Dordrecht

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Tof: Andrea startte een platform om Dordtse ondernemers te steunen tijdens coronatijd

Door José de Jong 24 juli 2020

Zo ongeveer iedereen weet wel waar hij of zij was toen premier Mark Rutte de intelligente lockdown afkondigde. Andrea Klinger zag de persconferentie en wist meteen: mijn bruiden kan ik voorlopig niet kleden. De eigenaresse van Hip! Weddingdesign kroop meteen achter de computer, en na drie nachten doorwerken kwam steundordtseondernemers.nl online. “Nietsdoen was geen optie.”

“Na de persconferentie merkte ik dat er erg veel zorgen waren bij restauranthouders en ondernemers”, legt Andrea uit. “Wat nu, was de vraag die iedere ondernemer stelde. Ik wilde de mensen achter de onderneming laten zien. Speciaalzaakjes maken een stad, dus die wilde ik steunen.”

Doorbuffelen

Jarenlang werkte ze als communicatie- en marketingmedewerker. Een website bouwen was voor haar dus geen moeite. “Ik heb een paar nachtjes doorgewerkt en ben meteen langs ondernemers gegaan. Voor zover dat kon natuurlijk, om alles veilig te houden.” Met als resultaat een platform voor Dordtse ondernemers.

Je kunt doorlezen onder de Instagramfoto.

Mijlpalen

Hoe voelt het, dat moment dat je op de knop druk en die website live staat? “Dat was best spannend en leuk. Ik dacht ‘we gaan ervoor’. Toen ik 100 volgers op Instagram had, gaf dat me een kick en de 500 halen voelde als een nieuwe mijlpaal.” Inmiddels heeft ze ruim 600 volgers op het sociale medium.

‘Ik voel door deze crisis saamhorigheid’

Haar initiatief werd positief ontvangen. “De ondernemers die ik benaderde, voelden zich gesteund. In de winkel werk ik op afspraak, dus ik kan plannen wanneer ik tijd steek in het platform. Nu gaat mijn energie vooral naar Instagram en Facebook. Het leuke is dat ik van Dordtenaren foto’s krijg van ondernemers die ze steunen met een aankoop of een bestelling. Ik voel door deze crisis een grote saamhorigheid.”

Klaar voor de tweede golf

Na zo’n vier maanden lijkt de grootste crisis geweken. Toch blijft Andrea doorgaan met de website. “Zolang het nodig is, blijf ik doorgaan. Komt er in het najaar een tweede golf, dan zijn we voorbereid. Al hoop ik natuurlijk dat het platform over een jaar niet meer nodig is.”

Lees ook:

Mette werkt bij Pluktuin Dordrecht: ‘Sinds februari krijgen we de vraag wanneer we open gaan’

Sinds het voorjaar van 2018 hebben we een heuse Pluktuin in Dordrecht, van wel twee hectare aan Krom...
Van Roosmalen Optiek - opticien Dordrecht - meetapparatuur - indebuurt Dordrecht

Jasper van Van Roosmalen Optiek: ‘Een nieuwe bril moet perfect passen’

Je ogen worden er gemeten en je kunt er zien welk montuur jou het beste staat. Maar wat gebeurt er n...

8 x verhalen over jullie favoriete Dordtse leraren: ‘Dankzij hem vond ik wiskunde leuk’

Laatst plaatsten we een oproepje op Facebook: wie was vroeger jouw favoriete leraar? Aan alle pracht...

Meer over Hip! Weddingdesign ontdekken?

Hip! Weddingdesign bruidsmode

Op aanvraag

Voorstraat 324, Dordrecht

Bekijk meer:bruidsmode

adv.