Meer dan de film: PremièreSalon in Cinema The Movies rondom Loving Vincent

Aangeboden door Cinema The Movies Dordrecht 26 oktober 2017

Twee voorvertoningen leverden al veel lovende toeschouwers op en vanaf morgen, vrijdag 26 oktober, gaat de film Loving Vincent in première. De bijzondere animatiefilm over Vincent van Gogh verdient in een historische stad als Dordrecht natuurlijk meer aandacht. Vooral omdat Van Gogh nog een korte tijd in Dordrecht woonde! Cinema The Movies organiseert daarom een PremièreSalon waar je zondagmiddag 29 oktober fijn van kunt genieten.

De vertoningen van de film Loving Vincent van 15.00 uur en 17.00 uur aanstaande zondag 29 oktober, worden omlijst met live muziek en live schilderen, bubbels & hapjes, lezing en nog veel meer. Ook is er een optie tot Frans tafelen in The Movies.

Loving Vincent

Loving Vincent vertelt op een nieuwe manier het levensverhaal van de beroemde schilder Vincent van Gogh. De film schildert (letterlijk!) een fascinerende kijk op Van Goghs leven. De personages die hij schilderde komen tot leven. En de landschappen die we zo goed kennen van zijn schilderijen vormen het decor van het verhaal. In 65.000 frames, met de hand geschilderd door meer dan 125 kunstenaars in de kenmerkende techniek en stijl van de late Van Gogh, brengt de film zijn werk in beweging.

De rode loper uit en bubbels voor jou

Ga je naar Cinema The Movies in de Nieuwstraat om deze film te bekijken, dan rollen ze de rode loper voor je uit en ontvang je bij binnenkomst een glas lekkere bubbels. In het café is er live muziek van Trio Less=More, een mix van fijne Franse chansons en jazzy songs uit Parijse salons. Diverse schilders van de Academie Barteljee creëren ter plekke nieuwe doeken, geïnspireerd op Van Gogh.

Cinema The Movies
Foto: Cinema The Movies Dordrecht

Een Van Gogh-wandeling door Dordt

Om 14.45 uur, 15.45 en 16.45 uur is er een korte vertelling over Van Gogh, zijn brieven en zijn relatie met Dordrecht. ’s Middags worden lekkere hapjes geserveerd. Voor wie het niet weet: Vincent van Gogh heeft in 1877 drie maanden in Dordrecht gewoond. Je kunt een stadswandeling maken die ongeveer een uur duurt. Je loopt dan langs de plekken die Van Gogh in zijn tijd ook bezocht. De wandeling start vanuit The Movies om 13.30 uur en 15.30 uur. Tot slot verloot Cinema The Movies onder de bezoekers gratis entreekaarten voor de expositie Loving Vincent in het Noord-Brabants Museum in Den Bosch.

Ook een Plat du Jour

Een arrangementskaartje voor de film en dit alles er omheen kost maar €13,50 (of €12,50 met korting; Strippenkaart en Cinevillepas zijn geldig met bijbetaling van €4,50). En wil je die middag/avond wat meer eten, dan is er een compleet Filmmenu-arrangement inclusief Plat du Jour en een glas wijn voor €27,50 euro per persoon. Wel vooraf reserveren, maar dat is logisch. Kaarten reserveren of kopen, met of zonder dinerarrangement, kan hier, maar je kunt ook bellen 078-7200777.

Cinema The Movies Dordrecht bioscopen

nu open15:30 - 23:45

Nieuwstraat 60-62, Dordrecht

Bekijk meer:bioscopen