Dordrecht

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Van Bakker Bijl naar Bezorgbakker Booij: Patrick stak zijn bedrijf in een nieuw jasje

Aangeboden door Visa 6 augustus 2020

Dubbeldammers en andere Dordtenaren kennen vast wel de oude bakkerskar met brood van Bakker Bijl. Maar al decennialang waren het eerst Goof Booij en nu zijn zoon Patrick die verse waren van de bakker bezorgden. Eind 2019 gingen verder ze onder de naam Bezorgbakker Booij. De innovatieve ondernemers stapten over naar een nieuwe bedrijfswagen én startten kortgeleden met hun webshop.

Tussen zijn bezorgrondes in maakt Patrick tijd vrij om met ons te praten over het familiebedrijf, dat stiekem voelt als het familiebedrijf van alle Dubbeldammers. “De kar is een stukje straatbeeld. Omschakelen was dus wel een dingetje, maar het was echt nodig om te kunnen groeien als bedrijf. De oude wagen was elektrisch en de actieradius beperkte ons. Tussendoor een nieuwe bestelling bezorgen was haast niet mogelijk.”

Je kunt verder lezen onder de foto van de oude wagen.

Vanaf morgen is de bakkerskar verleden tijd

Posted by Bezorgbakker Booij on Tuesday, 10 December 2019

Het vrije leven

De naam Bakker Bijl mag dan al die jaren op de bus gestaan hebben, al sinds de jaren 90 werken vader en zoon Booij voor zichzelf. Patrick: Destijds gingen mijn vader en veel andere bezorgers als zelfstandigen werken. Nadat ik mijn opleiding in marketing en communicatie had afgerond, moest ik in militaire dienst. Als je voor jezelf begon kreeg je daarvoor ontheffing van de dienstplicht. Ik wilde altijd al in de handel werken; het vrije leven, werken zonder dat een baas de hele tijd op je vingers kijkt, trok me aan. Al heb je nu wel een paar honderd bazen in de vorm van klanten boven je”, grapt hij.

Folder zo groot als een Chinees afhaalmenu

Sinds een paar maanden heeft de bezorgbakker een eigen webshop. “We merkten dat we moesten moderniseren om aan nieuwe klanten te komen. De webshop is in feite onze etalage, waarin mensen kunnen zien wat we verkopen. Dat kun je niet kwijt op een foldertje. Zo bezorgen we niet alleen bij nieuwe adressen, maar ontdekken onze bestaande klanten nieuwe producten zoals banket. Door onze webshop hebben we ons bedrijf kunnen uitbreiden naar andere wijken, en hebben we naast vaste klanten ook incidentele bestellingen zoals een taart.”

Je kunt verder lezen onder de foto.

Bezorgbakker Patrick Booij bakkerswinkel aan huis online bakker Dordrecht Dubbeldam
Foto: indebuurt Dordrecht

Als een high tealerier

Ook nieuw zijn de high teas. “Het was eigenlijk een idee van mijn vrouw. Ik had niet verwacht dat dat zo zou aanslaan. Eerst hadden we de producten zoals scones en muffins in onze webshop, en al snel kwamen daar geheel verzorgde high teas bij. Compleet met etagère, thee, theepot en huisgemaakte clotted cream. Onlangs organiseerden we een high tea in onze tuin, met uitzicht op de pluktuin. Dat willen we wel vaker organiseren. Zo blijven we ons als ondernemers ontwikkelen.”

Stuur jouw vernieuwende idee in!

Ben jij ook ondernemer en heb je je bedrijf – net als Bezorgbakker Booij – opnieuw uitgevonden? Dan heb je geluk! Visa is een actie gestart om innovatieve ondernemers te ondersteunen. Je kunt jouw idee insturen via deze website. Uit alle inzendingen selecteert Visa vijftien winnaars. Iedere winnaar krijgt een advertentiecampagne t.w.v. €2.000,- op Facebook en/of Instagram om zijn bedrijf te promoten. De tweede prijs is ook niet mis: vijftien ondernemers krijgen een online workshop van een retailspecialist. Enneh, ben jij geen ondernemer maar ken je wel iemand waarvan je zegt: die moet hier écht aan meedoen? Stuur hem of haar dan dit artikel door!Deze bijdrage wordt je aangeboden door Visa. Meer over Visa ontdekken?

adv.