Laatste kans: meld je nog snel aan voor de wijnproeverij van Boonstoppel

Aangeboden door Boonstoppel Wijnen 21 mei 2019

Steevast zijn ze uitverkocht, de wijnproeverijen van Boonstoppel Wijnen. “Hij staat bij veel van onze klanten standaard in de jaarplanning”, vertelt eigenaar Jerry Heezen. Na het herfstweer deze lente zijn we wel weer toe aan wat zomer en daarom organiseert hij zondag 26 mei de Voorjaarsproeverij in Het Magazijn (meer info onderaan het interview). Jij bent uitgenodigd!

Laat de zon maar komen

“Met de Najaarsproeverij in november waren we ook al te gast op deze locatie en dat beviel ons goed. Daarom organiseren we onze tweede Voorjaarsproeverij in Het Magazijn. In Dordrecht zijn niet veel locaties waar we een grote groep kunnen ontvangen. Hier aan de Voorstraat kunnen we in de tuin proeven, en we hopen dat we onze wijnen zowel figuurlijk als letterlijk in het zonnetje kunnen zetten”, zegt Jerry.

Het interview gaat verder onder de foto.

Voorjaarsproeverij Boonstoppel Wijnen Wijnproeverij - indebuurt Dordrecht
De tuin van Het Magazijn | Foto: Restaurant Het Magazijn

De makers vertellen

Twee trotse wijnboeren krijgen van Boonstoppel een eigen plek waar ze je alles vertellen over hun wijnen. “We hebben een Oostenrijkse wijnboer uitgenodigd die, heel speciaal, een wijngaard in Slovenië heeft. Dit is niet een bekend wijngebied, en juist daarom vinden we het leuk om deze streek een plek te geven op onze proeverij. Het zijn zulke onbekende wijnen die mensen niet zo snel kopen, die we willen belichten.” De andere wijnboer te gast komt uit de Toscaanse wijnstreek Montepulciano.

Rode wijn in de koelkast? Ja, dat kan!

Uiteraard is het grote deel van de 70 tot 80 wijnen die je kunt proeven wit of rosé. Maar wist je dat je ook prima rode wijn kunt drinken bij warmere temperaturen? “Traditioneel drinkt men in de winter meer rood en in de zomer meer wit en rosé. Uiteraard zijn er ook klanten die het hele jaar door een voorkeur hebben voor rode wijn. En dat kan prima, zelfs als de temperaturen boven de twintig graden uitkomen. Bijna elke wijn kun je namelijk ook licht gekoeld serveren. We raden dan een drinktemperatuur van zo’n tien graden Celsius aan, die we ook wel keldertemperatuur noemen. Vooral fruitige rode wijnen komen zo in de zomer ook goed tot hun recht.”

Het interview gaat verder onder de foto.

Wijnproeverij Voorjaarsproeverij Boonstoppel Wijnen 2019 - indebuurt Dordrecht
Boonstoppel’s Rob neemt de proef op de som | Foto: Facebook Boonstoppel Wijnen

Eten + wijn = fijn

Zo traditioneel als de wijnproeverijen bij Boonstoppel zijn, zo traditioneel is ook de maaltijd erna. “Regelmatig houden we na de proeverij een Wijnmakersdiner. Vroeger was dat met alle mensen die hadden meegeholpen, maar nu nodigen we iedereen uit. Je geniet van vier gangen die de chef van Restaurant Het Magazijn kookt. Hierbij schenken wij bijpassende wijnen. En de wijn die overblijft na de proeverij komt gewoon ook op tafel. Tussendoor kun je ook je vochtpeil aanvullen met water en aan het einde schenken we nog koffie en thee.”

Neem de tijd

Heeft Jerry nog tips om het meeste te halen uit de Voorjaarsproeverij? “Neem de tijd, dat vind ik heel belangrijk. Blader eens rustig het boekje dat je krijgt door, bekijk welke wijnen je wilt proeven. Want het is onmogelijk ze allemaal te proeven. Proef sommige wijnen ook zeker nog een keer. En tradities zoals beginnen bij witte wijn en eindigen met rode wijn zijn er ook niet zonder reden, dus dat kan ik je ook zeker aanraden.”

Het interview gaat verder onder de foto.

Wijnproeverij Voorjaarsproeverij 2019 Boonstoppel Wijnen - indebuurt Dordrecht.jpg
Foto: Matthieu Joannon

‘We maken er een feestje van’

“Het is voor veel klanten echt een traditie om naar je proeverij te komen. Er komen ook mensen speciaal naar Dordrecht om wijn in te kopen, sommigen kopen zelfs voor een half jaar in. Maar we doen dit vooral voor onze vaste klanten. We willen er een feestje van maken.”

Alle info over de Boonstoppel Voorjaarsproeverij op een rij

  • Datum: 26 mei van 12.30 tot 17.00 uur
  • Locatie: Het Magazijn, Voorstraat 180
  • De Voorjaarsproeverij kost €7,50 en betaal je per PIN aan de deur.
  • Koop je 12 of meer flessen? Dan krijg je dat bedrag terug.
  • Het 4-gangen Wijnmakersdiner, inclusief wijn en koffie, kost €49,95.

Aanmelden doe je via het aanmeldformulier.


Deze bijdrage wordt je aangeboden door Boonstoppel Wijnen. Meer over Boonstoppel Wijnen ontdekken?

Boonstoppel Wijnen slijterijen

Geopend10:00 - 18:00

Ceramstraat 104, Dordrecht

Bekijk meer:slijterijen
Boonstoppel Wijnen - Wijnreis Sardinië - Jerry Heezen - indebuurt Dordrecht

Dit gebeurt er tijdens een wijnreis van Boonstoppel Wijnen

We zien het al bijna voor ons: zitten op een houten stoeltje, met uitzicht op hectaren druiven terwi...

adv.