8 x de leukste uitjes tijdens de vakantie met kinderen in Dordrecht

Zin om er op uit te gaan deze meivakantie, maar ben je inspiratieloos? Rachel (moeder van dochter Juul – 4 jaar) en Celina hebben wat leuke tips voor een leuk dagje of middagje uit. Wie wordt daar nou niet vrolijk van?

Huis van Gijn – Speelgoedmuseum

Kinderen worden steeds meer grootgebracht met telefoons, tablets, televisie etc. Filmpjes op je telefoon kijken is (helaas) niet meer weg te denken. Wij gingen naar het Huis van Gijn/speelgoedmuseum om te kijken waar de kinderen vroeger mee speelden.

Op donderdag 2 mei is er een theaterworkshop van 14:00 – 15:00 uur. De kosten hiervoor zijn €2,50 en voor de leeftijd van 4 tot 8 jaar.

Huis van Gijn
Foto’s: Museum Huis van Gijn

Huis van Gijn

Nieuwe Haven 30, 3311 AP Dordrecht

Nu gesloten

Meer informatie

Stadsboerderij Weizigt

Welk seizoen het ook is, niets is leuker dan knuffelen met dieren. Dit kan voor jong en oud in Stadsboerderij Weizigt. Een kinderboerderij met vele dieren die je mag voeren en mag knuffelen. Let alleen even op de tijden wanneer je de dieren mag knuffelen.

Ben je uitgevoerd en geknuffeld, vergeet dan niet naar de naastgelegen speeltuin te lopen, zodat de kids nog even kunnen uitrazen.

Foto: Rachel & Celina

De Merwelanden (ook wel de Kikvorsch of Otter)

Lekker met de auto of fiets naar de Merwelanden en bussen gaan er ook naar toe. De Merwelanden is een ideale plek om de kinderen te laten razen, maar ook je hond mag gezellig mee. Honden mogen er op bepaalde plekken lekker los lopen. Dit staat aangegeven.
Naast heerlijk genieten van de natuur kunnen de kinderen, maar uiteraard ook de familie, terecht bij Biesboschcentrum Dordrecht voor rondvaarten, vaar- en wandelexcursies, dagtochten en kinderactiviteiten. Buiten bovengenoemde activiteiten zijn er ook tentoonstellingen, is er een groenwinkel en een gezellig leeshoekje waar je informatie kan opzoeken maar ook een spelletje kan doen.

De leukste activiteit in de Merwelanden, volgens Juul, is toch wel de kinderbevertocht. Op zoek naar knaagsporen, een beverburcht of glijsporen in de modder. Wil je de echte bevertocht doen met een gids inclusief presentje voor de kids, dan betaal je tussen de €11,00 tot €14,00.

Moe van al het fietsen en wandelen? Vergeet dan niet bij te komen met een lekker hapje, drankje of snack bij restaurant de Merwelanden. Kinderen kunnen zich hier nog lekker uitleven in de naastgelegen speeltuin.

Foto: Rachel & Celina

Restaurant De Merwelanden

De Bekramming 13, 3313 LM Dordrecht

Nu gesloten

Meer informatie

Biesboschcentrum Dordrecht

Baanhoekweg 53, 3313 LP Dordrecht

Meer informatie

Park Merwestein

Wist je dat Dordrecht ook beschikt over herten? Deze staan in park Merwestein, in hartje Centrum. Een mooi park, waar het voor kinderen heerlijk vertoeven is. Naast herten zijn er ook ganzen en vele eenden. Deze zijn inmiddels zo gewend aan mensen en kinderen, dat ze bijna uit je hand komen eten.

Sinds kort staat er een voederpaal. Voor €0,20 cent kun je hier een zakje/bakje voer krijgen die gezonder is dan al het brood. Tip: neem zelf een bakje of zakje mee om het in op te vangen. Hebben de dieren hun maagje vol, vergeet dan niet om met de kids de speeltuin in te gaan, zodat ze daar nog even kunnen uitrazen.

Park Merwestein
Foto: Regionaal Archief Dordrecht

Stadsbibliotheek AanZet

Boeken lezen, welk kind is er niet dol op? Stadsbibliotheek AanZet is een mooie bibliotheek met de bovenverdieping vol kinderboeken en hoekjes waar je heerlijk kunt lezen. Wist je dat je tot je 18e een gratis abonnement kan aanschaffen?

Het hele jaar zijn er in de bibliotheek diverse activiteiten te doen voor jong en oud. En sinds kort hebben ze een nieuw restaurant waar je wat kunt drinken en/of eten.

In bibliotheek AanZet Crabbehof is er 3 mei een kinderbios van 14:00 – 15:45 uur.

Waar is het feestje? In de Stadsbibliotheek natuurlijk! Van 1 t/m 8 mei vieren zij hun 120e verjaardag én dat de bieb is vernieuwd. Houd de sociale media van de Stadsbibliotheek in de gaten en ontdek meer over het feestprogramma.

