Dordrecht

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Deze leuke dingen zijn er dit weekend in Dordrecht te doen

Door Lisanne Doff 11 oktober 2019

Na een wat koude en natte week hebben we dit weekend mazzel met de temperaturen. Goed nieuws, want dat betekent dat je er lekker op uit kunt. Waar je moet zijn dit weekend? Nou.. hier!

Pagina 1/6
⟵ swipe swipe ⟶

Dordtse Cultuurnacht

Foto: pr

De derde editie van de gratis Dordtse Cultuurnacht vindt dit jaar plaats op zaterdag 12 oktober. Ook dit jaar weer hét moment om te ontdekken dat Dordrecht ontzettend veel te bieden heeft op het gebied van kunst, cultuur, workshops en creatieve lessen, (pop)concerten en voorstellingen.

Deelnemende locaties:
De Dordtse Cultuurnacht komt voort uit een samenwerking tussen de Dordtse Cultuurinstellingen: Dordrechts Museum, Onderwijsmuseum, ToBe, Kunstmin, Bibelot, de Popcentrale en Dordrecht Marketing. Dit jaar doen ook DOOR, de Bibliotheek AanZet en Cinema the Movies mee. De locaties worden deze avond met elkaar verbonden door het treintje van Dordrecht Tours die wordt omgedoopt tot Eli’s Karaoketrein.

Meer info vind je hier.

Strikjes op je mouwen

Foto: Amy Shamblen

Strikjes op je Mouwen is het nieuwe trouwevenement in Dordrecht. Op zondag 13 oktober, van 12.00 tot 18.00 uur, zijn er zes trouwlocaties die de deuren openen en diverse presentaties geven.

Het is geen saaie tafel aan tafel beurs, maar een route langs (trouw)locaties in Dordrecht. Er is live muziek, een lekkernij, een live performance of een presentatie van de locatie óf een product.

De deelnemende locaties:
De Raedtskelder, Brut, Den Witten Haen, Bluebirds in the Backyard, Het Magazijn en Art & Dining. Alle locaties zijn op loopafstand van elkaar en er rijdt een treintje tussen de locaties. Het evenement is gratis. Meer informatie? Check het hier.

Pompoendag bij Zorgboerderij de Zuidpunt

Foto: Zorgboerderij de Zuidpunt

Zorgboerderij de Zuidpunt organiseert zaterdag 12 oktober de pompoendag. Er zijn verschillende activiteiten en workshops en een boerenmarkt met verschillende kraampjes met een eigen groenten kraam en een grote pompoenverkoop. Voor de kinderen is er een springkussen en een rondje achterop de wagen met de tractor. De pompoendag duurt van 11.00 tot 15.00 uur.


Meer over Zorgboerderij de Zuidpunt ontdekken?

Zorgboerderij de Zuidpunt boerenbedrijven

Vandaag gesloten

Polder Oudendijk 2-A, Dordrecht

Bekijk meer:boerenbedrijven

Open Dag Kunstrijvereniging De Drechtsteden

Foto: DDD

Kunstrijvereniging De Drechtsteden Dordrecht verzorgt schaatslessen op de ijsbaan aan de Fanny Blankers-Koenweg 10 in Dordrecht. Tijdens de Open Dag op 12 oktober kun je komen proefschaatsen. Van 12.00 tot 13.00 uur is de schaatsbaan open voor kinderen van 4 t/m 11 jaar. Van 13.00 14.00 uur voor jeugdplus van 12 t/m 29 jaar. Als je mee wilt doen, kan je je een half uur voor aanvang melden bij de verenigingsbalie in de hal van de Sportboulevard.


Meer over Sportboulevard Dordrecht ontdekken?

Sportboulevard Dordrecht bootcamp

Geopend09:00 - 19:00

Fanny Blankers-Koenweg 10, Dordrecht

Bekijk meer:bootcamp

Proeverij bij Stadslandbouwkas De Oude beer

Foto: Stadslandbouwkas De Oude Beer

Op zondag 13 oktober vindt er in Stadslandbouwkas De Oude Beer een gratis proeverij plaats. De proeverij brengt onder de aandacht wat De Oude Beer kas te bieden heeft: gezonde en bijzondere groenten, hete pepers, medicinale kruiden en een ontmoetingsplek voor jong en oud.

Demonstraties
Tijdens de Proeverij van 13.00 tot 17.00 uur, vinden er demonstraties plaats en kun je op safari door de kruidentuin. Leer hoe je sambal en kruidentincturen maakt. Er is verse honing en er zijn hete pepers te proeven. Op=op.

Adres: Rijksstraatweg 108.

Nationale Archeologiedag

manschappenbunker
Foto: Bunkerdag

Op 12 oktober is het de Nationale Archeologiedag en daarom is er in Dordrecht ook wat te doen. Van 10.00 tot 16.00 uur kun je naar de museumbunker aan de Rijksstraatweg, waar je allerlei opgegraven spullen kunt bewonderen. Naast een rondleiding zijn er ook verschillende archeologen aanwezig die informatie zullen geven. Daarnaast zijn er activiteiten voor kinderen, zoals een speurtocht.

Lees ook: 

Visser's Poffertjes buurthuis - indebuurt Dordrecht

Naar deze evenementen kijken wij uit deze herfst en winter!

De vakantie is voorbij! Dat betekent dat de scholen en sportclubjes weer beginnen en dat het voorbij...

Oktober 2019: deze leuke dingen kun je deze maand in Dordrecht doen

Ook in oktober is er genoeg te doen in Dordrecht. Ben je even vergeten waar we het over hebben? Je l...

Herfstvakantie! 8 x de leukste uitjes met kinderen

De herfstvakantie staat voor de deur en dat betekent dat de kinderen van 19 tot en met 27 oktober vr...

 

Pagina 1/6
⟵ swipe swipe ⟶

Meer over

Doen Getipt

adv.