Dordrecht

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Dordtenaren zetten een beer achter het raam voor #berenjacht

Door Lisanne Doff 26 maart 2020

In verschillende social media groepen van de Drechtsteden plaatsen mensen een foto van een teddybeer achter het raam of op de vensterbank. Dit initiatief, #berenjacht, komt overwaaien uit Australië en het Verenigd Koninkrijk. Heb jij ook een beer voor je raam in Dordrecht? Stuur ons dan een foto!

Het populaire prentenboek ‘We gaan op berenjacht’, geschreven door Michael Rosen en geïllustreerd door Helen Oxenbury, dient als inspiratie voor #berenjacht. Want als er een kindje voorbij je raam loopt, worden ze vast extra blij bij het zien van de beer. Ook kunnen ouders een rondje lopen met hun kinderen en op zoek gaan naar de beren.

Geen gevaar

Nu denk je misschien: maar dat is toch helemaal niet slim? We moeten anderhalve meter afstand houden! Het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) benadrukt dat als mensen binnen anderhalve meter een gezin vormen, het niet verboden is. Ook mogen kinderen tot 12 jaar buitenspelen en vormen ze geen gevaar voor de gezondheid. Wel moet dit onder toeziend oog van een ouder gebeuren.

Ouders kunnen dus een rondje lopen met hun kinderen en op berenjacht, maar de groep mag niet te groot zijn. Ook is het de bedoeling dat je in eigen omgeving blijft bij het zoeken van beren. Het wordt afgeraden om stad en land af te zoeken naar zoveel mogelijk beren voor het raam.

Meedoen?

Je kunt via dit formulier aangeven dat er bij jou thuis een beer voor het raam staat. In dit overzicht komen vervolgens alle beren te staan. Op berenjacht! (Update: op dit moment is de kaart vol)

Lees ook:

Dordtenaren moeten zich in huis vermaken: indebuurt komt met #thuisvermaaklijst

Om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan, worden veel maatregelen getroffen. Thuiswerken...

Wil je spelen: dit heb je nodig voor een Dordtse 30 Seconds

Omdat we de aankomende weken niet meer naar een restaurantje kunnen, er geen concerten meer zijn en ...

Meer over

Corona Doen

adv.