Dordrecht

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Jip praat met marktverkopers over oplossingen nadat de weekmarkt is afgelast

Door Jip 16 maart 2020

Jip is onze gastredacteur en columniste. Ze schrijft over bijzondere, opvallende en grappige dingen die ze meemaakt. Deze keer nam ze contact op met een aantal marktkooplieden die aankomende weken niet op de weekmarkt mogen staan.

Door de ontwikkelingen en besluiten die er genomen worden om het coronavirus snel de baas te worden, zijn er vele maatregelen getroffen door de overheid. Vrijdag was er bij de marktkooplui al teleurstelling dat de markt voor een paar weken niet mag doorgaan. Hierdoor hebben ze geen inkomen en moesten ze dit weekend hun handel weggooien. Toen het besluit niet werd ingetrokken door de gemeente, werd er naar de rechter gestapt.

Alternatieven

Onlangs interviewde ik nog een paar van mijn marktvrienden en ik sprak ze opnieuw om te vragen wat ze nu gaan doen. Evelien van Bakkerij van Luijk (de lekkere roomboterkoekjes) en Erica Kandel van de bloemen vinden dat ze net als de winkels open kunnen blijven. Ze zijn nu het kort geding loopt, uitgeweken naar panden in de binnenstad die ze tijdelijk mogen gebruiken. Ook Vos Groente & Fruit en Bart Apart bedenken oplossingen om te verkopen.

Leegstaande panden huren

Erica Kandel: “Mochten we het kort geding verliezen, dan gaan de marktkooplui kijken of ze tijdelijk leegstaande panden in de binnenstad kunnen huren”. Houd de komende tijd de Facebookpagina van de marktverkopers in de gaten over hun tijdelijke verkooppunt.

Ik neem ditmaal afscheid met een handkus op afstand.

Liefs van,

Jip

Lees ook:

Van kaasboer tot boterkoekjeskraam: Jip sprak deze verkopers op de weekmarkt

Jip is onze gastredacteur en columniste. Ze schrijft over bijzondere, opvallende en grappige dingen ...

Jip bezocht de weekmarkt en sprak deze marktverkopers over hun werk

Jip is onze gastredacteur en columniste. Ze schrijft over bijzondere, opvallende en grappige dingen ...

Meer over

Column Corona

adv.