Dordrecht

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Werken bij ReShare Store is een feestje: ‘Ik moet oppassen dat ik zelf niet teveel koop’

Aangeboden door ReShare Store 5 februari 2020

Marit Delwel werkt pas een paar maanden als store manager bij de ReShare Store, maar ze weet nu al: de sfeer zit er goed in. “Het is hier altijd heel gezellig, zowel met vaste en nieuwe klanten als met medewerkers onderling. En we zoeken nieuwe toppers om ons team te versterken.” Wie weet ben jij binnenkort wel werkzaam in hartje Dordrecht!

De eerste keus

“We zoeken altijd vrijwilligers”, zegt Marit. “Dit is het leukste vrijwilligerswerk dat je kunt doen”, grapt ze. “Eén van de hoogtepunten is wanneer nieuwe kleding binnenkomt. Elke donderdag krijgen we vanuit het hoofdkantoor zowel nieuwe als tweedehands kledingstukken. Het uitpakken van die zakken is één groot feest.” Het voordeel hiervan is dat je als één van de eerste ziet wat er binnenkomt. “Ik moet wel oppassen dat ik zelf niet teveel koop”, geeft ze toe.

Alles voor de goede doelen

In de ReShare Store verkopen Marit en haar medewerkers kleding voor een ‘sociale prijs’: prijzen die lager zijn dan in reguliere winkels. “Daardoor kun je ook met een kleine portemonnee hier kleding en accessoires kopen. Alle opbrengsten van de winkel gaan weer terug naar projecten die we ondersteunen. Dat betekent dat we onze medewerkers alleen op vrijwillige basis kunnen aannemen.”

De moeite waard

Dat je geen geld verdient, betekent niet dat het werk niet de moeite waard is, weet de manager. “De gezelligheid met elkaar is heel leuk. We hebben hier veel vaste klanten die soms vooral voor een praatje komen. Je gaat echt de diepte in met de gesprekken en langzaamaan bouw je een band met hen op. Na een tijdje is het net alsof het vrienden van je zijn. Ook bieden we hier ‘uitgestelde koffie’ aan: mensen doneren een klein bedrag waardoor we klanten met een klein budget een gratis kopje koffie kunnen geven. Sommigen komen ook echt voor dat sociale aspect. Daarin maken we samen met onze vrijwilligers het verschil.”

ReShare Store Dordrecht - Tweedehands vintage kleding - indebuurt Dordrecht

Vrijwilligers

Voor onze ReShare Store aan de Voorstraat 262 te Dordrecht zijn wij op zoek naar enthousiaste Vri...

Meer over ReShare Store ontdekken?

ReShare Store kledingwinkels

Gesloten09:30 - 17:30

Voorstraat 262, Dordrecht

Bekijk meer:kledingwinkels

Leer meer over ReShare Store:

Het kan zomaar dat je kleding tegenkomt met het kaartje er nog aan. "Het komt regelmatig voor dat mensen zelfs nieuwe kleding aan ons doneren. Verder werken we werken met winkels waar we kleding van overnemen." Ontzettend duurzaam natuurlijk. Kleding weggooien is zo zonde!

Bij deze winkel moet je zijn voor unieke (vintage) pareltjes

Op zoek naar gave tweedehands en vintage kleding tegen een leuke prijs? Ga dan binnenkort even langs...
ReShare Store Dordrecht - Tweedehands vintage kleding - indebuurt Dordrecht

ReShare Store opent vandaag en zo ziet de winkel eruit [+filmpje]

Dat Dordtenaren niet kunnen wachten totdat de ReShare Store open gaat, blijkt wel uit de wachtrij di...

adv.