Dordrecht

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Opletten op de weg! Er zijn hitsige reeën in Dordrecht

Door Lisanne Doff 12 juli 2020

We zijn op ons mooie eiland trots op de Biesbosch, waar genoeg wilde dieren leven. Ga je de weg op en kom je langs de Biesbosch of de Nieuwe Biesbosch, kijk dan goed uit voor overstekend wild. In deze tijd van het jaar paren reeën en jagen de mannetjes de vrouwtjes op. 

Bij het paringsritueel verliezen de reeën hun omgeving volledig uit het oog. Soms rennen ze ineens de weg op. Advies van Staatsbosbeheer is dan ook om extra alert te zijn. Zie je een ree oversteken, wacht dan even. Het kan maar zo zijn dat er nog een, of meerdere dieren achteraan rennen. Zo voorkom je dierenleed en onnodige schade aan je auto. Een aanrijding met een ree levert gemiddeld een schadepost op van €2.000,-.

Bronsttijd is vroeg

Normaal gesproken begint de bronsttijd wat later in juli. Dit jaar is het water vroeger dan normaal en dat heeft waarschijnlijk te maken met de hogere temperaturen en zwoele avonden. Het is nu wat regenachtig, maar als de temperatuur weer omhoog gaat, kruisen de reeën overdag ook sneller de wegen.

 

Een ree of een hert?

In deze tijd van het jaar, juli en begin augustus, paren de reeën. En is het dus oppassen geblazen op de weg vlakbij hun leefgebied. Reeën vallen wel onder de familie van hertachtigen, maar zijn geen herten. De bronsttijd van het edelhert vindt in een andere periode plaats. Dat is in september en oktober.

Bekijk ook:

de Biesbosch

Dit is waarom alle Dordtenaren dankbaar mogen zijn voor de Biesbosch op ons eiland

We hebben alles dat ons hartje begeert op ons eiland. En hoewel we er niet dagelijks bij stilstaan, ...

Even eruit: 5 x hardlooproutes van 5 kilometer in Dordrecht

De sportscholen zijn nog dicht vanwege het coronavirus en het mooie weer laat zich steeds vaker zien...

Meer over

Dieren Nieuws

adv.