Dordrecht

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Gastredacteur Jip ging paasinkopen doen en maakte dit mee

Door Jip 19 april 2019

Jip is onze gastredacteur en columniste. Ze schrijft over bijzondere, opvallende en grappige dingen die ze meemaakt. Deze keer ging ze boodschappen doen voor Pasen.

Het is aankomend weekend Pasen en ik heb nog een aantal boodschappen nodig. Ik besluit dit op donderdag te doen, dan ben ik de drukte voor. Allereerst koop ik een potje blauwe druifjes, die geven me altijd zo’n lenteachtig gevoel. Dan zie ik dat het bij de supermarkt toch drukker is dan ik gehoopt had. Ik heb niet zoveel nodig, dus sta ik al snel met een paasstol en een pakje roomboter in de rij. Het is een lekkere korte rij, maar dan begint het: de rol voor de kassabonnen is op, maar de klant voor mij wil per se de bon. De caissière zoekt naar een nieuwe rol. “Hey Bas,” roept ze naar haar collega, “heb jij nog rollen?” Nee, Bas heeft ze ook niet. Dan de chef maar roepen.

Verander nooit van rij

Ondertussen besluit ik iets heel slims te doen, vind ik zelf. Ik ga naar de kassa van Bas! Hij knikt me vriendelijk toe en ik denk zelfvoldaan ‘zo, dat heb ik goed aangepakt’. Totdat het hier ook mis blijkt te gaan. De klant voor me heeft een diepgevroren groentepannetje, waarvan de tweede voor de helft van de prijs is. Dat heeft Bas, of de kassa niet verrekend. De klant mag het verschil bij de servicebalie afhalen. Deze meneer heeft daar duidelijk geen zin in en laat dat luidkeels merken. Het groentepannetje doosje is inmiddels veranderd in een ondefinieerbare drab. Hier volgt een memo aan mezelf: Verander nooit, maar dan ook echt NOOIT van rij!

Wat vieren we nou tijdens Pasen?

Eindelijk, ik ben klaar en kan naar buiten. Plots voel ik iets op mijn schouder. Als ik omkijk zie ik een grote, bruine poot. Hij blijkt van de paashaas te zijn. “Lust je een chocolade eitje?” Ik schrik en glijd daardoor bijna uit. “Een eitje?” piep ik, “ik ben eerder toe aan een paar nieuwe heupen!” De paashaas helpt me overeind. Met mijn boodschappen en twee eitjes (ik kreeg er één extra voor de schrik), strompel ik naar buiten. Terwijl ik me verwilderd afvraag; wat vieren we nou eigenlijk met deze dagen? Gaat het om de paashaas? Eieren? Groentepannetjes? ‘s Avonds zit ik lekker op de bank te genieten van mijn blauwe druifjes die op tafel staan en zet ik de televisie aan. The Passion is bezig en dan valt alles op zijn plaats: dus dit vieren we!

Fijn paasfeest!

Liefs van Jip

Meer van Jip:

The Passion 2019 Dordrecht - Edwin Jonkers (Jezus), Burgemeester Wouter Kolff, Lucas Hamming (Judas) en Paul Sinha (Petrus) - indebuurt Dordrecht

Gastredacteur Jip ontmoette de cast van The Passion en dat ging er zo aan toe

Jip is onze gastredacteur en columniste. Ze schrijft over bijzondere, opvallende en grappige dingen ...
Veldhuis & Kemper in Kunstmin Dordrecht

Gastredacteur Jip ontmoette Veldhuis & Kemper en dat verliep zo

Jip is onze gastredacteur en columniste. Ze schrijft over bijzondere, opvallende en grappige dingen ...

Meer over

Column

adv.