Dordrecht

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Verschil: je hebt tweedehands kledingwinkels en er is Preloved Fashion selected by 3xM

Door Caty Groen 16 maart 2018

Je verwacht het niet op die plek en dat maakt de winkel juist extra bijzonder. Als je namelijk door de Wijnstraat loopt, tref je tussen de historische panden Preloved Fashion selected by 3xM aan.

Achter de naam Preloved Fashion selected by 3xM zit een gedachte, dat zal duidelijk zijn. Nou, Preloved Fashion betekent dat we te maken hebben met kleding die een vorige eigenaar hebben gehad. Geen oude kleren van iemand die zijn kast heeft opgeruimd, maar daarover straks meer. Eerst even over die 3xM.

Mar, Madeleine en Manuela

Mar, Madeleine en Manuela zijn de 3xM. Ze begonnen hun winkel in de Wijnstraat nadat ze eerst in beursvorm hadden gewerkt. “Vroeger huurden we in Dubbeldam twee keer per jaar een een locatie waar we tweedehands kleding innamen en verkochten”, vertelt Manuela. “Er was zoveel belangstelling voor dat we besloten uit te wijken naar een permanente locatie. We kunnen de kleding hier in de Wijnstraat veel beter presenteren. Er zijn ruime paskamers en ook de accessoires hebben mooie plek. Achterin de winkel is de designerafdeling met kleding van de luxe merken. Dat wil trouwens niet zeggen dat voorin de winkel zomaar wat bij elkaar hangt.”

Heel secuur

Nee, want de inname van kleding gaat nog steeds op dezelfde manier als vroeger en dus heel secuur. “Je ziet hier niet snel iets hangen van grote winkelketens. Vuil, versleten en intensief gedragen nemen we ook niet in. En bovendien letten we op de maten. Je kunt bij ons altijd iets vinden van maat 34 tot 48/50 omdat we zorgen voor een evenwichtige matencollectie. Het is dus niet zo dat als iemand veel mooie kleding inlevert, onze winkel plotseling volhangt met alleen maar maat 36. Dat houden we allemaal goed bij. Het komt misschien wat streng over, maar je kunt op deze manier wel het beste een gevarieerde en mooie collectie laten zien.”

De tekst gaat onder de foto verder.

preloved fashion selected by 3xM

Ook veel toeristen

Nu Preloved Fashion selected by 3xM een winkelpand heeft, is er ook ruimte voor herenkleding. “Je moet dan niet denken aan afgedragen pakken, maar we hebben mooie herenmode waar je mee kunt combineren tot je een leuke set hebt. Het fijne van een permanente winkel is ook dat we klanten een kopje koffie en thee kunnen aanbieden. We hebben een grote tafel middenin de winkel waaraan al menig gesprek is gevoerd wat niets met kleding te maken heeft. Want dat is ook fijn, door de winkel hebben we een meer sociale functie en op een andere manier contact met een klant. Dat geldt ook voor voorbijgangers. Door de straat lopen dagelijks veel toeristen en die komen vaak even binnenkijken. Dat is heel leuk, want zo hebben we inmiddels klanten van overal vandaan.”

Prevloved Fashion selected  by 3xM verkoopt tot 1 juli een grote voorjaars- en zomercollectie en start in september met de najaars- en wintercollectie. De zaak is ook actief op social media. Op de website kun je alles lezen over de inname van kleding en laten Mar, Madeleine en Manuela vaak een preview zien van new arrivals.


Meer over Preloved Fashion selected by 3xM ontdekken?

Preloved Fashion selected by 3xM kledingwinkels

Vandaag gesloten

Wijnstraat 95, Dordrecht

Bekijk meer:kledingwinkels

adv.