Dordrecht

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Timmy over 40 jaar IVS Opleidingen: ‘Er komen zelfs mensen uit Amsterdam en Friesland naar ons toe’

Aangeboden door IVS Opleidingen 3 januari 2020

IVS Opleidingen zit al 40 jaar Dordrecht. Het instituut voor lichaamsverzorgende en therapeutische beroepsopleidingen zit al die tijd op Spuiweg 105 en heeft al veel mensen geholpen die hun (nieuwe) carrière willen beginnen. De hoogste tijd voor een goed gesprek met Timmy Scheepsbouwer. Hij neemt binnen een paar jaar de zaak over van zijn vader Ad.

“Het menselijk lichaam is prachtig”, begint Timmy als we hem vragen hoe hij in het vak is gekomen. Het was voor Timmy niet vanzelfsprekend dat hij bij mijn vader in het bedrijf zou werken. “Zelf heb ik de ALO (Academie voor Lichamelijke Opvoeding) gedaan. Via stages kwam ik erachter dat lesgeven aan kinderen en tieners niet echt mijn ding is.”

Geef het door

Toch wilde hij verder gaan met lesgeven. “Het is zo’n verschil om les te geven aan volwassen studenten die zelf voor deze opleiding kiezen. Het menselijk lichaam is prachtig, ik kan echt mijn passie voor anatomie en fysiologie overbrengen. Zo da’s gaaf, dacht ik. Al snel gaf ik aan meerdere groepen les en toen kwam het ter sprake of ik in het bedrijf wilde groeien.”

Spannend

Nu werkt hij toe naar het overnemen van het bedrijf. “Mijn vader geeft mij de kans me te ontwikkelen. Ik kan van hem leren en hij kan me behoeden voor de fouten die hij zelf heeft gemaakt. Het is wel spannend voor me hoor, het komt steeds dichterbij. Maar ik hoop dit altijd te blijven doen.”

Het interview gaat verder onder de foto.

IVS Opleidingen anatomie
Foto: IVS Opleidingen

Nooit te oud om te leren

“Mijn studenten zorgen ervoor dat ik me blijf doorontwikkelen, met de scherpe vragen die ze hebben. Door hun enthousiasme heb ik besloten echt voor IVS Opleidingen te gaan. Ik wil graag de dialoog aan met mijn studenten, stimuleer ze om vragen te stellen. En die dialoog hebben ze ook onderling. We hebben hier zowel mensen van rond de 30 jaar als gepensioneerde mensen die een nieuwe uitdaging zoeken.”

Van schoonheidsverzorging tot sportmassage

Aan de Spuiweg kun je een beroepsopleiding volgen in diverse richtingen. Van massageopleidingen zoals sport- en lymfemassage, schoonheidsverzorging zoals (medisch) pedicure en schoonheidsspecialist tot een opleiding tot vitaliteitscoach: ze hebben het allemaal in huis. Het voordeel aan de opleidingen is de vrijheid die het leerlingen biedt. Je bepaalt zelf hoeveel tijd je aan je studie besteedt. “We focussen op persoonlijke en praktijkgerichte opleidingen. Daardoor hebben we hogere afstudeerpercentages dan bijvoorbeeld thuisstudies”, licht Timmy toe.

Het interview gaat verder onder de foto.

IVS Opleidingen massage
Studenten leren blind masseren | Foto: IVS Opleidingen

Hobbyisten en professionals

“Het leuke is dat we niet alleen een mix hebben van verschillende leeftijden, maar ook in motivatie. Daarmee bedoel ik dat sommigen hobbymatig een opleiding volgen, en anderen echt voor zichzelf willen beginnen of van baan willen wisselen. Zo was er een fotograaf die voor een professionele wielerploeg wilde werken. Die heeft bij ons sport- en massagetherapie gestudeerd. Nu heeft hij een goedlopende praktijk.”

Vanuit Friesland naar Dordt

De meeste opleidingen vinden in thuisbasis Dordrecht plaats. “We hebben hier zelfs mensen uit regio Amsterdam, en ooit kwam er iemand speciaal uit Friesland. Dat doe je dus niet voor niets; die mensen willen de opleiding die het beste bij hen past. We geven studenten van ver weg een reisvergoeding als ze die van tevoren aanvragen. Reisafstand mag van ons geen belemmering zijn om een opleiding niet te volgen.”

Het artikel gaat verder onder de video.

Posted by Ivs Opleidingen on Wednesday, 17 October 2018

 

Binnenkijken? Kan gewoon!

Ben je nieuwsgierig hoe een opleiding bij IVS Opleidingen is? Wil je graag het lesmateriaal inzien? Dat vinden ze geen probleem bij het instituut. Kom gewoon gewoon een keertje langs of maak een afspraak. Ben je benieuwd naar welke opleidingen je kunt volgen, klik dan op de oranje knop hieronder.


Deze bijdrage wordt je aangeboden door IVS Opleidingen. Meer over IVS Opleidingen ontdekken?

IVS Opleidingen opleidingen

Gesloten09:00 - 16:00

Spuiweg 105, Dordrecht

Bekijk meer:opleidingen

adv.