Wat een blij koppie! Nena is super vriendelijk en zoekt een nieuw baasje

Door Lisanne Doff 18 maart 2019

Ook deze week hebben we weer een asieldier die graag in het zonnetje gezet wil worden! Dit is Nena, een kruising Rottweiler van 4,5 jaar oud.

Nena is sociaal naar mensen, speels, vriendelijk en heel gehoorzaam. Wegens tijdgebrek van haar oude eigenaar kon ze niet langer daar blijven. Ook door gezondheidsredenen was het lastig voor haar eigenaar om Nena goed uit te laten. Omdat ze haar energie niet goed kwijt kon, trok ze aan de riem.

Een beetje onzeker

Nena is onzeker en kan soms uitvallen naar andere honden, dit gedrag vertoont ze vooral als ze aan de riem loopt. Dit is gekomen, omdat ze zelf is gebeten door een andere Rottweiler. Nena is hierin goed te trainen, ze zoekt steun bij haar eigenaar en door goede begeleiding kan dit gedrag zeker in goede banen worden geleid. Het is ook afhankelijk hoe de andere hond op haar reageert. Ze geeft wisselende signalen af wat voor de andere hond soms lastig is in te schatten. Zelf weet ze ook niet zo goed hoe ze ermee om moet gaan.

Enthousiast en sociaal

Nena komt uit een gezin met vier kinderen. Nena zag de man des huizes als haar baas en daar luisterde ze ook het beste naar. Ze is erg op voer gericht en ze is daarom goed te trainen. Maar wanneer ze een kluif heeft, laat ze deze ook niet zomaar meer afpakken. Naar gezinsleden is Nena heel beschermend. Vooral buiten op straat houdt ze alles constant in de gaten. Binnen in huis is ze heel sociaal. Ook als er bezoek over de vloer komt, is ze enthousiast en erg onbehouwen. Spelen kan ze als de beste en ze komt de bal ook netjes apporteren. Nena zoekt een consequente eigenaar, het liefst iemand die ervaring heeft met het ras. Voor meer informatie over Nena kun je contact opnemen met Dierentehuis Louterbloemen.

Meer asieldieren:

Baasje gezocht! Mitch is super sociaal en gaat voor je door het vuur

Deze week zetten we Mitch in het zonnetje. Hij is een kruising Boxer en verblijft al een tijd in het...

Baasje gezocht! Deze stoere kerel doet niets liever dan kroelen

Deze week zetten we Daley in het zonnetje. Hij is al eerder asieldier van de week geweest, maar verb...

Baasje gezocht! Shih Tzu Simba is altijd blij om je te zien

Iedere week zetten we één van de asieldieren van Dierentehuis Louterbloemen in het zonnetje. Deze we...

Meer over Dierentehuis Louterbloemen ontdekken?

Dierentehuis Louterbloemen dierenopvang

Nu open12:00 - 16:00

Celsiusstraat 8, Dordrecht

Bekijk meer:dierenopvang

Meer over

Dieren

adv.