Dordrecht

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Hans en Jacqueline Pieters: ‘We willen klanten gelukkig maken met hun nieuwe inrichting’

Aangeboden door Pieters Keuken, Koken & Wonen 13 september 2019

Al weer drieëntwintig jaar heeft Hans Pieters zijn zaak die nu in de Nieuwkerk zit. Maar nog steeds weten mensen niet alle dat er een woonwinkel in de oudste kerk van Dordrecht zit. “Ik hoor zo vaak van mensen ‘had ik maar geweten dat jullie hier zaten toen we ons inrichtten’. Zonde!”

“We horen van onze klanten dat de sfeer en service goed is, we goede producten verkopen, we doen wat we zeggen en we problemen oplossen. Die service is erg belangrijk voor ons. Er staat altijd een kopje Pieters-koffie voor hen klaar, ook voor de toeristen die eigenlijk voor het gebouw komen. Die bonen laten we trouwens zelf branden en zijn een groot succes.”

Door dik en dun

Met drie decennia ervaring hebben Hans en Jacqueline het één en ander meegemaakt. “In de recessie hebben we echt ons mannetje gestaan. Net daarvoor waren het gouden tijden, maar gelukkig hielden we onze beiden beentjes op de grond en investeerden we in de winkel. Dat heeft ons door de crisis heen geholpen.”

Het interview gaat verder onder de foto’s.

Foto: indebuurt Dordrecht
Foto: indebuurt Dordrecht
Foto: indebuurt Dordrecht

Omzwerving door Dordt

Het avontuur van Hans en zijn vrouw Jacqueline begon bijna dertig jaar geleden in Dubbeldam. “Toen hadden we een bazaar, lang voordat Blokker groot was. Later zijn we verhuisd naar het Bagijnhof en ontstond Pieters Keuken en Koken.” Zonder Wonen, want dat kwam later. “Jacqueline is altijd meer van de interieurs geweest, en door haar zijn we ons ook gaan richten op meubels en woonaccessoires. Al was dat pas toen we onze intrek namen in de Nieuwkerk.”

“De kerk stond al een paar jaar leeg en ik had er al een tijdje interesse in. Toen we in de deuropening stonden, zagen we het al meteen voor ons. Dat is machtig, dacht ik”, zegt hij en hij laat een weids gebaar zien. “Later konden we de kosterswoning tegen de kerk erbij betrekken en daarin startten we onze woonafdeling. Dat was gelijk al een goede stap. Ik heb er nooit spijt van gehad.”

Het interview gaat verder onder de foto’s.

Foto: indebuurt Dordrecht
Foto: indebuurt Dordrecht
Foto: indebuurt Dordrecht

Gezellig praatje

“Contact met mensen en klanten zien terugkomen, maakt ‘winkeltje spelen’ zo mooi. Met regelmaat komen klanten terug met een bos bloemen als bedankje en soms worden we zelfs uitgenodigd om te komen eten in hun nieuwe keuken. Dat maakt ons werk extra leuk.” Hans’ ogen stralen als hij het heeft over zijn passie: ondernemerschap en in de winkel staan.

“Voor veel mensen is koken vooral een noodzaak. Als we echte kookliefhebbers over de vloer hebben, is dat helemaal fijn. Daar leren we ook weer van op het gebied van koken.”

Trots op de winkel

“Wanneer ik terugkom van vakantie zie ik wat een mooie winkel we hebben”, zegt hij ten slotte. “Daar ben ik wel trots op. We hebben fijne medewerkers die zelf veel initiatief tonen. Jacqueline en ik zijn binnenkort 30 jaar getrouwd en daarvoor hebben we ook oud-medewerkers uitgenodigd. Dat typeert ook wel de sfeer in de winkel.”


Deze bijdrage wordt je aangeboden door Pieters Keuken, Koken & Wonen. Meer over Pieters Keuken, Koken & Wonen ontdekken?

Pieters Keuken, Koken & Wonen woonwinkels

Gesloten09:30 - 20:00

Nieuwkerksplein 100, Dordrecht

Bekijk meer:woonwinkels

Lees meer over Pieters Keukens, Koken en Wonen:

Pieters Keuken, Koken en Wonen - Interieurwinkel in de Nieuwkerk - indebuurt Dordrecht

Dit is wat de leukste winkel in het meest markante gebouw van Dordrecht te bieden heeft

Hoogwaardige materialen van goede merken, stijl en kwaliteit. Als je de showroom van Pieters Keuken,...

adv.