Eropuit! Deze Dordtse evenementen staan de komende maanden op de planning

Het evenementenseizoen gaat van start! Na de coronajaren mogen we weer los en dat hoef je in Dordrecht geen twee keer te zeggen. Ben je benieuwd welke evenementen in april, mei, juni en juli van 2022 op de planning staan in Dordrecht? Check dit overzicht.

Mis je een groot Dordts evenement? Mail naar [email protected].

Evenementen april 2022 in Dordrecht

Dordrecht Pakt Uit

Op zaterdag 16 april pakt Dordrecht uit! In de binnenstad zijn er die dag leuke activiteiten, kortingen, proeverijen en meer. De ondernemers zorgen die dag voor een feestje, dus mis het niet.

Bijen- en honingmarkt

Op het Beverwijcksplein vind je op zaterdag 16 april de Bijen- en honingmarkt. Van 10.00 tot 16.00 uur kun je hier terecht voor honing, andere producten en natuurverenigingen zijn aanwezig.

Koningsdag en kermis Dubbeldam

Tijdens Koningsdag kleurt Dordrecht oranje! Je kunt naar de aubade, Oranjemarkt én naar de kermis in Dubbeldam. Op het Damplein kun je van 27 april tot en met 1 mei naar de Koningskermis.

KNRM Reddingbootdag

Op 30 april is het KNRM Reddingbootdag en is de Dordtse Reddingsbrigade aanwezig op het reddingstation in Dordrecht. Tijdens deze dag kun je tussen 10.00 en 16.00 kennismaken met instructeurs, EHBO’ers en de redders van de Dordtse Reddingsbrigade.

Koningsdag in 2019. | Foto: indebuurt Dordrecht

Evenementen mei 2022 in Dordrecht


Kunst- en Antiekmarkt

Op 1 mei wordt van 10.00 tot 17.00 uur de kunst- en antiekmarkt georganiseerd. Het kloppende hart van de markt is het Nieuwkerksplein met de Nieuwkerk. Daar zijn zo’n 40 kramen met daarnaast een cateraar, terras en een podium waarop wij voor alle markten een passend stukje muziek inplannen.

Dordt in Stoom

Na vier jaar is Dordt in Stoom terug op 20, 21 en 22 mei! Dat betekent genieten van stoomboten, oldtimers en andere oude vervoersmiddelen. Maar ook luisteren naar shantykoren en orgeltjes, jezelf in de jaren ’30 wanen op de markt en vooral heel erg trots zijn op onze mooie stad.

Rommeldam

Op zaterdag 21 mei kun je vanaf 08.30 uur naar de 45e editie van Rommeldam bij Dubbelsteynlaan West 70. Je kunt er terecht voor boeken, cd’s, vinyl, kleding, speelgoed, meubels, glaswerk, schilderijen en nog veel meer. Ook is er een Antiekveiling, een grabbelton, schiettent en je kunt meedoen aan het Rad van Avontuur.

Lepeltje Lepeltje

Lokale keukens, foodtrucks, heel veel bier, wijn, fris, én natuurlijk livemuziek. En dat allemaal van donderdag 26 tot en met zondag 29 mei in het Weizigtpark. Er staan een groot aantal foodtrucks uit de omgeving, bands en DJ’s op het podium voor de sfeer én er is natuurlijk een markt op wielen.

Barbershop Ontmoetingsfestival

Voor het eerst komt het Barbershop Ontmoetingsfestival (BOF) naar Dordrecht. Op zaterdag 28 mei kun je op zeventien plekken in de binnenstad genieten van 26 Barbershop (a capella)koren en vijftien kwartetten uit Duitsland en Nederland.

Dordt in Stoom in 2018. | Beeld: Dordt in Stoom

Evenementen juni en juli 2022 in Dordrecht

Fietsvierdaagse

Fiets langs de mooiste plekjes in en rond Dordrecht. Van 31 mei tot en met 3 juni kun je een route van 30, 50 of 80 kilometer fietsen. Elke dag heeft een ander thema.

Wantijlive

Wantijlive is de nieuwe naam voor Live at Wantij dat sinds 2016 in het Dordtse park plaatsvindt. Dit jaar staat het festival gepland op vrijdag 17 juni. Je kunt luisteren naar optreden van Chef’Special, Davina Michelle, De Dijk en Rob Dekay.

Wantijpop

Het gratis festival kan, na twee jaar corona, op zaterdag 18 juni doorgaan. Onder andere Snelle, Duncan Laurence, MEAU en Scotch the Band treden op tijdens de 25e editie.

Zomerkermis

Van 18 tot en met 26 juni is de Dordtse Zomerkermis 2022 op de Spuiboulevard. Er zijn tal van attracties die je de hele dag kan bezoeken en je kunt lekkere snacks kopen.

Dordtse Boekenmarkt

Op 3 juli staat de hele historische binnenstad van Dordrecht weer vol met kramen. Een lint van meer dan 450 kramen slingert zich rond het kernwinkelgebied. Dit wordt de 25e editie van de Dordtse boekenmarkt.

Big Rivers

Op 15, 16 en 17 juli 2022 kan je weer als vanouds genieten van het Big Rivers festival. De organisatie wil het gevoel van voor de pandemie terugbrengen en maakt het feest groter dan ooit.

Big Rivers in 2019. | Foto: Big Rivers/Philipp Schulze

Bekijk ook:

Meer in deze categorie

Doen

Ga naar “Dit is er dit weekend in Dordrecht te doen (2 – 4 dec)”

Dit is er dit weekend in Dordrecht te doen (2 – 4 dec)

Ga naar “We deden mee aan een kledingruil bij Kat in ’t Bakkie en deze items scoorden we”

We deden mee aan een kledingruil bij Kat in ’t Bakkie en deze items scoorden we

Ga naar “Caroline at een broodje in het Kattencafé en dit vond ze ervan”

Caroline at een broodje in het Kattencafé en dit vond ze ervan

In onze gids

Aanbiedingen

Ga naar “Hangmat polyester katoen assorti 290×100 cm van € 39,99 voor € 29,99”

Hangmat polyester katoen assorti 290×100 cm van € 39,99 voor € 29,99

  • Geldig t/m 31 december 2022
Ga naar “op alles van Leifheit”

op alles van Leifheit

  • Geldig t/m 4 december 2022
Ga naar “Dare to Share bij De Beren Restaurants. van € 75 voor € 37,50”

Dare to Share bij De Beren Restaurants. van € 75 voor € 37,50

  • Albert Heijn
  • Geldig t/m 4 december 2022
Ga naar “Blond Amsterdam Holland Glorie servies van € 9,95 voor € 7,46”

Blond Amsterdam Holland Glorie servies van € 9,95 voor € 7,46

  • Albert Heijn
  • Geldig t/m 4 december 2022
Ga naar “Sylvie Meis luxe huispak € 24,99”

Sylvie Meis luxe huispak € 24,99

  • ALDI
  • Geldig t/m 4 december 2022

Vacatures

Ga naar “Teamleider Techniek”

Teamleider Techniek

  • Sportboulevard Dordrecht
  • Fulltime/Parttime
Sportboulevard Dordrecht