Dordrecht

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

8 x leuke dingen die je deze voorjaarsvakantie in Dordrecht kunt doen

Door Lisanne Doff 24 februari 2020

Het is weer voorjaarsvakantie en dat betekent dat er van alles te doen is in Dordrecht. Helaas wordt het niet zulk lekker weer, maar niet getreurd! Er zijn genoeg uitstapjes die je binnen kunt doen. Zoals deze tips:

Pagina 1/8
⟵ swipe swipe ⟶

Toppie seizoensdag

Foto: Toppie

Donderdag 27 februari wordt er een Toppie Seizoensdag georganiseerd! Deze keer is het bij de Sterrenlanden en hebben ze als thema: Vreemde dingen. Doe mee aan gekke vormen van bekende sporten, maak bijzondere wezens van klei, speur naar vreemde vogels in de natuur en proef van bijzondere soorten groenten en fruit. Kortom, een beetje vreemd maar wel heel leuk.

Tijden:

10.00 uur – 12.15 uur

  • Activiteitenprogramma – ronde 1

13.00 uur – 15.15 uur

  • Activiteitenprogramma – ronde 2

Het programma voor de ochtend en de middag is precies hetzelfde, schrijf je dus in voor de ochtend óf voor de middag. Neem zelf wat lekkers te eten en te drinken mee voor tijdens de activiteiten.

Aanmelden

Stuur een mailtje naar [email protected] met de volgende gegevens:

  • Naam kind(eren)
  • Leeftijd kind(eren)
  • Voorkeur voor ochtend of middag
  • Naam ouder/grootouder/verzorger
  • Telefoonnummer ouder/grootouder/verzorger

Adres: De Sterrenlanden, Minnaertweg 4


Meer over Toppie ontdekken?

Toppie sportverenigingen

Halmaheiraplein 26, Dordrecht

Bekijk meer:sportverenigingen

Activiteiten bij het Biesboschcentrum

Foto: Biesboschcentrum

Tijdens de voorjaarsvakantie is er bij het Biesboschcentrum van alles te doen. Je kunt iedere dag mee op de overdekte rondvaartboot en een uur door de Biesbosch varen onder leiding van de schipper. Ook zijn er gezinsexcursies, zoals braakballen pluizen, speuren naar sporen of je gaat op zoek naar wintervogels. Bekijk hier de activiteitenkalender, zodat je eventueel kunt reserveren. De tijden van de activiteiten zijn hier ook aangegeven.


Meer over Biesboschcentrum Dordrecht ontdekken?

Biesboschcentrum Dordrecht bezienswaardigheden

Baanhoekweg 53, Dordrecht

Bekijk meer:bezienswaardigheden

Geolab in Onderwijsmuseum

’Maak een fossiel’, één van de uitdagingen in het Geolab. | Foto: Onderwijsmuseum

Tot en met zondag 1 maart zijn er volop vakantieactiviteiten in Geolab in het Nationaal Onderwijsmuseum. Voor kinderen in de basisschoolleeftijd staan er zes uitdagingen op hen te wachten. In het Geolab ontploffen vulkanen, duiken we de aarde in, steken we rivieren over, vinden we de weg met een
kompas en maken we een windmolenpark. Het Geolab is elke dag tussen 11.00 en 15.00 uur open en gratis toegankelijk in combinatie met een entreebewijs. De activiteiten zijn geschikt voor kinderen vanaf 6 jaar en staan onder begeleiding van een museumdocent.


Meer over Nationaal Onderwijsmuseum ontdekken?

Nationaal Onderwijsmuseum musea

Geopend09:00 - 17:00

Burgemeester de Raadtsingel 97, Dordrecht

Bekijk meer:musea

Zwemmen, schaatsen of springen in de Sportboulevard

Foto: Sportboulevard Dordrecht

Tijdens de voorjaarsvakantie kun je dagelijks vrij schaatsen, zwemmen of springen in de Sportboulevard. Bekijk hier het volledige programma.

Kleurplaten actie

Kinderen die in de voorjaarsvakantie komen schaatsen en zwemmen kunnen meedoen aan een winactie. Vraag bij de receptie voor een kleurplaat, kleur deze netjes in, lever het voorzien van je gegevens in bij de kassa en maak kans op het winnen van leuke prijzen.

