Net zo eenvoudig én eerlijk: je vakantie boeken met Moonback

Aangeboden door Moonback

Het Moonback team met staand in het midden Rianne Klaren en staand rechts Sabine te Braake | Fotograaf: Max Kneefel

Het is zo simpel: je vakantie boeken via een grote boekingssite. Ideaal natuurlijk, maar uiteindelijk zijn het de grote spelers die hier financieel flink van profiteren. Het kan ook anders! Bij Moonback boek je net zo gemakkelijk je vakantieverblijf, maar zonder de hotelondernemers te benadelen.

Dit bedrijf gebruikt geen geniepige marketingtechnieken om je op te jagen terwijl je een verblijf zoekt voor je vakantie. Grote boekingssites doen dit vaak wel en drijven bovendien de aanbieders van de verblijven in het nauw. Moonback vond dat niet langer de bedoeling en startte een eerlijk alternatief. Sabine te Braake en Rianne Klaren van Moonback vertellen alles over waarom ze met volle overtuiging achter hun missie staan. Sabine heeft zelfs haar woning in Eindhoven ingeruild voor een stek in Dordt, zodat ze dichter bij kantoor is.

Lees verder onder de video >

Naadloos navigeren

De site van Moonback maakt het simpel: je kiest jouw bestemming en opent de kaart. Op de kaart staan maantjes en sterretjes. De maantjes zijn de hotels die je kunt boeken en de sterretjes de highlights van de stad. Zo kies je eenvoudig of je dichtbij of juist verder weg van de hotspots wil zijn. Natuurlijk zijn alle nodige filters eenvoudig in te stellen: data, reisgezelschap, budget enzovoorts. Geen toeters en bellen, maar rustig zoeken en boeken.

Lees verder onder de afbeelding >

De interface is gebaseerd op gesprekken met allerlei reizigers en hun behoeften. “Mensen gaan ver om het perfecte plekje te vinden. Daarom hebben we de kaart. Je kunt daarmee veel beter een keuze maken waar je naartoe gaat.” vertelt Rianne. Voor de consument dus fijn, maar aan het andere einde zorgt Moonback ook voor de hoteliers. Zij betalen allemaal dezelfde lage commissie.

De missie van Moonback is duidelijk: een eerlijk alternatief voor grote boekingssites. Aan die missie begon het bedrijf in 2020. Nu is het tijd om verandering in de sector teweeg te brengen. Door te groeien met de steun van mensen die achter de missie van Moonback staan. En daar kun jij aan bijdragen!

Lees verder onder de foto >

Iris en Sabine van Moonback in Rotterdam | Foto: Max Kneefel

Vliegende start

De oorsprong van Moonback is een LinkedIn-post van Niels Meijssen in de hoogtijdagen van corona, zo’n twee jaar geleden. Het balletje is gaan rollen en vrij snel kwamen Sabine en Rianne bij wat toen nog Beterboeken heette.

Sabine was meteen on board met Niels. “Samen met een paar anderen zijn we de boel gaan verkennen: gaan we dit doen? Hoe gaan we dit doen?” Rianne: “Ik zag het vrolijke gezicht van mijn businesspartner, ineens weer in coronatijd, en ik zei: ja! dit moet je doen, en als het gaat vliegen, ben ik erbij!” Destijds was Rianne nog met verlof, vertelt Sabine: “Die was vanuit d’r verlof gelijk: hop!” Rianne: “Er vól ingesprongen!”

Lees verder onder de foto ’s >

Nog steeds is het team ontzettend enthousiast. “Een hoop van ons hebben vorig jaar hun bedrijven aan de wilgen gehangen voor onze missie,” vertelt Sabine. Zo stevig staat het team achter Moonback dus.

Groeimaatjes

Inmiddels zijn de grenzen open en wil Moonback groeien van vijf naar meer dan vijftig steden. “In tijden van corona bleven mensen dichter bij huis, vandaar dat we vooral in Nederland bezig zijn geweest. Nu kunnen we heel Europa laten zien dat er een eerlijke manier van overnachtingen boeken is.” legt Rianne uit. En die ambitie is niet alleen een droom. Sabine: “Van Zanzibar tot Praag: overal willen er accommodaties meedoen. Er lopen genoeg lijntjes!” Rianne vult daarop aan: “Ieder hotel kan zich bij ons aanmelden. De aanmeldingen komen al uit alle hoeken van de wereld, dat is heel gaaf!”

