En nu even iets heel anders: 5 x doetips in Dordrecht

Door Caty Groen 16 mei 2018

Doen? Hoe bedoel je ‘doen’? Nou dit, bijvoorbeeld. Dordt barst namelijk uit zijn voegen van alle dingen die je kunt doen. Kijk maar.

<< < Pagina 1 / 5 >
⟵ swipe swipe ⟶

Maak je eigen (buiten)bar

Foto: Het Ambachtshonk

Bij Het Ambachtshonk kun je een workshop volgen om je eigen buitenbar of barbecuebar te maken. De workshop wordt gehouden op 2 juni en in één dag maak je een houten bar voor binnen of in de tuin. In Het Ambachtshonk is een hobbywerkplaats voor houtbewerking. Het is aan de Patersweg 53. De workshop duurt van 9.00 tot 16.30 uur en kost €300,- per persoon, afhankelijk van ontwerp en materiaal. De prijs is inclusief koffie, lunch en materiaal.

Meer informatie vind je hier.

Buddingh’-bord en Buddingh’-boek

Er verschijnt een nieuw boek over de Dordtse schrijver Kees Buddingh’ en ook komt er een ANWB-informatiebord op een brugwachtershuisje. Dat gebeurt woensdag 23 mei vanaf 11.00 uur op de kop van de Voorstraat bij de Leuvebrug, in het zicht van de toren van de Grote Kerk. Het brugwachtershuisje is voor dichter Buddingh’ een historische, maar koude plek. Hij beschouwde het aan het einde van de jaren vijftig van de vorige eeuw als een werkhuisje. Zo vertaalde hij er uit het Engels naar het Nederlands toneelspelen van William Shakespeare.

Het Buddingh’ Genootschap zegt bijzonder blij te zijn dat Kees Buddingh’ juist op 23 mei aandacht krijgt. Het is precies de geboortedag van zijn vrouw Christina (Stientje) Buddingh’-Van Vuren (1923-2017). In zijn dagboeken en zijn gedichten speelde Stientje evenals zijn zoons Sacha en Wiebe een belangrijke rol. Biograaf Wim Huijser besteedt aandacht tijdens de onthullingen op 23 mei aan zowel het brugwachtershuisje als aan de poëzie van Buddingh’. Hij zal tevens het eerste exemplaar van de door hem samengestelde bloemlezing Een geluk bij een ongeluk overhandigen aan loco-burgemeester en wethouder Piet Sleeking. Het nieuwe boek bevat een keuze uit de gedichten van Buddingh’ en is een uitgave van Uitgeverij Rainbow in Amsterdam.

Voorleesfeestje Tuinen

Foto: stichting Voorlezen

De tuin van het Onderwijsmuseum is aangelegd en wordt steeds mooier. Sanne de Vet en Josée Hermans lezen daarom verhalen voor over tuinieren. Daarna doen we een leuke activiteit met de AH moestuintjes en tuinattributen, geschonken door AH Maasplaza. Kinderen van 2 tot 8 jaar en hun ouders zijn zaterdag 19 mei van 14.00 tot 15.00 uur van harte welkom. Alle kinderen mogen na afloop een boek kiezen uit de Boekenkast. De entreeprijs is €2,50 per gezin.

Hier vind je meer informatie.

Open avond: Sprekend De Zwijger

Ter illustratie het standbeeld van Willem van Oranje van Gerrit Bolhuis, nadat het is onthuld op de Parade van het Kasteel van Breda, de plek waar de Koninklijke Militaire Academie is gevestigd. Foto: ANP

In de zaal van museumrestaurant Art & Dining is op woensdag 23 mei een Open Avond met het thema ‘Sprekend De Zwijger; een standbeeld van Willem van Oranje’. Aanleiding voor deze bijeenkomst is een beeld dat door de Prins Willem de Eerste Herinneringsstichting wordt geschonken aan de stad Dordrecht. Vier kunstenaars – Pieter Laurens Mol, Arie Schippers, Johan Tahon en Anne Wenzel – zijn gevraagd een ontwerp te maken voor een ‘monumentale sculptuur die op een herkenbare wijze voor een breed publiek Willem van Oranje verbeeldt’. Het uiteindelijke kunstwerk krijgt een plaats op de hoek Statenplein/Hofstraat, voor de gevel van de Berckepoort, een van Nederlands oudste monumentale woonhuizen waar de Prins diverse malen verbleef.

Tijdens de Open Avond vertelt Marianne Eekhout, conservator stadsgeschiedenis meer over de band tussen Willem van Oranje en Dordrecht. Gerrit Willems, conservator moderne/hedendaagse kunst, licht de keuze voor de kunstenaars en hun ontwerp nader toe. Ook is er gelegenheid om als één van de eersten de gelijknamige presentatie in Het Hof van Nederland te bezoeken. .

De keuze voor het uiteindelijke beeld is in handen van een deskundige jury met de Dordtse wethouder Cultuur als voorzitter. Ook het publiek heeft in de keuze voor het standbeeld een stem. Bezoekers van het museum kunnen tot en met 1 juli aangeven welk ontwerp hun voorkeur heeft. De stem van het publiek telt mee als één jurystem. Om alle Dordtenaren gelegenheid te geven zich uit te spreken, is de expositie tot en met 1 juli gratis toegankelijk. Half juli neemt de jury een besluit over het ontwerp, waarna de presentatie nog tot en met 23 september te zien is.

Open Avond Sprekend De Zwijger – Museumrestaurant Art & Dining – 23 mei – 19.30 uur – entree gratis

Aanmelden kan hier.

 

Willie & the Windmills sluiten Big Rivers af

Willie & the Windmills. Foto: Big Rivers Festival

Het Big Rivers Festival maakt weer een grote rij nieuwe namen bekend, waaronder The Boss Brothers, Living Room Heroes, Finest Truth en Willie & the Windmills. Vrijdag 13 juli zullen The Boss Brothers het podium bij Merz afsluiten met hun Bruce Springsteen tribute. Ook kun je deze dag genieten van Flink, Men on the Moon, Boerensyndicaat en Living Room Heroes.

Zaterdag 14 juli wordt afgeloten door Willie & the Windmills. Deze tornado blaast in 90 minuten de beste fragmenten van hits het publiek in. Van Lil Kleine tot Boudewijn de Groot en van Bloem tot Paul Elstak; het is een feest der herkenning. Dat is nog lang niet alles, wat ook Finest Truth, Nod Stewart & the Faces, Samball DJ’s, T-99, Skavuiten, Xing, The Young River, Pieter van Ham, Bad Case and the Roadies, El Capstok, Motorboat, Steely Fan en King Charles and the Rubinators zijn deze dag te vinden op het gratis festival in de Dordtse binnenstad. Het Big Rivers Festival is dit jaar op 13, 14 en 15 juli.

Big Rivers Festival

Ian Siegal en Prince Tribute by the Beautiful Ones staan op het Big Rivers Festival

Ian Siegal en Prince Tribute by the Beautiful Ones treden onder anderen op tijdens het Big Rivers Fe...
Danny Vera Big Rivers

Danny Vera komt naar Big Rivers Festival 2018

Big Rivers maakt de eerste namen bekend van de optredens tijdens het Big Rivers Festival 2018. En wa...
<< < Pagina 1 / 5 >
⟵ swipe swipe ⟶

Meer over

Doen Getipt

adv.