Ruud Klijn van Expert Dordrecht zo dol is op zijn werk en dit is waarom

Door Caty Groen 24 augustus 2018

Zijn ouders wisten niet waar zijn fascinatie kwam, maar Ruud Klijn was al op jonge leeftijd geïnteresseerd in elektrotechniek. Het komt hem nog dagelijks van pas als eigenaar van Expert Dordrecht. 

Ruud Klijn was als er als kind al dol op om alle lampen thuis aan en uit te doen. Hoogtepunt van het jaar was de verlichting in de kerstboom. Ruud lacht opnieuw bij de herinnering. “Als kind was ik al bezeten van lampjes. Ik schooierde langs de straat en pakte dan bijvoorbeeld een oude radio mee die bij de vuilnisbak stond. Die probeerde ik dan weer aan de praat te krijgen. Ik was dus ook degene die thuis voor de meeste kortsluiting zorgde.”

Junior verkoper

Het stond voor Ruud dus al vroeg vast dat hij de elektrotechniek in zou gaan. “Een paar weken voordat ik uit militaire dienst kwam, drong mijn moeder er op aan een baan te zoeken. Dat werd Bartels. Ik startte er als junior verkoper. Na een paar jaar ben ik bij de firma Van Gent gaan werken. Via een omweg keerde ik terug naar Bartels en na weer een paar carrièrestappen ben ik in gesprek gekomen met Expert Nederland. Inmiddels zit ik met mijn eigen zaak Expert Dordrecht nu vijftien jaar in winkelcentrum Crabbehof.”

Expert Dordrecht
Foto: Caty Groen

Ze kwamen en gingen

Door de jaren heen maakten elektronicazaken grote veranderingen door. “Ze kwamen en gingen”, zegt Ruud. “In de jaren tachtig was het nog heel gewoon dat een elektronicawinkel een platenafdeling had. Alleen al in die tak is enorm veel veranderd. Vandaag de dag hebben we te maken met onlinebedrijven. Zelf zie ik dat niet als concurrentie. Want witgoed en bruingoed is altijd al een handel geweest met concurrentie. Vroeger kenden we in Dordrecht behalve Bartels en Van Gent ook Radio Modern, Turksma en Vos & Pennock, om er maar even een paar te noemen. Voor een stad als Dordrecht best veel. Nu heb je webshops. Ik zie dat als een waardevolle aanvulling, maar dat komt vooral omdat de Expert-organisatie er heel goed mee omgaat.”

Wij houden de klant

Wie via de webshop van Expert een bestelling plaatst, krijgt het boven de €25,- gratis thuisbezorgd. Op zich is dat natuurlijk fijn, maar fijner is dat de bestelling wordt bezorgd door de Expertwinkel die het dichtst gevestigd is bij degene die de bestelling plaatst. “Op die manier houden wij dus altijd onze klant”, vertelt Ruud. “Als de klant de bestelling online plaatst, ziet hij ook welke winkel het artikel komt bezorgen. We blijven op die manier dus het aanspreekpunt en dat is voor beide partijen fijn. Het is dus niet zo dat de wasmachine of televisie uit een centraal magazijn moet komen. De klant weet dus dat zijn bestelling bij wijze van spreken bij hem om de hoek voor hem klaarstaat. Zijn er vragen, dan weet de klant ons te vinden en hoeft hij geen contact op te nemen met een onbekend callcenter of zoiets. Zo kunnen we alles lokaal aansturen, ook als er via internet wordt besteld. Dat is toch geweldig?”Meer over Expert Crabbehof ontdekken?

Expert Crabbehof

elektronicawinkels

Nu gesloten09:30 - 18:00

Van Oldenbarneveltplein 62-65, Dordrecht

Bekijk meer:elektronicawinkels

adv.