Dordrecht

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

6 x dingen die je dit weekend vanuit huis kunt doen in Dordrecht

Door Lisanne Doff 22 mei 2020

Onze wekelijkse rubriek met weekendtips ziet er de laatste tijd een beetje anders uit, maar niet getreurd. Want er zijn dit weekend allerlei leuke dingen vanuit huis te doen.

Pagina 1/6
⟵ swipe swipe ⟶

De Grote Show

Beeld: Bibelot

Bibelot start vrijdag 22 mei met De Grote Show van Bibelot. Het is een wekelijkse show die op vrijdag om 20.00 uur wordt uitgezonden. Gastheer Kenny van Veen gaat elke week in gesprek met artiesten, organisatoren en ondernemers uit de popsector. In de eerste aflevering zijn Liselotte Gatzen van Big Rivers en Dr. Justice van de band Dr. Justice & The Smooth Operators te gast. Ze gaan in gesprek over de impact van de coronacrisis en vertellen over hoe concerten en festivals er in de toekomst uit gaan zien. De uitzendingen kun je bekijken via YouTube en Facebook.


Meer over Bibelot ontdekken?

Bibelot poppodia

Gesloten10:00 - 01:00

Noordendijk 148, Dordrecht

Bekijk meer:poppodia

Fake Show

Foto: DOOR

Zondag 24 mei is er een livestream vanuit DOOR: de Fake Show. Normaal doen ze dit live, maar de clips worden nu van te voren gemaakt. Tijdens de Fake Show wordt er met kunstenaars en muzikanten gesproken, vooral uit de alternatieve hoek. Ze willen elke vierde zondag van de maand uitzenden. Zondag zie je het programma tussen 15.00 en 17.00 uur via de Facebookpagina van Fake Show. In deze editie zie je onder andere Vera Baldé, KUNZYSTEEM, Arnold de Boer (o.a. Zea & The Ex), Knarf Rellöm, Mariëtte Groot (o.a. WORM Rotterdam & Underbelly), Ton Vermeulen en Josse Kok.


Meer over DOOR Dordrecht ontdekken?

DOOR Dordrecht galeries

Gesloten12:00 - 00:30

Spuiboulevard 220, Dordrecht

Bekijk meer:galeries

Bekijk een film of serie op Netflix met Dordtse acteurs

Beeld: the Urbanites via Facebook

Zo af en toe is het heerlijk om een film of serie op Netflix te kijken, maar het is nóg leuker als er een Dordtenaar in speelt. We gingen opzoek naar films en series met Dordtse acteurs en kwamen een aantal leuke tegen.

5 x films en series met Dordtse acteurs op Netflix en Videoland

Nu we allemaal binnen zitten vanwege het coronavirus, is het extra leuk om lekker een film of serie ...

Dordt Blijft Live

De Dirty Daddies hebben een ‘quarantine session’ op Facebook.

Een concertbezoek zit er voorlopig nog niet in, maar niet getreurd want Bibelot en Popcentrale brengen de muziek tot in jouw huiskamer. Hoe ze dat doen? Met de groep ‘Dordt Blijft Live’! Deze Facebookgroep is een verzamelplek voor live muziek en mooie herinneringen. Zo worden er livestreams, muziekvideo’s, online muzieklessen en andere initiatieven gedeeld. Ook wordt er in de archieven gedoken voor liveregistraties, foto’s en aftermovies van evenementen uit het verleden.

Speel een potje Dordtse 30 Seconds

Foto: indebuurt

30 Seconds is een razend populair bordspel waar zelfs de hardcore spelletjeshater van gaat glimmen. Het idee achter het spel is ontzettend simpel: je speelt in teams en binnen 30 seconden moet je – zoveel mogelijk maar het liefst vijf – begrippen uitleggen aan je teamgenoot, die op zijn beurt de begrippen moet raden. Nu hebben wij een Dordtse variant gemaakt van dit bordspel. En die vind je in onderstaand artikel.

Wil je spelen: dit heb je nodig voor een Dordtse 30 Seconds

Omdat we de aankomende weken niet meer naar een restaurantje kunnen, er geen concerten meer zijn en ...

Dierentuin in huis

Foto: indebuurt Dordrecht

Huh, staat er een leeuw in de tuin? Ja, zeker! Geen echte natuurlijk, maar wel een súperleuk nieuw snufje van Google. Zo haal je de dierentuin gewoon naar je eigen woonkamer. Het is heel simpel. Je typt een dierennaam, bijvoorbeeld ‘leeuw’, in op Google (op een iPhone of Android). Vervolgens klik je op ‘Weergeven in 3D’. Je camera komt tevoorschijn, mét de leeuw! De leeuw staat dus in je eigen keuken, woonkamer of in de tuin. Je kunt om de leeuw heenlopen en zelfs met ‘m op de foto! Leuk voor jezelf of met de kinderen.

Bekijk ook:

Even eruit: 5 x hardlooproutes van 5 kilometer in Dordrecht

De sportscholen zijn nog dicht vanwege het coronavirus en het mooie weer laat zich steeds vaker zien...

Tip! Maak een digitale stadswandeling door Dordrecht met stadsgids Lisette en Vera Britt

Ieder jaar zijn er in de voorjaars- en zomermaanden stadswandelingen in Dordrecht met een VVV-gids. ...
Zwembad De Dubbel zwemmen zwembaden Dordrecht

Dordtse zwembaden en speeltuinverenigingen: dit is wanneer je er weer kunt zwemmen

Op de persconferentie van woensdag 6 mei kwam het verlossende woord: vanaf maandag 11 mei mogen de b...
Pagina 1/6
⟵ swipe swipe ⟶

Meer over

Doen Getipt

adv.