Dordrecht

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Mireille zoekt nieuwe collega’s: ‘Vanaf dag één zie ik mijn collega’s als familie’

Aangeboden door Alklima B.V. 18 augustus 2020

Mireille Helmons werkt nu drie jaar op de afdeling Orderverwerking van Aklima B.V en kan niet geloven dat ze al weer zo lang werkt. “Als je met lood in je schoenen naar je werk gaat, hou je het niet lang vol. Het is supergezellig en we staan voor elkaar klaar. Maar als het nodig is knallen we door.”

Ze weet nog goed hoe het voelde toen ze voor het eerst binnenkwam bij het bedrijf. “Onderweg naar het gesprek was ik zenuwachtig maar die spanning was al snel weg. Het sollicitatiegesprek liep al heel anders dan ik gewend was. In plaats van een formeel vragenvuur, waren ze benieuwd wie ik als persoon was en of ik zou passen binnen het team. De eerste keer dat ik het kantoor inliep was de sfeer relaxed. Iedereen was vriendelijk.”

Doorleren

Alklima importeert en verkoopt alles voor koelen, verwarmen en ventileren, zoals airco’s, warmtepompen en onderdelen van het merk Mitsubishi Electric. Bij haar werkgever leert Mireille haar werkzaamheden on the job. “Je werkt met specifieke producten die wij als enige binnen Nederland aanbieden. Je leert hier al werkende. Enthousiasme en je drive zijn belangrijker dan papieren. Zo ben ik nieuwsgierig naar wat er zowel aan de klantkant als binnen het bedrijf gebeurt. Na een tijd bleek dat er meer behoefte was aan logistieke kennis en samen met mijn leidinggevende heb ik besloten om me daarin verder te ontwikkelen. Zo heb ik pas de HBO-opleiding Logistiek en Supply Chain Management afgerond. Veel opdrachten van deze studie kon ik doen binnen het bedrijf, zo krijg ik veel ondersteuning van mijn werkgever.”

Je kunt verder lezen onder de foto.

Alklima BV Alblasserdam Mireille Helmons
Foto: Nils Schoonhoven / Alklima

Familiegevoel vanaf dag 1

Ze ziet haar collega’s als bonusfamilie. “Toen ik hier pas werkte, had ik al meer uitjes gehad dan in mijn hele carrière daarvoor. Zo hebben we de vrijdagmiddagborrel en een jaarlijks zomerevenement, en met het 25-jarig jubileum vorig jaar gingen we een weekend naar Schotland. Dat initiatief komt zowel vanuit het bedrijf als van collega’s. Zo merk je dat het goed zit tussen collega’s onderling. Dat fijne gevoel heb ik al sinds mijn eerste werkdag hier.”

Gesprekje met de directie

Binnenlopen bij de baas? Geen probleem, weet Mireille. “De deur staat hier letterlijk open. Een gesprek hebben met de directie kan zeker, dat weet ik uit eigen ervaring. Als er iets is, kan je bij iedereen aankloppen. Kan diegene je niet helpen dan verwijzen ze je door naar iemand die dat wel kan.”

‘Je krijgt hier de ruimte om jezelf te ontwikkelen’

“Momenteel krijgen we een nieuw gebouw met veel glas, groene roomdividers en een kantoortuin. De open en relaxte sfeer die bij ons bedrijf hangt, komt dan nog meer naar voren. Je krijgt hier de ruimte om jezelf te ontwikkelen en eigen initiatief te nemen, en daarom kan ik iedereen aanbevelen om hier te komen werken.” Ben jij benieuwd welke posities er momenteel openstaan bij Alklima B.V. Je vindt de openstaande vacatures via de oranje knop hieronder.


Deze bijdrage wordt je aangeboden door Alklima B.V.. Meer over Alklima B.V. ontdekken?

Alklima B.V. installatiebedrijven

Van Hennaertweg 29, Alblasserdam

Bekijk meer:installatiebedrijven

adv.