Zo moeder, zo dochter! Sylvia en Gisley hebben allebei een kleding webshop

Gisley en Sylvia. | Foto: indebuurt Dordrecht

Wat is er nou leuker om als moeder en dochter dezelfde passie te delen! Dat is bij Sylvia en Gisley Khadjé het geval. Ze zijn allebei gek op mode en moeder Sylvia heeft al ruim tien jaar haar webshop dottig.com, waar ze feestkleding voor meisjes verkoopt. Nu Gisley zestien jaar is, wilde ze dit ook proberen. En zo startte ze op 14 juni met haar webshop Gisley Fashion.

“Gisley is als jong meisje opgegroeid met mode en kleding,” vertelt Sylvia. “Toen ik startte met de webshop van dottig, waren mijn kinderen de fotomodellen voor mijn site. Gisley vond het toen al heerlijk om zichzelf te verkleden en op de foto te gaan. Ze voelde zich soms net een prinses. Die interesse in kleding is gebleven.” Gisley reageert: “Ik ben echt gek op kleding en probeer er altijd leuk uit te zien. Mijn moeder en ik hebben dezelfde stijl. Het is vrouwelijk, mag een beetje opvallen en alles moet matchen. Zelfs de schoenen en tas moeten bij de outfit passen. We gaan in de zomer graag naar Italië op vakantie en we vinden de kledingwinkels daar erg leuk, dus dan shoppen we nieuwe spullen. We zijn allebei niet zo lang, dus hebben in Italië ook geen probleem om onze maat te vinden. Het valt ons op dat Italiaanse vrouwen er zo chic uitzien, zelfs op oudere leeftijd. Daar houden we wel van.”

Toekomstdromen

Omdat Gisley graag met mode bezig is, denkt ze eraan om na de middelbare school een vervolgopleiding te starten die gericht is op fashion. “Het lijkt me superleuk om later een eigen kledingwinkel in Rotterdam of Dordrecht te hebben. Van vrienden of klasgenoten krijg ik vaak complimenten over mijn outfits en de vraag waar ik iets heb gekocht. Daarom wil ik hier iets mee doen. Ik zocht een bijbaantje in de mode, maar het solliciteren wilde niet echt lukken. Toen dacht ik: ‘waarom open ik zelf geen webshop?’ Zo kan ik ontdekken of ik echt verder wil met mode. Samen met mijn familie hebben we de website gebouwd en niet lang daarna startte ik Gisley Fashion.”

‘Pastelkleuren zijn helemaal in, het is net een snoepwinkeltje’

Héél veel pastelkleurtjes

Het eerste waar Gisley naar op zoek ging, was kleding om op de webshop te verkopen. Daarom werkt ze nu samen met een paar groothandels in het Verenigd Koninkrijk en Frankrijk. Ze laat de items thuisbezorgen en checkt de kwaliteit, het materiaal en de pasvorm van de kleding. Gisley: “Alles wat ik op mijn site verkoop, vind ik zelf ook leuk en zou ik dragen. Ik koop wel eens kleding bij The Sting, Zara, H&M of Bershka maar de stijl die ik écht leuk vind, zie je hier niet vaak in de winkels. Ik hou van pastelkleurtjes en niet al te dik materiaal. Het moet vrouwelijk en sierlijk zijn én goed te combineren zijn met accessoires.” Moeder Sylvia reageert: “Pastelkleuren zijn helemaal in. Dat merk ik ook met de collectie op mijn webshop met feestkleding voor jonge meisjes. Als je de kleding bekijkt, is het net een snoepwinkeltje. Eenhoorns, donuts en lolly’s op jurkjes zijn helemaal in.”

Je kunt verder lezen onder de foto’s. 

