Dordrecht

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Jip sprak met Kenny B over een Surinaamse brasa en zijn muzikale voorbeeld + video

Door Jip 18 oktober 2019

Jip is onze gastredacteur en columniste. Ze schrijft over bijzondere, opvallende en grappige dingen die ze meemaakt. Deze keer interviewde ze Kenny B, voor zijn concert in Bibelot.

Donderdagmiddag 17 oktober had ik de eer om Kenny B te interviewen. Ik heb ook de vraag meegenomen waarmee de winnares van de indebuurt prijsvraag twee vrijkaartjes voor het concert van Kenny heeft gewonnen. We gaan er gezellig bijzitten, inclusief een drankje. De eerste knuffel heb ik al binnen. Volgens Kenny gaf hij mij zojuist een heuse Surinaamse brasa.

Grapje

Helemaal chill begin ik met mijn vragen. “Je hebt twee minuten”, zegt hij bij binnenkomst. Ik schrik en bedenk direct koortsachtig welke vragen ik laat vallen. Maar dan verschijnt een brede lach op zijn gezicht en zegt hij: “Grapje, grapje. Vraag wat je wilt”, terwijl hij me galant een stoel aanbiedt.

Nederland en Suriname

De tour bevalt Kenny tot dusver goed. Zijn inspiratie voor zijn nieuwe album ‘Hoe Dan Ook’ is geleidelijk tot stand gekomen. “Dan hier eens wat en dan daar eens wat”, vertelt hij. Ik vraag hem wat hij mooi aan Nederland én wat hij mooi aan Suriname vindt. “Het prettige is dat beide landen mijn taal spreken. Nederland heeft nog steeds alles goed op orde vind ik en tja.. in Suriname woont mijn hele familie.”

Grote voorbeeld

Hij vertelt dat hij in Tilburg ambassadeur voor de voedselbank is. Verder houdt hij van vrede en als ik hem vraag waar of tussen wie hij nog eens wil bemiddelen, zegt hij: “Dat niet zozeer, maar er valt op het gebied van tolerantie nog veel te winnen!” Dan vraag ik hem met wie hij nog wel eens een nummer op wil nemen (de vraag van de winnares van de vrijkaartjes). Pascal Jacobsen is op muzikaal gebied zijn grote voorbeeld. Hij is echt Kenny’s favoriet, maar na even nadenken roept hij uiteindelijk: “Met Ruth Jacott, dat lijkt me echt leuk!” We sluiten af zoals we begonnen zijn: met een ‘brasa’.

De tekst gaat verder onder de video.

Het concert

Het is even geduld hebben, maar rond tien uur ’s avonds verschijnt Kenny met band en twee prachtige achtergrondzangeressen op het podium van de Main Stage. Het is gelijk een feestje in de ondertussen volle zaal. Het publiek is heel divers. Vienna en Serea, twee zusjes van negen en twaalf jaar, mogen vanavond met hun moeder mee naar het concert. Ze hebben het enorm naar hun zin!

Natuurlijk komen er oude bekende nummers voorbij, ook nummers van het nieuwe album en zelfs een hit van André Hazes: Zij Gelooft in Mij in Reggae uitvoering.

Het was een mooie avond!

Liefs,

Jip

Lees ook: 

Nobel's Pakhuis Sander en Willemijn Nobel - indebuurt Dordrecht

Jip sprak Sander en Willemijn Nobel bij de opening van Nobel’s Pakhuis

Jip is onze gastredacteur en columniste. Ze schrijft over bijzondere, opvallende en grappige dingen ...

Jip sprak met Wim Hardenbol over zijn vakantie, werk, beperking én de liefde

Jip is onze gastredacteur en columniste. Ze schrijft over bijzondere, opvallende en grappige dingen ...

adv.