Dordrecht

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Deze leuke dingen zijn er dit weekend in Dordrecht te doen

Door Lisanne Doff 18 september 2020

Het weekend staat voor de deur en dat betekent dat er weer van alles te doen is in Dordrecht. Zo staan er verschillende markten op de planning.

Pagina 1/6
⟵ swipe swipe ⟶

Dordtse Rommelroute

Houd je van snuffelen op een markt en vintage spulletjes? Dan wil je zondag 20 september in de binnenstad zijn. Bewoners van de Dordtse binnenstad organiseren de tweede editie van de Dordtse Rommelroute. Tussen 09.30 en 17.00 uur kun je langs de deelnemende adressen lopen en op zoek gaan naar mooie spulletjes. De organisatie waarschuwt om geen drukke plekken te bezoeken en anderhalve meter afstand te bewaren. Bekijk hier de website van de Rommelroute. 

Dit is de plattegrond met deelnemende adressen:

Zo zag het er vorig jaar uit:

Dordtse rommelroute initiatiefnemers

Gastredacteur Jip ging naar de eerste Dordtse Rommelroute en dat verliep zo

Jip is onze gastredacteur en columniste. Ze schrijft over bijzondere, opvallende en grappige dingen ...

Sportevenement vanuit huis

Het calisthenics team van Dordrecht

Initiatiefnemer Jason Bonam en zijn calisthenics team hebben in samenwerking met de gemeente Dordrecht en RTV Dordrecht de handen ineen geslagen om een gezamenlijk beweegmoment te creëren voor alle mensen in Dordrecht. RTV Dordrecht zendt op 19 september, om 10.00 uur, het speciale sportevenement uit. Je kunt vanuit huis meedoen met een wokrout en tussendoor wordt er informatie gegeven.

Lapjesmarkt bij de Nieuwe Hoop

Beeld: Nieuwe Hoop Dordrecht

Zaterdag 19 september is er een lapjesmarkt bij de Nieuwe Hoop in Dordrecht. Er zijn honderden stoffen waar ze vanaf willen, dus je kunt voor een bodemprijs je hart ophalen tussen de stoffen en lappen. De Nieuwe Hoop zorgt ook voor gratis koffie en thee. De lapjesmarkt wordt georganiseerd van 10.00 tot ongeveer 15.30 uur.


Meer over Kringloopwinkel Nieuwe Hoop ontdekken?

Kringloopwinkel Nieuwe Hoop kringloopwinkels

Geopend10:00 - 16:00

Eemsteynplein 14, Dordrecht

Bekijk meer:kringloopwinkels

Maak een stadswandeling met gids

Foto: Angelique de Leur

Als Dordtenaar in hart en nieren weet je veel van onze mooie stad. Wil je Dordrecht eens met andere ogen bekijken, dan kun je een stadswandeling van Ontdek Dordrecht doen. De wandeling heet ‘Verborgen Parels van Dordrecht’ en start op zondag 20 september om 11.00 uur. Een gids neemt je voor anderhalf uur mee en vertelt over de stad. De tour kost € 10,00. Wil je meer informatie over de tour of je aanmelden? Bekijk dan de website van Ontdek Dordrecht.

Dordrecht op tv: Anita wordt Opgenomen

Anita wordt Opgenomen is vanaf september op de buis bij KRO-NCRV. | Foto: Stijn Ghijsen

Anita Witzier was voor haar programma ‘Anita wordt Opgenomen’ bij een specialistisch verpleeghuis in Dordrecht. Anita ontmoet Jan (62) en Remke (80). Jan is door omstandigheden verslaafd geraakt aan alcohol. Inmiddels helemaal clean, maar door het vele gebruik in het verleden neemt zijn verstandelijke vermogen steeds meer af. Jan kan hierdoor niet meer thuis wonen bij zijn vrouw. Remke woonde voordat ze in dit verpleeghuis terecht kwam 17 jaar bij de daklozenopvang. Inmiddels is ze de koningin van het huis en weet ze alle ins en outs.

De aflevering van KRO-NCRV’s Anita wordt Opgenomen in Dordrecht is op zondag 20 september om 21:10 uur te zien bij NPO 1.

Avondje reggae in Bibelot

Foto: Bibelot

Vrijdagavond kun je bij Bibelot naar een anderhalve meter evenement. LDE Tribute Band geeft een eerbetoon aan reggae legende Lucky Dube. Hij schreef in 1985 geschiedenis toen hij de eerste reggaeplaat in Zuid-Afrika opnam. In 2013 brengt de gezamenlijke liefde voor Lucky Dube de leden van LDE Tribute Band bij elkaar. De manager van Lucky Dube’s originele band is onder de indruk en nodigt de band zelfs uit op een Europese tour. Nu staan ze vrijdag 18 september in Bibelot. Je kunt hier tickets voor een zitplaats kopen. Een ticket kost € 13,00 of € 25,00 voor twee kaartjes.


Meer over Bibelot ontdekken?

Bibelot poppodia

Gesloten19:00 - 01:00

Noordendijk 148, Dordrecht

Bekijk meer:poppodia

Bekijk ook:

Winter is coming! In december komt het Kerstcircus naar Dordrecht [afgelast]

Het is nog steeds zomer in Nederland, maar we hebben alvast een winters nieuwtje. Dit jaar komt het ...

Uittip buiten de stad: ga naar de grootste fototentoonstelling van de Benelux

We mogen weer genieten van héél veel kunst. Fotokunst welteverstaan, want BredaPhoto is terug. Van 9...

Yes! Palm Parkies komt dit jaar tóch naar Dordrecht en zo gaat dat eruitzien

Normaal staat de zomer in het teken van festivals en Palm Parkies is geen uitzondering in Dordrecht....
Pagina 1/6
⟵ swipe swipe ⟶

Meer over

Doen Getipt

adv.