Dordrecht

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Jip vierde met twaalf bruidsparen hun diamanten huwelijk en kreeg tips

Door Jip 6 september 2019

Jip is onze gastredacteur en columniste. Ze schrijft over bijzondere, opvallende en grappige dingen die ze meemaakt. Deze keer vierde ze met twaalf bruidsparen hun diamanten huwelijk.

Op 6 september ben ik op het Stadhuis van Dordrecht, waar twaalf bruidsparen hun diamanten huwelijk vieren. Wethouders Stam en Sleeking zijn aanwezig en burgemeester Wouter Kolff schuift gezellig aan bij de bruidsparen, die van een hapje en drankje zitten te smullen. Ik nip in de hal gezellig mee van mijn appelsapje.

Mooie verhalen

Dolly, de bode van het Stadhuis, vertelt me dat dit hier nu sinds anderhalf jaar ieder kwartaal gebeurd. De burgemeester heeft deze feestelijkheid uit Veenendaal meegebracht, de plek waar hij voor Dordrecht burgemeester was. Dolly was bij de pilot en wil het liefst geen enkele keer missen. “Het zijn zulke mooie verhalen die deze paren te vertellen hebben”, vertelt ze met een glimlach.

Tips en tricks

Burgemeester Wouter Kolff neemt het woord en vraagt nog naar wat tips en tricks, want zo zegt hij: “Ik ben pas twee jaar getrouwd, nog achtenvijftig te gaan.” Er wordt hard gelachen en de burgemeester wordt op het hart gedrukt dat het ‘geven en nemen’ is. Een beetje onenigheid hoort er ook bij, als je het voor het slapen gaan maar weer goed maakt.

Fotomomentje

Dan is er nog een fotomomentje in de hal en zie ik kans enkele paren te feliciteren waaronder de familie Brillemans en familie Rietdijk. Beide echtparen hebben elkaar tijdens het dansen ontmoet en zijn nog altijd gek op elkaar!

Ik ga eens kijken of ik ook wat met de tips en tricks kan. De burgemeester in ieder geval wel, zo verzekert hij me!

Liefs Jip

Meer van Jip:

Jip ontmoette Maarten van der Weijden en vroeg hem het hemd van het lijf

Jip is onze gastredacteur en columniste. Ze schrijft over bijzondere, opvallende en grappige dingen ...

Jip bezocht de weekmarkt en sprak deze marktverkopers over hun werk

Jip is onze gastredacteur en columniste. Ze schrijft over bijzondere, opvallende en grappige dingen ...

Jip was bij de workshop Salsa dansen op Palm Parkies en dat verliep zo + video

Jip is onze gastredacteur en columniste. Ze schrijft over bijzondere, opvallende en grappige dingen ...

Meer over

Column

adv.