Combideal horeca

Pak ook deze twee leuke aanbiedingen mee: entree voor de ijsbaan of het zwembad + een goed gevulde kidsbox voor slecht € 10,00 (alleen in de voorjaarsvakantie geldig)


Meer over Sportboulevard Dordrecht ontdekken?

Sportboulevard Dordrecht bootcamp

Geopend07:00 - 22:15

Fanny Blankers-Koenweg 10, Dordrecht

Bekijk meer:bootcamp

ToBe Kinderdag

Theatervoorstelling ‘Een uur’. | Foto: Peter Verheijen Fotografie

Op donderdag 27 februari is er weer een Kinderdag bij ToBe in het Energiehuis. Voor kinderen van 6 tot 12 jaar zijn er workshops theater, dans
en kunst & design. ‘s Middag bezoeken de kinderen de theatervoorstelling ‘Een uur’ door ToBeJeugdtheaterschool. Dit keer is het thema: Op reis. Tussen 08.30 en 09.00 wordt er verzameld in de ToBe Foyer op de begane grond van het Energiehuis. Om 09.00 uur start de eerste workshopronde. Een kaartje voor de ToBe Kinderdag kost € 12,50 per kind. De kaartjes zijn te koop via de website en aan de kassa van het Energiehuis (alleen pinnen).


Meer over ToBe cultuurcentrum ontdekken?

ToBe cultuurcentrum muziek

GeopendHele dag

Noordendijk 148, Dordrecht

Bekijk meer:muziek

Naar de klimhal

mountain network Dordrecht Foto Mountain Network Dordrecht - indebuurt Dordrecht
Foto: Mountain Network Dordrecht

In Mountain Network Dordrecht kun je in verschillende hallen klimmen tot grote hoogten. Het is een sportieve ervaring voor jong en oud. Of je nu een kennismakingsles doet of een kinderfeestje organiseert: het kan allemaal.


Meer over Mountain Network Dordrecht ontdekken?

Mountain Network Dordrecht sportcentra

Gesloten16:00 - 23:00

Maria Montessorilaan 3-A, Dordrecht

Bekijk meer:sportcentra

Snelcursus schaatsen

Foto: Optisport Sportboulevard

Kunstrijvereniging De Drechtsteden verzorgt in de voorjaarsvakantie een driedaagse snelcursus schaatsen voor alle leeftijden (vanaf 4 jaar). De cursus wordt gegeven van dinsdag 25 t/m donderdag 27 februari van 9.00 tpt 10.30 uur op de ijsbaan in de Sportboulevard. In de cursus leer je de verschillende basisvaardigheden van het schaatsen en de eerste beginselen van het kunstrijden. Je betaalt €55,- voor de driedaagse cursus en daar zit de entree en een certificaat van deelname bij inbegrepen. Je kunt je inschrijven via de website www.ddd-kunstrijden.nl

Naar de bios bij The Movies en Kinepolis

Foto: Kinepolis

Tijdens de voorjaarsvakantie staan er extra veel filmvoorstellingen op het programma bij Kinepolis en The Movies. Je kunt bijvoorbeeld naar Kruimeltje, Frozen 2, Sonic, Spike en de Magische Steen, De Grote Slijmfilm. En ga je liever niet naar een kinderfilm? Dan kun je naar Little Women, 1917, Parasite of April, May en June.

Na de vakantie is er bij Kinepolis ook een Kids Weekend aangekondigd op 7 en 8 maart rondom de nieuwe Disney/Pixar film Onward.

Check de websites van Kinepolis en The Movies voor het actuele programma.


Meer over Kinepolis Dordrecht ontdekken?

Kinepolis Dordrecht bioscopen

Gesloten12:30 - 00:00

Lijnbaan 200, Dordrecht

Bekijk meer:bioscopen

Meer over Cinema The Movies Dordrecht ontdekken?

Cinema The Movies Dordrecht bioscopen

Gesloten15:30 - 23:45

Nieuwstraat 60-62, Dordrecht

Bekijk meer:bioscopen
Pagina 1/8
⟵ swipe swipe ⟶

Meer over

Doen Getipt

adv.