
De live uitzending is voor iedereen vrij toegankelijk. Het begint om 19.15 uur.

Hier vind je meer informatie.

Bibelot poppodia

Nu gesloten10:00 - 18:00

Noordendijk 148, Dordrecht

Bekijk meer:poppodia

Sterren op het doek-kunstenaar Dorus Brekelmans exposeert

Wilma Geerts Galerie WG
Foto: Facebook Wilma Geerts Galerie

Dorus Brekelmans kreeg grote bekendheid door twee keer mee te doen aan het tv-programma Sterren op het doek. Zowel Robert ten Brink als André Kuipers kozen zijn schilderij. Tot en met 29 april 2018 is zijn sprankelende serie Beweging te zien in WG galerie, de plek voor hedendaagse portretkunst en realisme in Dordrecht.

De kunstenaar werkt afwisselend in acrylverf of olieverf op doek of paneel. De formaten van zijn schilderijen variëren van klein tot groot. Brekelmans werkt in een overwegend helder kleurpalet, de verf wordt spontaan en vaak expressief met penselen en/of paletmes aangebracht. WG galerie is aan de Aardappelmarkt 15.

Meer informatie vind je hier.

The Jazzinvaders spelen Herbie Hancock

Jazzinvaders
Foto: The Jazzinvaders

Herbie Hancock wordt beschouwd als een van de meest invloedrijke jazzmuzikanten van de tweede helft van de twintigste eeuw. Die status is vergelijkbaar met die van zijn mentor Miles Davis. In zijn muziek gebruikt hij ook elementen uit de funk, rock, blues, soul, gospel en klassieke muziek. Hij speelt zowel piano, keyboard als synthesizer.

The Jazzinvaders bestaan sinds 2005 en spelen zaterdag 17 maart in Jazzpodium DJS muziek van Herbie Hancock. Tijdens deze avond bestaan The Jazzinvaders uit de volgende bezetting: Linda Bloemhard – zang, Cees Trappenburg – trompet, Florian Wempe – saxofoon, Ton van der Kolk – bas, Berthil Busstra – piano, Timothy “Phil” van der Holst – drums. Zaterdagavond 17 maart in Jazzpodium DJS, Grotekerksplein 1. De deur is open om 21.30 uur en om 22.00 uur gaan ze los. De entree is €8,- en tot 25 jaar betaal je €4,-.

Meer informatie vind je hier.

Jazzpodium DJS muziek

Vandaag gesloten

Grotekerksplein 1, Dordrecht

Bekijk meer:muziek
<< < Pagina 1 / 10 >
⟵ swipe swipe ⟶