Dit is waarom de jarige Pipoos voor iedereen belangstelling heeft

Aangeboden door Pipoos Dordrecht 27 februari 2018

Pipoos Dordrecht bestaat 28 februari precies twintig jaar. De zaak zat eerst in de Drievriendenhof, maar is inmiddels alweer zo’n tien jaar gevestigd in de Visstraat.

Frans Geurts runt met zes medewerkers de Dordtse vestiging van hobbywinkel Pipoos. “Min of meer bij toeval werd ik bij de winkel betrokken”, vertelt Frans. “Ik werk namelijk in de gezondheidszorg, maar door omstandigheden heb ik deze winkel voortgezet. Ik besloot voor mezelf op een gegeven moment wel om het dan ook zo goed mogelijk te runnen. En op de manier zoals ik zelf in het leven sta.”

De tekst gaat onder de foto verder.

Pipoos
Foto: Pipoos Dordrecht

Niet zomaar

Een klant is namelijk niet zomaar een klant en een collega is niet zomaar een collega voor Frans. Hij toont voor iedereen oprechte belangstelling. “Ik hou niet van ongeïnteresseerdheid. Mij hoor nooit tegen een klant ‘zeg het maar’ zeggen. Altijd vraag ik: wat kan ik voor je doen? Een stagiaire maak ik er ook altijd op attent dat eindeloos ‘fijne dag’ roepen een holle frase wordt die je gedachteloos zegt. Hou het betekenisvol. Waar het mensen en werk betreft wil ik in ontwikkeling blijven en dat vraag ik ook van mijn collega’s.”

De tekst gaat onder de foto verder.

Pipoos
Foto: Pipoos Dordrecht

Vertrouwen

De medewerkers krijgen veel vertrouwen van hun werkgever. Zo zijn ze bijvoorbeeld zelf verantwoordelijk voor de inkoop en verkoop van een stukje van het assortiment. “Het is fijn als de collega’s ook op die manier betrokkenheid voelen bij wat ze doen. De winkel moet niet alleen klanten voorzien van artikelen waar die goed mee kunnen werken, het is ook fijn als je als collega op een prettige manier gevoed wordt door je werk.”

Schildersstad

De wensen van de klant staan altijd centraal. “We kijken wel naar de couleur locale van Dordrecht. Dit is bijvoorbeeld een schildersstad en dus verkopen we veel schildersspullen. Maar we vernieuwen ook steeds en letten goed op waar we mensen in hun creativiteit een plezier mee kunnen doen. Zo verkochten we vroeger bijvoorbeeld enorm veel kaarten, kralen en stofjes. Tegenwoordig zijn veel mensen aan het handletteren en is het maken van een bullet journal erg gewild. Het hoort bij de trend om dingen te delen over je dagelijks leven.”

De tekst gaat onder de foto verder.

Pipoos

Materialen

Frans Geurts loopt naar de toonbank waar hij een blanco schildersdoekje en een paar kwasten afrekent met een mevrouw die verlegen opbiecht eigenlijk helemaal niet zo goed te kunnen schilderen. Als hij het pakketje materialen aan haar overhandigt zegt hij bemoedigend: “Zodra u onderaan het schilderij uw naam zet, is het kunst.”

Om het jubileum te vieren geeft Pipoos aan de Visstraat 20% korting op alle artikelen, behalve boeken. De korting is geldig van 28 februari tot en met 3 maart.

pipoos

Dit is hoe Pipoos de kunstenaar in jou wakker roept

Stap je de winkel van Pipoos binnen, dan krijg je meteen zin om iets creatiefs te doen. Iets maken v...

Pipoos Dordrecht hobbywinkels

Nu gesloten12:00 - 17:00

Visstraat 100-102, Dordrecht

Bekijk meer:hobbywinkels

adv.