Dordrecht

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Deze dingen zijn er dit weekend in Dordrecht te doen

Door Lisanne Doff 6 december 2019

In Dordrecht is altijd wat te doen. Dit weekend kun je bijvoorbeeld naar een kerstfair, boekenmarkt of vrijwilligersborrel. We zetten de activiteiten op een rij.

Page 1/5
⟵ swipe swipe ⟶

Kerstfair bij De Bron

Foto: Unsplash

Zaterdag 7 december is er van 10.00 tot 16.00 uur een Kerstfair bij De Bron. Je kunt er terecht voor kerstversiering, kerstfilms, truien, servies of stropdassen, Om 11.00 uur is er live harpspel en om 13.00 en 15.00 uur is er een Kerst Sing-Along. Naast koffie, thee, glühwein en warme chocomel, met wat lekkers, kun je ook genieten van verse erwtensoep van Restaurant Post. Adres: Dudok-Erf 30 in Dordrecht.

Boekenmarkt Augustijnenhof

Foto: Augustijnenhof

Op zaterdag 7 december organiseert het Augustijnenhof haar jaarlijkse non-profit boekenmarkt. Uit een nalatenschap hebben ze een interessante hoeveelheid Dordtse boeken gekregen, waaronder ook boeken uit de 17e en 18e eeuw. De boekenmarkt duurt van 11.00 tot 16.00 uur. Adres: Hof 15

Vrijwilligersborrel in Kunstmin

INZET078! vrijwilligersborrel - indebuurt Dordrecht
Foto: INZET078!

INZET078! nodigt iedere vrijwilliger uit voor de jaarlijkse vrijwilligersborrel op zaterdag 7 december. Alle organisaties maken kans op de jaarlijkse Dordtse Vrijwilligersprijs die zij uitreiken tijdens de borrel. Juist op dit jubileum, de prijs bestaat nu 25 jaar, hopen ze dat alle vrijwilligers naar deze middag komen. Zelfs als je maandelijks een biertje tapt voor de voetbalvereniging ben je welkom. Ook hebben ze Dordtenaar en ondernemer Lars Sørensen uitgenodigd om de middag aan elkaar te praten. Naast een officieel gedeelte is er ook genoeg ruimte voor gezelligheid bitterballen. De borrel vindt plaats in Kunstmin waar je vanaf 15.30 terecht kunt. Het programma begint om 16.15 uur en vanaf 17.00 uur is het borreltijd.


Meer over INZET078! ontdekken?

INZET078! dienstverlening

Johan de Wittstraat 40, Dordrecht

Bekijk meer:dienstverlening

Wilgen knotten

Foto: C Dommisse

De Natuur- en Vogelwacht Biesbosch gaat elk najaar met een knotploeg aan de slag om wilgen te knotten in en rond de Biesbosch. Wil jij als vrijwilliger meehelpen, kan zich aanmelden. De knotploeg verzamelt 7 december om 10.00 uur op hoeve Jong Dordrecht aan de Noorderelsweg 4A. Voor gereedschap, koffie en thee wordt gezorgd. Vooraf opgeven is verplicht en dit kan via [email protected]

Wereldlichtjesdag

Foto: Unsplash

Op 8 december steken mensen over de hele wereld om 19.00 uur kaarsjes aan ter nagedachtenis aan overleden kinderen. De wereld wordt zo even letterlijk wat lichter voor mensen die een kind verloren hebben en daarnaast is het besef dat je niet alleen bent met je verdriet. Bij het Uitvaartcentrum aan de Nassauweg 190 kun je hier aan deelnemen. Deelname is gratis. Graag aanmelden door middel van het formulier op de website.

Programma
17.00 uur tot 17.45 uur: Inloop en ontvangst in restaurant De Orangerie
18.00 uur: Start bijeenkomst met sprekers in één van de zalen
19.00 uur: Gezamenlijk de lichtjes aansteken

Er zijn kaarsjes te koop op locatie voor € 1,-, de opbrengst hiervan gaat naar het goede doel.

 

Page 1/5
⟵ swipe swipe ⟶

Meer over

Doen Getipt

adv.