Foto: Rachel & Celina

De Bibliotheek AanZet

Groenmarkt 153, 3311BD Dordrecht

Nu geopend

Meer informatie

Kinepolis bioscoop

Lekker een middagje warm binnen met een snack, omdat het weer net eventjes iets minder is vandaag? Ga dan naar de bioscoop. Een mooie bioscoop in het centrum van Dordrecht. Zeker in de meivakantie draaien er weer leuke films voor jong en oud.

Foto: Rachel & Celina

Kinepolis Dordrecht

Lijnbaan 200, 3311 RL Dordrecht

Nu geopend

Meer informatie

Onderwijsmuseum

Rondom de meivakantie kunnen kinderen zich in het Onderwijsmuseum van hun artistieke kant laten zien. Net als beroemde botanische kunstschilders gaan ze buiten aan de slag met penseel en verf, tijdens de workshop planten & bloemen schilderen. Bij slecht weer schilderen ze binnen.

Dagelijks van zondag 28 april t/m zondag 5 mei. Start elke dag in de vakantie om 11.30 – 12.30 uur of  13.00 – 14.00 uur, behalve Koningsdag. Extra workshops: woensdag 24 april en woensdag 8 mei om 14.00 uur. Geschikt voor kinderen vanaf 6 jaar. Max. 15 kinderen per keer. Deelname is gratis op vertoon van je museumkaartje. Alle benodigde materialen zijn aanwezig.

Foto: Rachel & Celina
 • De letterkast wordt onwijs hip, o nee onderwijs hip in het Onderwijsmuseum

  Wat voeg jij toe aan de letterkast? Het Nationaal Onderwijsmuseum daagt jou, ter gelegenheid van de Museumweek, uit om jouw...

  Onderwijsmuseum

Nationaal Onderwijsmuseum

Burgemeester de Raadtsingel 97, 3311 JG Dordrecht

Nu gesloten

Meer informatie

Koningsdag

27 april is het Koningsdag en ook dan is er in Dordrecht weer een hele hoop te doen voor de kinderen. Zo is er een vrijmarkt voor kinderen tot 12 jaar in de Kloostertuin van 7:00 – 17:00 uur.

Om 10.30 uur kun je je opstellen voor de optocht in de Baron van Boetzelaerlaan met hierin de versierde fietsen, praalwagens, oldtimers, waard en wagens en muzikale ondersteuning die om 11 uur vertrekt.

Bij Sporting Delta in Dubbeldam vind om 12:00 uur de kinderspelen plaats. Daarnaast is er een vrijmarkt.

Bij Speeltuin Victorie kan je terecht voor het pretfestival met diverse spelletjes, een grabbelton, een loterij voor volwassenen en poffertjes. Later om 21.00 uur is er een lampionnenoptocht. Meer informatie over het programma vind je hier en hier. 

Vrijmarkt Koningsdag 2018 in Dordrecht
Foto: Koningsdag in Dordrecht

Maak kans op een cadeaubon voor een pretpark naar keuze

Je kunt bijvoorbeeld naar Slagharen of Movie Park Germany

Winnen! indebuurt geeft 6 cadeaubonnen voor een pretpark naar keuze weg

Meer in deze categorie

Doen

Ga naar “Deze bijzondere bunkers kun je bezoeken tijdens Bunkerdag 2022”

Deze bijzondere bunkers kun je bezoeken tijdens Bunkerdag 2022

manschappenbunker
Ga naar “Dordt in Stoom 2022: dit zijn de beste plekken om te kijken”

Dordt in Stoom 2022: dit zijn de beste plekken om te kijken

Ga naar “Tips! Deze leuke activiteiten kun je dit weekend in Dordrecht doen (13 – 15 mei)”

Tips! Deze leuke activiteiten kun je dit weekend in Dordrecht doen (13 – 15 mei)

In onze gids

Ga naar “Lipton”

Lipton

 • Boodschappen

Nu geopend

Ga naar “Vlees.nl”

Vlees.nl

 • Restaurants en horeca
 • Gesloten

Aanbiedingen

Ga naar “Gratis badslippers”

Gratis badslippers

 • Kippie
 • Geldig t/m 21 mei 2022
Ga naar “Win cadeaubonnen voor een pretpark naar keuze weg”

Win cadeaubonnen voor een pretpark naar keuze weg

 • Indebuurt Dordrecht
 • Geldig t/m 25 mei 2022
Ga naar “Kipling dames tas € 32,99”

Kipling dames tas € 32,99

 • Kruidvat
 • Geldig t/m 22 mei 2022

Vacatures

Ga naar “Verkoopmedewerker”

Verkoopmedewerker

 • Warmteservice Dordrecht
 • Fulltime

Topper

Ga naar “Helpende/verzorger/woonzorg-begeleider”

Helpende/verzorger/woonzorg-begeleider

 • PZC Dordrecht
 • Parttime

Topper

Ga naar “Modeadviseuse”

Modeadviseuse

 • Bahlmann Mode
 • Parttime

Topper

Ga naar “Gezocht allround kapper m/v bij Maison Rita”

Gezocht allround kapper m/v bij Maison Rita

 • Maison Rita
 • Parttime

Topper

Ga naar “Pedagogisch medewerker”

Pedagogisch medewerker

 • Yes! Kinderopvang, Kinderopvang SKR en SOL Ambacht
 • Parttime

Topper