Dit is waarom Carla dit boek niet snel zal vergeten

Door Caty Groen 16 november 2017

Lezen is leuk, leerzaam en ontspannend. Je krijgt hier tips over boeken die de moeite waard zijn uit allerlei genres; van kookboeken tot thrillers en van de mooiste roman tot boeken over Dordrecht. Arnaud Makkenze voorziet je van fijne tips over boeken die je niet mag missen.

De Linda, NRC, Zin en Elsevier. Ze schreven allemaal lovend over het boek Laat los mijn hand van Edward Docx. Ook ‘onze’ Carla prees het boek. Want in de winkel ben ik niet de enige die veel leest. Ook mijn collega’s zijn gelukkig verknochte lezers. Bijvoorbeeld Carla, dus. Zij schreef een boekbandje. Dat is een strook die we in de winkel om het boek doen en waar we op schrijven wat we van een boek vinden. Carla schreef:

Adembenemend! De laatste reis van een aan ALS lijdende vader die met zijn zonen van Londen naar Zürich reist om zijn leven te beëindigen. Een boek dat je niet snel zult vergeten. Liefde voor elkaar, liefde voor het leven. Ik ben onder de indruk… Carla.

Fantastische, maar lastige mensen

Het boek gaat over Louis Lasker, die veel van zijn familie houdt hoewel het niet altijd mee zit. Zijn twee halfbroers zijn fantastische, maar lastige mensen die vooral druk zijn met hun eigen. Louis’ leven staat in het teken van het verzorgen van zijn vader. Met zijn vieren ondernemen ze per busje een reis van Londen naar Zürich. Hun vader is ongeneeslijk ziek en hij wil op waardige wijze zijn leven beëindigen. In Engeland is dat bij wet verboden.

Wat er werkelijk toe doet

De roadnovel gaat over de elementaire vragen in het leven en wat er uiteindelijk werkelijk toe doet. ‘Ontroerend’ dekt de lading niet, schrijft de uitgever. Het boek knalt recht je hart in en laat je na lezing verweesd achter. Docx heeft een uiterst actueel verhaal geschreven en de meest onweerstaanbare en onuitstaanbare personages gecreëerd, rijkgeschakeerd als het leven zelf.

Arnaud Makkenze werkt bij boekhandel Vos & van der Leer, de grootste boekhandel van Dordrecht. Hij komt uit een hartstochtelijk lezende boekenfamilie. Lezen maakt deel uit van zijn DNA; naast vader Piet is ook zus Annelore werkzaam in de zaak.

Vorige boekentip gemist?

Lees hier meer over Onschuld, geschreven door John Hart.

Meer over

Getipt