‘De republiek wordt uitgeroepen’ is niet alleen grappig, maar ook leerzaam

Door Caty Groen 1 november 2017

Lezen is leuk, leerzaam en ontspannend. Je krijgt hier tips over boeken die de moeite waard zijn uit allerlei genres; van kookboeken tot thrillers en van de mooiste roman tot boeken over Dordrecht. Arnaud Makkenze voorziet je van fijne tips over boeken die je niet mag missen.

Pieterjan Geneugelijk schreef het grappige en leerzame boek De republiek wordt uitgeroepen. Voor dit boek ging hij een seizoen lang op pad met FC Dordrecht. Tijdens die periode met de Dordtse Schapenkoppen, zocht de schrijver het ware gezicht van de Dordtse voetbalclub.

FC DordrechtMooie verslagen en meer

Pieterjan was er bij aan de Dordtse Krommedijk en bezocht uitwedstrijden die soms wat dichterbij waren, maar Venlo en Leeuwarden deden ook mee. Hij reisde de club achterna met de auto, de trein, de bus en ook wel op de fiets. Niet alleen lees je zijn mooie verslagen, ook verdiepte hij zich in de geschiedenis van het voetbal in onze stad Dordrecht. Het is een leuk boek geworden met mooie verhalen en goede gesprekken. Ook de humor ontbreekt niet, inclusief de roep om de republiek.

Van euforie tot ellende

Het seizoen dat Pieterjan beschrijft was er eentje die de voetballiefhebber niet snel vergeet. Ongeacht de clubkleuren is het heel herkenbaar; van euforie tot ellende langs de lijn. Een leuk en leerzaam boek voor wie van voetballen en Dordrecht houdt.

Arnaud Makkenze werkt bij boekhandel Vos & van der Leer, de grootste boekhandel van Dordrecht. Hij komt uit een hartstochtelijk lezende boekenfamilie. Lezen maakt deel uit van zijn DNA; naast vader Piet is ook zus Annelore werkzaam in de zaak.

Vorige boekentip gemist?

Lees hier meer over het boek Hoor nu mijn stem van Franca Treur.

Meer over

Getipt