Wendy: ‘Salsa is het perfecte recept voor je goede voornemens’

Door José de Jong 11 januari 2019

Voor veel mannen is het een grote stap: meedoen aan een salsa dansles. Maar lerares Wendy van der Zee weet dat lang niet alle Hollandse mannen stijve harken zijn: “Je hebt toch vaak een beeld van iemand. Maar met een beetje oefening kan iedereen salsadansen, ook mannen.” 

Dream come true

Een jaar geleden richtte Wendy haar eigen salsa dansschool op. “Het was echt een droom die uitkwam, hoe cliché het ook klinkt. En we hebben een heel goed jaar achter de rug. We begonnen met één dansles op de donderdagavond, en nu zitten we met drie lessen zo vol dat ik ook op de maandagavond salsalessen ga geven.”

Full body workout

“Ook qua ruimte zijn we letterlijk uitgebreid. Onze oude locatie paste niet meer bij ons: de ruimte was te klein en er hingen geen spiegels. De gerenoveerde loods van Spel- en Sportvereniging De Sportbond heeft een professionele dansvloer met veel meer ruimte en een goede airco.” En die kun je goed gebruiken tijdens een les van Wendy. “Je heb het misschien niet door, maar een uurtje salsadansen kan echt een full body work-out zijn. Ik raad mijn cursisten daarom ook altijd aan een flesje water mee te nemen.”

Het interview gaat verder onder de video.

Posted by SalsaSamen on Monday, 8 January 2018

 

Erkenning van dansen als een sport, is één van de dingen die ze nog wel zou willen. “Maar het gaafst is het als ik heel Dordrecht aan het dansen krijg. Zolang niet heel Dordrecht salsa danst, is het voor mij nog niet genoeg.”

Perfecte recept voor goede voornemens

Salsadansen is hét recept om je goede voornemens te halen, als het aan de danslerares ligt. “Niet alleen train je veel spieren en verbrand je calorieën. Ook is het goed voor je geheugen en ontmoet je nieuwe mensen. Ik zie dat de verschillende groepen echt hecht zijn, en dat ze na een les gerust een drankje met zijn allen doen. En ja, zo ontstaan er ook wel eens stelletjes.”

Ben je benieuwd of salsadansen iets voor jou is, dan hebben we goed nieuws. Maandag 14 januari begint er een nieuwe groep en je kunt gratis meedoen. Check daarvoor de Facebookpagina van SamenSalsa.Meer over SalsaSamen ontdekken?

SalsaSamen

dansscholen

Zuidendijk 363b, Dordrecht

Bekijk meer:dansscholen

adv.