Dordrecht

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Tessa is trouwfotograaf: ‘Het gekste dat ik heb meegemaakt? Dat ik bijna in de fik stond’

Door José de Jong 7 februari 2020

Je hebt mensen die een kiekje kunnen schieten, en fotografen die een moment vastleggen. In de laatste categorie valt Tessa Bruggink. Dat valt niet alleen haar klanten op maar ook jury’s; ze won al een vakprijs met een foto van bruidskinderen én is dit jaar genomineerd voor de Bruidsfoto Award 2020. Een echt champagnemomentje voor de oud-topsporter.

Van topatlete naar topfotograaf

Het is echt niet zo dat Tessa vroeger altijd de fotograaf was. De fotografe skiede vroeger namelijk op hoog niveau in het Nederlandse team alpineskiën. Na haar studie commerciële economie aan de Johan Cruijff academie werkte ze bij kledingmerk Under Armour en pas toen kwam ze in aanraking met fotografie.

“Ze betrokken mij bij fotoshoots en dat bleek mijn eerste stap naar de carrière die ik nu heb. Ik volgde een opleiding aan de fotovakschool, en toen een vriendin ging trouwen vroeg ze mij als hun huwelijksfotograaf. Ik aarzelde eerst; bij bruidsfotografie dacht ik aan geposeerde fotoshoots en niet zozeer een reportage van het alledaagse van zo’n bijzondere dag. Sinds die bruiloft ben ik verkocht en heb ik alleen nog maar bruiloften gefotografeerd.”

Het artikel gaat verder onder de Instagram-post.

View this post on Instagram

You look so pretty 💕

A post shared by Bruidsfotograaf Tessa 🤸‍♂️ (@tessabrugginkbruidsfotografie) on

Totaalpakket

Haar vak omvat veel meer dan alleen maar wat plaatjes maken. “Alle soorten fotografie komen samen: van modefoto’s tot familiefotografie en van reportages tot food photography. Dit is het beste beroep op alle vlakken. Ik kan mijn creativiteit kwijt en mag iets moois maken. Mijn tijd kan ik zelf indelen; wil ik ’s ochtends sporten en daarna pas mijn administratie doen of foto’s bewerken, dan kan dat. Verder mag ik iets waardevols geven. Je vereeuwigt interacties die nooit op beeld staan en die mijn klanten altijd kunnen koesteren.”

“Er zit een echte ondernemer in me. Maar wat ik wel mis, is het sparren met anderen. Daarom open ik binnenkort samen met tekstschrijver en mede-ondernemer Fay Huijgen een co-working space in het centrum: De Ruimte. Niet alleen kan ik daar weer lekker werken met een collega, ook bieden we andere ondernemers en zzp’ers de kans om een leuke werkplek te huren en elkaar te inspireren. Dat miste ik echt in Dordrecht.”

On fire

“Het gekste dat ik heb meegemaakt? Nou, ik stond zelf bijna in de fik. Een stel trouwde in een klein kerkje en voor de sfeer stonden er veel kaarsen. Erg romantisch, maar niet zo praktisch. Achter het bruidspaar stond een kandelaar en ik vond de bruid er al dicht gevaarlijk bij staan. Ik weet het nog heel goed: een kindje kwam met de ringen, en ik wilde dat graag vastleggen. Met mijn licht ontvlambare jurkje schampte ik een kaars. Een paar mensen op de voorste rij zag ik wit wegtrekken, maar ik wilde vooral weten of ik het moment met de ringen wel op beeld had. Toen heb ik nog acht uur rondgelopen met wit kaarsvet over mijn billen”, lacht ze.

Het artikel gaat verder onder de foto.

Foto: Tessa Bruggink Bruidsfotografie

Daar heb je vrienden voor

Met één van haar foto’s is Tessa genomineerd voor de Bruidsfoto Award 2020. In de categorie ‘family and friends’ dingt haar foto van een groepje grootouders mee. “Ik noem deze foto grappend de granny gang. Ze lijken daar echt een eigen feestje te vieren. Voordat ik de foto maakte, zag ik hem al voor me. Dat de ene oma de andere helpt om champagne te drinken, is een onroerend moment.”

‘Mijn doel: een bruiloft laten zien zoals het écht was. Van keihard lachen met onderkin tot de perfecte portretfoto en alles ertussenin.’

“Mooi om te zien dat leeftijdsgenoten elkaar steunen, want als je vanwege je krukken je champagne niet zelf kunt drinken dan word je gewoon geholpen. Daar gaan mijn foto’s ook over: foto’s maken waarmee zelfs buitenstaanders het gevoel van die dag krijgen. Dit is misschien wel het enige moment dat al die ouderen bij elkaar zijn en juist dat is zo waardevol voor mijn klanten.”

Je kunt nog tot 1 mei stemmen op Tessa via de website van de Bruidsfoto Award. Op 11 mei worden de winnaars in de acht categorieën bekendgemaakt. De foto met de meeste stemmen krijgt ook nog eens de publieksprijs.


Meer over Tessa Bruggink Trouwfotografie ontdekken?

Tessa Bruggink Trouwfotografie fotografen

Vijverlaan 172, Dordrecht

Bekijk meer:fotografen

Lees meer inspirerende ondernemersverhalen:

Grand Café Leyaal - Amir - indebuurt Dordrecht

Amir over bijna drie jaar Leyaal: ‘Na drie maanden dacht ik, waar ben ik aan begonnen’

"Een oosterse nacht, met een oosterse maan." Het bekende openingsliedje van Aladdin kan zomaar in je...
IVS Opleidingen Timmy Scheepsbouwer

Timmy over 40 jaar IVS Opleidingen: ‘Er komen zelfs mensen uit Amsterdam en Friesland naar ons toe’

IVS Opleidingen zit al 40 jaar Dordrecht. Het instituut voor lichaamsverzorgende en therapeutische b...
Christine van Tienhoven Pakhuis Dordrecht - indebuurt Dordrecht

Christine geeft kookworkhops op maat: met bier of alleen toetjes, alles kan!

Van opslagruimte tot sportstudio: voor de leegstaande benedenverdieping van haar eeuwenoude huis had...

adv.