Dordrecht

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Borreltijd! Jij bent uitgenodigd voor deze gezellige borrel in Kunstmin

Aangeboden door INZET078! 29 november 2019

Vrijwillig ergens aan de slag gaan hoeft heus niet als werk aan te voelen, vinden Karin, Frank en Caroline ligt. Zij praten liever over vrijwillige inzet. “Bij deze vrijwillige functies kun je doen wat je leuk vindt, waar je energie van krijgt”. Het trio is werkzaam bij vrijwilligersorganisatie INZET078! en nodigt iedere vrijwilliger uit voor de jaarlijkse vrijwilligersborrel op zaterdag 7 december. “Ook als je eens per maand een biertje tapt op de voetbal, ben je van harte welkom”.

Ik, vrijwilliger? Welnee!

“Er is veel verborgen vrijwillige inzet in Dordrecht”, vertelt Caroline. “Dordtenaren slaan zichzelf niet op de borst omdat ze ergens vrijwillig aan de slag gaan. Of ze hebben niet eens door dat hun inzet bij een Oranjecomité of luizenpluiswerk op school ook vrijwilligerswerk is. Elk jaar zet de gemeente Dordrecht alle Dordtse vrijwilligers in het zonnetje, en namens de gemeente organiseren wij daarom deze borrel.”

Het artikel gaat verder onder de foto.

Karin, Frank en Caroline | Foto: INZET078

Eyeopener

Je kunt veel gezelligheid verwachten in de theaterfoyer van Schouwburg Kunstmin, weet Frank. “Veel mensen zijn vooral actief op wijkniveau. Dan is het wel eens goed om buiten je wijk te kijken. Het kan  inspirerend zijn wat er elders in Dordrecht gebeurt, en een echte eyeopener ook. Je weet dat je niet een van de weinige vrijwilligers in de stad bent. We hopen dat de vrijwilligers door onze borrel weten dat je echt iets bijdraagt aan Dordrecht.”

Bitterballen

Karin: “Alle organisaties maken kans op de jaarlijkse Dordtse Vrijwilligersprijs die wij uitreiken tijdens de borrel. We geven 2000 euro, 1000 euro en 500 euro weg aan Dordtse vrijwilligersorganisaties. Dat mogen ze uitgeven aan het goede doel dat ze ondersteunen, maar ook om de vrijwilligers eens te verwennen. Juist op ons jubileum, de prijs bestaat nu 25 jaar, hopen we dat alle vrijwilligers naar deze middag komen. Ook hebben we Dordtenaar en ondernemer Lars Sørensen uitgenodigd om de middag aan elkaar te praten. Naast een officieel gedeelte is er uiteraard genoeg ruimte voor gezelligheid bitterballen.”

Kun je helaas niet komen zaterdag 7 december? “We hopen dat je je dan toch bedankt voelt”, zegt Caroline met een glimlach. “We trekken met INZET078! ook de wijken in om vrijwilligers te bedanken. Hoe? Daar moet je 7 december maar achter komen.”

Dit wil je weten

Datum: 7 december
Inloop: vanaf 15.30 uur
Programma: 16.15 uur
Borreltijd: 17.00 uur
Locatie: Theatercafé Kunstmin, Sint Jorisweg 76


Deze bijdrage wordt je aangeboden door INZET078!. Meer over INZET078! ontdekken?

INZET078! dienstverlening

Johan de Wittstraat 40, Dordrecht

Bekijk meer:dienstverlening

adv.