Dordrecht

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Jip tipt een grote kledingverkoop met kleine prijsjes

Door Jip 7 oktober 2019

Jip is onze gastredacteur en columniste. Ze schrijft over bijzondere, opvallende en grappige dingen die ze meemaakt. Deze keer was ze bij de inbrengdag van de najaarkledingbeurs van de UVV (Unie Van Vrijwilligers).

Buggy’s vol kleding

In de hal van de Pauluskerk in de Albertine Agnesstraat worden bij binnenkomst volgnummers uitgedeeld. Ik zie tassen gevuld met gebruikte kleding van fietsen, volgeladen buggy’s en uit auto’s naar binnen gedragen worden. Er hangt een leuke sfeer, bekende komen elkaar tegen en drinken een kop koffie of nemen een kopje soep. Voor deze beurs mogen we dames- en kinderkleding inbrengen.

Streng doch rechtvaardig

In de hal spreek ik met mevrouw Helen Rikkengaa, die het geheel met veel plezier maar met strenge hand ordelijk laat verlopen. Zij geeft inbrengers een nummertje en als er een tafel vrij komt mag je je meegebrachte kledingstukken laten taxeren. Op deze beurs staat winterkleding centraal en erg fijn voor de mensen die kleding brengen: de helft van de opbrengst mag je zelf houden indien verkocht, de andere helft gaat naar het goede doel.

Tiptop in orde

Ik mag doorlopen naar tafel één. Drie dames zitten ‘gezusterlijk’ de kleding grondig te inspecteren. Het moet er tip top uitzien: geen loshangende knopen of ritsen die niet werken dus. Samen met de inbrengers komen ze een prijs per kledingstuk overeen. Vervolgens hangen ze er een prijslabel plus maat aan en komt er een meneer met een karretje die de kleding afvoert. Deze wordt later keurig gesorteerd op maat en op hangers gehangen, waarna vanaf maandag 7 oktober het verkoopfeest kan beginnen. Ik heb uit mijn ooghoeken al gezien dat er heel wat leuks binnengebracht wordt.

Meer dan een vrouwenvereniging

Ik spreek nog even verder met de fantastische dames van tafel één. Corrie van de Kuil vertelt terwijl ze een winterjas inspecteert: “Ik doe dit al ruim twaalf jaar met heel veel plezier, we hebben zoveel lol met elkaar!” Elly Smeulers, inmiddels al tweeëndertig jaar lid met vele functies bij het UVV op haar naam: “Er is door de jaren heel wat veranderd. Vroeger was het alleen voor vrouwen, toen was de naam dan ook Unie Van Vrouwen. Later mochten er ook heren toetreden en werd Vrouwen vervangen door het woord Vrijwilligers”.

Shoppen voor het goede doel

De UVV staat maatschappelijk open voor vele goede doelen. De laatste jaren beperken ze zich nog tot twee zaken: wekelijks zwemmen met gehandicapten mensen en met het bekendste project, de kledingbeurs. Met de opbrengst van de kleding van de beurs ondersteunen ze telkens een ander doel. Deze keer is dat Stichting Leergeld.

Van verkoopster tot vrijwilliger

Mieke van Kronenburg is ongeveer twaalf jaar vrijwilligster. Ze vertelt me dat ze jaren geleden kleding kwam inbrengen en van de opbrengst nieuwe kinderschoentjes voor haar dochter kocht. Later werd ze gevraagd of ze er niet voor voelde om mee te komen helpen. Ik kan wel uren blijven zitten aan deze oergezellige tafel, luisterend naar de vele verhalen van deze lieve dames, maar de volgende kleding moet worden getaxeerd en snel neem ik afscheid. Natuurlijk kan ik het niet laten nog even stiekem rond te snuffelen tussen de leuke jurkjes. Maar ik moet nog even geduld hebben.

Maandag 7 oktober om 9.30 uur gaat de verkoop van start met deze openingstijden:

  • Maandag: 9.30 uur tot 21.00 uur
  • Dinsdag: 9.30 uur tot 17.00 uur
  • Woensdag: 9.30 uur tot 21.00 uur. Let op: woensdag de gehele dag uitverkoop

Op vrijdag is de beurs geopend van 9.30 uur tot 11.30 uur maar is er geen verkoop; er wordt namelijk afgerekend.

Shop ze,

Liefs van Jip

Meer over

Column Winkelen

adv.