Dordrecht

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Jip sprak met oud-profvoetballer Marco Boogers en wethouder Marco Burggraaf

Door Jip 18 november 2019

Jip is onze gastredacteur en columniste. Ze schrijft over bijzondere, opvallende en grappige dingen die ze meemaakt. Deze keer was ze bij de MKB-dag van de gemeente op vrijdag 15 november.

Ik ben aanwezig bij de eerste editie van de MKB Dag in Dordrecht; MKB staat voor midden-en klein bedrijf. Het thema luidt ‘Ondernemen is topsport’ en het event vind plaats in de Sportboulevard. Ik vermoed dat de dresscode wat betreft de schoenen ‘sportief’ is geweest. Bij binnenkomst zie ik namelijk heel wat feestelijk aangeklede mensen met onder hun outfit witte sneakers aan. Met wethouder Maarten Burggraaf spreek ik kort over wat dit evenement nu precies inhoudt. Zijn antwoord: “Vandaag ben ik gastheer voor de gemeente samen met Team Dordt Onderneemt. Het wordt een soort van bedankdag!”

MKB-dag Dordrecht 2019 - indebuurt Dordrecht
Foto: Jip

Lef en doorzetten

Ondernemers verdienen een dag waarop ze worden bedankt voor hun durf en doorzettingsvermogen. Daarom heeft MKB-Nederland elke derde vrijdag van november uitgeroepen tot Dag van de Ondernemer. “Zonder deze ondernemers zou Dordrecht een stuk minder mooi zijn!” aldus de wethouder. De deelnemers kunnen deze dag diverse powersessies volgen en het geheel wordt aaneen gesproken door dagvoorzitter Jeroen Put, zelf ook ondernemer.

Onze burgemeester was vroeger ondernemer

Ik loop naar het plein waar een aantal ondernemers zich presenteert. Een groep jonge enthousiaste ondernemers biedt me hun visitekaartjes aan. Ze hebben deze zomer meegedaan met de Zomer Ondernemer: een concept dat jongeren tussen de 15 en 23 jaar kennis wil laten maken met het ondernemerschap. Later deze dag krijgen ze een prijs uitgereikt door burgemeester Wouter Kolff. Deze vertelt overigens dat hij zelf in zijn jonge jaren ook ondernemer geweest is en wel van een uitzendbureau.

Het ijs op?

Ik wandel verder, zie hier en daar wat bekende gezichten van ondernemers en krijg koffie met een gebakje aangeboden. De ondernemers kunnen zich deze dag inschrijven voor diverse powersessies. Ik ben benieuwd en vraag me enigszins verwilderd af of ik het ijs op moet, want ik heb iets over curling gelezen…Uiteindelijk volg ik een workshop die voormalig profvoetballer Marco Boogers geeft. Inmiddels is hij ondernemer. Hij vertelt dat alle ondernemers tegen dezelfde problemen aanlopen: personeel werven en ziekteverzuim, maar ook bereid zijn met je tijd mee te gaan. Na afloop vraag ik hem om een persoonlijke tip voor ondernemers. Zijn antwoord luidt “leuk met je mensen zijn, je doet het met elkaar”.

MKB-dag Dordrecht 2019 - Maarten van der Weijden - indebuurt Dordrecht
Foto: Jip

Maarten van der Weijden

Langzaamaan stroomt de tribune vol voor de hoofdspreker van de dag: Maarten van der Weijden, voormalig olympisch kampioen en wereldkampioen open water zwemmen. Ik zie kans hem de vraag te stellen of hij de titel van de MKB-dag, Ondernemen is topsport, verzonnen heeft. Hij lacht. “Nee dat niet, maar ondernemen en topsport hebben veel overeenkomsten. Willen winnen, soms eigenwijs zijn en stampvoeten. Maar daar vertel ik straks veel meer over.” Het publiek geniet zichtbaar van de toespraak van Maarten en hij besluit met de woorden: “Als het de eerste keer niet lukt dan probeer je het gewoon nog een keertje!”

Jip in topvorm

De ondernemers lopen vervolgens langs het warme buffet dat voor ze klaar staat. En dan blijkt het voor mij nog even een topsport te worden om mijn jas te bemachtigen. Ik ben namelijk in de loop van de middag mijn bonnetje van de garderobe kwijtgeraakt. Gelukkig weet een aardige dame bij de garderobe hier wel raad op en kan ik met eigen jas de reis naar huis ondernemen!

Liefs van Jip

Lees meer columns van Jip:

Jip sprak met Wim Hardenbol over zijn vakantie, werk, beperking én de liefde

Jip is onze gastredacteur en columniste. Ze schrijft over bijzondere, opvallende en grappige dingen ...

Jip ontmoette Maarten van der Weijden en vroeg hem het hemd van het lijf

Jip is onze gastredacteur en columniste. Ze schrijft over bijzondere, opvallende en grappige dingen ...

Meer over

Column

adv.