Dat neemt niet weg dat Moonback ook graag door blijft groeien binnen Nederland. Graag zou het bedrijf de kaart van Dordrecht aan de site toevoegen. Daarvoor kunnen hotels zich bij hen aanmelden.

Lees verder onder de afbeelding >

Moonback shopper | Foto: Max Kneefel

Het gaat dus om groeien en dat gaat niet vanzelf. Daar is kapitaal voor nodig. Een grote investeerder misschien? “Dat kan,” zegt Sabine, “maar wij zijn van mening dat ons platform, dat is gebouwd op de motivatie om verandering teweeg te brengen, moet beginnen bij de samenleving.” Daarom word je mede-eigenaar als je investeert in de crowdfunding campagne van Moonback.

De helft van het beoogde bedrag is al binnen, maar Moonback is er nog niet. Alleen als het doelbedrag voor 12 juli behaald is, kan het bedrijf doorgroeien. Er is dus nog meer nodig om de doelen te behalen!

Lees verder onder de foto >

Moonback in Rotterdam | Foto: Max Kneefel

Investeren levert natuurlijk ook iets op. Je wordt mede-eigenaar, dus je profiteert op termijn ook mee van de winst. Nadeel: dat kan nog even duren. In de tussentijd kun je voor een investering van 250 euro je naam onder de campagne laten zetten. Zo laat je zien dat je dit goede initiatief steunt. Ben je een big spender? Dan mag je mee met het team van Moonback om nieuwe steden te ontdekken voor de site. Nice!

Verandering begint bij jezelf

Ben jij overtuigd? Of wil je gewoon heel graag een eerlijke vakantie boeken? Dat laatste kan via de website. Bijdragen aan de missie van Moonback en aan de start van de verandering staan doe je door de campagne te steunen. Bijkomend voordeel daarvan: in de toekomst kun je nog meer eerlijke vakanties boeken, nog verder van huis!

Meer in deze categorie

Bedrijvigheid

Ga naar “Hotspot! Stan opent zijn exclusieve sneakerwinkel op de Voorstraat”

Hotspot! Stan opent zijn exclusieve sneakerwinkel op de Voorstraat

Ga naar “Werken dicht bij huis! 5 x vacatures in Dordrecht”

Werken dicht bij huis! 5 x vacatures in Dordrecht

Ga naar “Werken dicht bij huis! 7 x vacatures in Dordrecht”

Werken dicht bij huis! 7 x vacatures in Dordrecht

In onze gids

Aanbiedingen

Ga naar “Satisfyer van € 24,99 voor € 12,50”

Satisfyer van € 24,99 voor € 12,50

 • Geldig t/m 21 augustus 2022
Ga naar “Alle Blokker boodschappentrolleys met koelvak 20% korting”

Alle Blokker boodschappentrolleys met koelvak 20% korting

 • Geldig t/m 14 augustus 2022
Ga naar “Eastpak rugzak vanaf € 14,99”

Eastpak rugzak vanaf € 14,99

 • Geldig t/m 21 augustus 2022
Ga naar “50% korting bij NAME IT”

50% korting bij NAME IT

 • NAME IT
 • Geldig t/m
NAME IT Dordrecht kinderkleding tieners
Ga naar “AH Romaatje 250 gram € 0,99”

AH Romaatje 250 gram € 0,99

 • Geldig t/m 14 augustus 2022

Vacatures

Ga naar “Buschauffeur”

Buschauffeur

 • Fulltime/Parttime
Ga naar “Horecamedewerker Smullers”

Horecamedewerker Smullers

 • Parttime

Agenda

Ga naar “Brand Parkies 2022”

Brand Parkies 2022

 • Van 11 jul t/m 15 aug
Ga naar “Tij Festival 2022”

Tij Festival 2022

 • Van 17 nov t/m 20 nov
Ga naar “Open Monumentendagen 2022”

Open Monumentendagen 2022

 • Van 10 sep t/m 11 sep
Ga naar “Burendag in Dordrecht”

Burendag in Dordrecht

 • 24 september 2022
Ga naar “Popronde Dordrecht”

Popronde Dordrecht

 • 10 september 2022