Naamsbekendheid

Het is best een klus om een beetje naamsbekendheid te krijgen als je net met een webshop begint, daar weet Sylvia alles van. “Dottig.com is inmiddels goed vindbaar via zoekmachines en dat hopen we natuurlijk ook voor de webshop van mijn dochter, dus Gisley is hier helemaal ingedoken.” Gisley: “Ik wil leren hoe je als webshop groter wordt en op sociale media meer volgers krijgt. Daarom heb ik wat boeken gekocht met tips over hoe ik mijn bereik kan vergroten. Ik wil me vooral richten op Facebook en Instagram, want daar zit de doelgroep. Al mijn vrije tijd stop ik nu in de webshop. Ik heb nu een half jaar om te kijken hoe dit loopt en als ik het dan nog steeds leuk vindt, stem ik daar mijn studiekeuze op af.”

Goedkope bezorging in Dordrecht

In het huis waar Sylvia met haar man en kinderen woont, is een speciale kamer ingericht voor de webshop. Er staan rekken met kleding en er staat een tafel waarop alle pakketjes worden ingepakt. Gisley: “De kleding uit mijn webshop kan in Nederland en België worden bezorgd. Omdat we zelf in Dordrecht wonen, hebben we een speciale deal voor Dordtenaren. Voor €1,50 bezorg ik je bestelling persoonlijk bij je thuis op mijn scooter.” Sylvia: “Dat vond ik zo’n slimme zet van haar, daar had ik nog nooit aan gedacht. Dus ik ga er ook aan denken om dat te doen in Dordrecht. We hebben nu een leuke wisselwerking en Gisley en ik blijven van elkaar leren.”

Benieuwd naar de webshops? Klik hier voor Gisley Fashion en klik hier voor Dottig.

Bekijk ook:

Meer in deze categorie

Ondernemer uitgelicht

Ga naar “Nieuw! Deze pop-up store met Italiaanse kleding vind je op het Damplein”

Nieuw! Deze pop-up store met Italiaanse kleding vind je op het Damplein

Ga naar “Slaapcoach Ingeborg redt ouders van slapeloze nachten: ‘Je faalt niet als je om hulp vraagt’”

Slaapcoach Ingeborg redt ouders van slapeloze nachten: ‘Je faalt niet als je om hulp vraagt’

Ga naar “[VIDEO] Een kerstgroet en nieuwjaarswens voor en door Dordtenaren”

[VIDEO] Een kerstgroet en nieuwjaarswens voor en door Dordtenaren

In onze gids

Aanbiedingen

Ga naar “Pvc Click Flex Strook Pella Eiken € 34,00”

Pvc Click Flex Strook Pella Eiken € 34,00

 • Kwantum
 • Geldig t/m 30 juni 2023
Ga naar “Fleece panty € 9,99”

Fleece panty € 9,99

 • Kruidvat
 • Geldig t/m 12 februari 2023
Ga naar “AH Planten op stam van € 6,99 voor € 4,99”

AH Planten op stam van € 6,99 voor € 4,99

 • Albert Heijn
 • Geldig t/m 5 februari 2023
Ga naar “Skechers sneakers 36 t/m 46 € 39,99”

Skechers sneakers 36 t/m 46 € 39,99

 • Kruidvat
 • Geldig t/m 12 februari 2023
Ga naar “Katoenen shopper € 9,99”

Katoenen shopper € 9,99

 • Kruidvat
 • Geldig t/m 12 februari 2023

Vacatures

Ga naar “Activiteitenbegeleider Vreedonk”

Activiteitenbegeleider Vreedonk

 • Stichting Het Spectrum – Vreedonk
 • Parttime

Topper

Ga naar “Planner De Merwelanden”

Planner De Merwelanden

 • Woon- en zorgcentrum De Merwelanden
 • Parttime
Woon- en zorgcentrum De Merwelanden Dordrecht
Ga naar “Winkelmedewerker”

Winkelmedewerker

 • No. 28 wonen & lifestyle
 • Fulltime/Parttime
No. 28 wonen & lifestyle - Statenplein 27 - indebuurt Dordrecht