Bierliefhebbers opgelet! Mout Bierfestival komt naar het Wantijpark (en jij kunt gratis entree én munten winnen!)

Aangeboden door MOUT Bierfestival

Mout Bierfestival vind je van 29 t/m 31 juli in het Wantijpark! Dat betekent rondstruinen langs de vele aanwezige brouwerijen en onder het genot van het zonnetje een speciaalbiertje drinken in het gras. Maar ook dansen op de beste livemuziek, of kennis opdoen tijdens de vele bierworkshops.

Bij Mout Bierfestival kun je jouw speciaalbierhart ophalen. Het festival is he-le-maal terug en heeft voor deze editie alles uit de kast getrokken. Er zijn verschillende brouwerijen aanwezig met een eigen vaste tap en allerlei heerlijke speciaalbieren in het assortiment. Denk aan bekende Nederlandse brouwerijen als Bax Bier, Brouwerij Dockum, Brouwerij Blitz, de Blauwe IJsbeer en meer. Maar ook internationale brouwerijen zijn van de partij, met onder andere Cerveja Letra uit Vila Verde in Portugal eh Overtone Brewing uit Glasgow in Schotland. Er zijn ook twee brouwerijen uit Oekraïne aanwezig. Het gaat om Rebrew en Varvar Brew, beide brouwerijen zijn gevestigd in Kiev. De mannen van de brouwerijen mogen het land niet uit, dus de vrouwen komen tappen op Mout.

Natuurlijk kun je ook volop lokale biertjes proeven, zoals de bieren van ROTT. Brouwers uit Rotterdam en Brouwerij Grits uit Zwijndrecht.

Alsof dat nog niet genoeg is, is er zelfs een unieke Untappd live-experience en kan je tot rust komen bij de speciaal ingerichte huiskamers in samenwerking met Mikkeller en Lagunitas.

Lees verder onder de foto >

Foto: Mout Bierfestival

Livemuziek

Maar het blijft lang niet alleen bij het proeven van de bijzondere bieren en het aanvullen van je Untappd-app. Er staat nog veel meer op het programma, zoals live muziek. Tussen het proosten door kan je volop dansen op de rockabilly-band Tornado Beat, of genieten van de vintage blues en gypsy jazz van The Ragtime Rumours. Op zondag heeft Mout een samenwerking met Bibelot. Zij hebben lokale bands geprogrammeerd zoals Celeste Liberty en Luuk Geers. Elke dag is er een gevarieerd muziekaanbod. Het volledige muzikale programma vind je op de website.

Bierworkshops

Naast het verrijken van je smaakpapillen kun je ook jouw bierkennis verbreden tijdens het festival. Nederlands favoriete biersommelier Arvid Bergström is elke dag aanwezig met de meest uiteenlopende proeverijen. Hierin combineert hij onder andere bier met lekker eten, zoals vlees van de barbecue, bijzondere kazen of aparte vega-combinaties, en geeft hij een zeer inhoudelijke workshop over de verschillen tussen alle biersoorten.

Lees snel verder onder de foto >

Foto: Mout Bierfestival

Lekker snacken

Van bier drinken krijg je honger: dat weten we allemaal. Gelukkig is er op het festival ook genoeg aanbod aan borrelhapjes én stevige avondmaaltijden. Het is zelfs mogelijk om zelf te barbecue-en: haal een vlees- of vegetarisch barbecue-pakket en gooi ‘m zelf op de barbecue of grillplaat. Smikkelen maar!

Maak kans op twee kaartjes én 10 munten

Er is nog veel meer te doen op Mout. Zo zijn er dit jaar speciaal ingerichte huiskamers waar je even tot rust komt. Ook is er in samenwerking met Untappd een speciale live-experience ruimte waar je alle ins en outs ontdekt van Untappd. Lijkt het je wat? Speciaal voor indebuurt-lezers geeft Mout 10 munten én een entreeticket weg aan één gelukkige bierliefhebber. Kans maken? Reageer onder dit bericht op Facebook. De winnaar krijgt woensdag 27 juli bericht.

Wil je het niet aan het lot over laten? Tickets voor Mout Bierfestival 2022 zijn al verkrijgbaar voor €9,50,- (inclusief €2,- borg en exclusief €1,50 servicekosten). Wees er snel bij, want de Early-Beer tickets zijn al uitverkocht! Reguliere tickets zijn verkrijgbaar via www.moutbierfestival.nl. Proost!

Meer in deze categorie

Doen

Ga naar “Getipt! Deze dingen kun je dit weekend in Dordrecht doen (12 – 14 augustus)”

Getipt! Deze dingen kun je dit weekend in Dordrecht doen (12 – 14 augustus)

Ga naar “Getipt! Deze activiteiten kun je dit weekend in Dordrecht doen (5-7 augustus)”

Getipt! Deze activiteiten kun je dit weekend in Dordrecht doen (5-7 augustus)

In onze gids

Ga naar “Jack’s Steakhouse”

Jack’s Steakhouse

 • Baanhoekweg 50
 • Argentijnse restaurants
 • 11:00 - 22:00
Jack's steakhouseJack's steakhouse

Nu geopend

Aanbiedingen

Ga naar “Satisfyer van € 24,99 voor € 12,50”

Satisfyer van € 24,99 voor € 12,50

 • Geldig t/m 21 augustus 2022
Ga naar “Alle Blokker boodschappentrolleys met koelvak 20% korting”

Alle Blokker boodschappentrolleys met koelvak 20% korting

 • Geldig t/m 14 augustus 2022
Ga naar “Eastpak rugzak vanaf € 14,99”

Eastpak rugzak vanaf € 14,99

 • Geldig t/m 21 augustus 2022
Ga naar “50% korting bij NAME IT”

50% korting bij NAME IT

 • NAME IT
 • Geldig t/m
NAME IT Dordrecht kinderkleding tieners
Ga naar “Alle Vivera Vleesvervangers van € 5,98 voor € 2,99”

Alle Vivera Vleesvervangers van € 5,98 voor € 2,99

 • Geldig t/m 13 augustus 2022

Vacatures

Ga naar “Buschauffeur”

Buschauffeur

 • Fulltime/Parttime
Ga naar “Horecamedewerker Smullers”

Horecamedewerker Smullers

 • Parttime

Agenda

Ga naar “Brand Parkies 2022”

Brand Parkies 2022

 • Van 11 jul t/m 15 aug
Ga naar “Tij Festival 2022”

Tij Festival 2022

 • Van 17 nov t/m 20 nov
Ga naar “Open Monumentendagen 2022”

Open Monumentendagen 2022

 • Van 10 sep t/m 11 sep
Ga naar “Burendag in Dordrecht”

Burendag in Dordrecht

 • 24 september 2022
Ga naar “Popronde Dordrecht”

Popronde Dordrecht

 • 10 september 2022