Jip’s column: ‘Zo leerde ik schaamteloos meeblèren met muziek’

Door Jip 18 februari 2019

Jip is onze gastredacteur en columniste. Ze schrijft over bijzondere, opvallende en grappige dingen die ze meemaakt. Deze keer kwam ze bij een Sing-a-Long terecht.

Enkele weken geleden werd ik door een kennis uitgenodigd om mee te gaan naar het theater.
Het bleek dat weekend Nationaal Theaterweekend te zijn, een voorstelling voor €10 per persoon,
en daar had ik wel oren naar. Ik verheug me erop! Jammer dat het zo hard regent, we moeten door de stromende regen op de fiets. ‘Dag leuk make-upje’, denk ik een kwartier later terwijl ik mezelf met een paar zwart doorgelopen panda ogen in de spiegel van de foyer bekijk.

Oeps, het is een Sing-a-Long!

Die dag zijn er ook nog wat extra gratis activiteiten rond de voorstellingen en we besluiten om ook hier even te gaan kijken. Het een en ander vind plaats in het theatercafé. Het wordt aardig druk. Ik zie kleine kinderen met een vader, mensen die alleen zitten, verliefde stelletjes en een groepje vriendinnen aan een statafel. Er is genoeg animo en al snel blijkt, als een cabaret-duo het podium betreed, dat het om een Sing-a-Long gaat.

Een paar wijntjes te veel

Tja ik had zoiets kunnen vermoeden toen ik de vrolijke boekjes met daarop “Meezingfestijn” zag liggen. De dames op het podium zien er leuk uit en weten na wat opwarmingsoefeningen met het publiek (lees; maaien met je armen en nog wat aanverwante oefeningen) de zaal lekker mee te laten zingen. De ene musicalhit na de andere komt voorbij. Het gaat zelfs zo goed dat ik sommige mensen na een paar wijntjes heel serieus hoor opperen dat ze zich in gaan schrijven bij The voice of Holland. ‘Spaar me’, denk ik en laat de familieleden of vrienden van deze mensen dat ook doen door ze tegen te houden!

Blèr lekker mee

Al met al is het een verrassend leuke middag. Ik houd van het theater, de verwachting van wat er komen gaat en de artiest die even heel dichtbij is. Ook hoop je dat er iemand naast je komt zitten die niet heel de voorstelling de armleuning in beslag neemt of zo wild applaudisseert dat je zowat gelanceerd wordt, of nog erger: heel de avond knieën in je rug, maar het valt allemaal heel erg mee!
De afsluiter is de portier die ons met een zwierig gebaar naar buiten laat. De Sing-a-Long was toch wel het hoogtepunt. Ik voorspel dat je daar volgend jaar tickets voor moet kopen. Maar vooral: zing, blèr of neurie lekker mee. Zet je schaamte aan de kant, want ik heb goed gezien hoe dat moet vandaag!

Zing ze,

Liefs van Jip

Meer van Jip:

Kerstmarkt Dordrecht 2018

Jip’s column: kerstige kusjes en cappuccinovlek op de Kerstmarkt

Jip is onze gastredacteur en columniste. Ze schrijft over bijzondere, opvallende en grappige dingen ...

Jip’s column: ‘Blote voeten in sandalen en erwtensoep op de Open Dagen’

Jip is onze gastredacteur en columniste. Ze schrijft over bijzondere, opvallende en grappige dingen ...

adv.