Verrassing! Bij deze Dordtse restaurants eet je een menu van de chef
Hou je van een culinair avontuur en laat je je liever verrassen als het aankomt op wat je eet? Knoop...
Je kunt Roger van den Broeke kennen van festivals Big Rivers en Pasar Malam, waar hij met zijn HappyIndo Foodtruck staat. Wij kennen hem hier bij indebuurt ook als de vrolijke man die onze kantoorplanten verzorgt. En sinds februari is hij bovendien eigenaar van een restaurant. Tijd om kennis te maken met deze duizendpoot!
Dat Roger ondernemend is ingesteld, blijkt wel uit wat hij allemaal doet. “Jaren geleden werkte ik in de accountancy met vooral middenstanders. Voor hen schreef ik onder andere bedrijfsplannen, maar administratie was voor mij niet dynamisch genoeg. Ik kan wel een bedrijfsplan voor mezelf schrijven dacht ik, en zo begon ik samen met een vriend ons bedrijf. Met Hydrocraft verzorg ik planten in kantoren. Maar ik wilde eigenlijk altijd al een klein restaurantje.”
Zonder horeca-ervaring vond hij dat toch een te grote stap. “Mijn vriendin komt ook niet uit de horeca en vroeg me of ik dat wel durfde. Wel houden we allebei van koken en dat doen we met ons hart. Uiteindelijk moedigden vrienden me aan een eigen foodtruck te beginnen. De volgende dag ging ik meteen op zoek naar een truck en vond ik een oude bouwkeet. Met een maatje heb ik die helemaal zelf opgebouwd. Alleen dat was al leuk, dat bouwen en inrichten. Zo ontstond in 2017 HappyIndo Foodtruck.”
Het interview gaat verder onder de foto.
Indisch koken was voor hem een logische keuze. “Mijn roots liggen in Indonesië en mijn vriendin en ik koken graag Indisch. Dat bleek een goede keuze. Er zijn niet veel indo foodtrucks en als rijdend restaurant moet je best uniek zijn. Op festivals staan al genoeg busjes met poffertjes en friet. Indisch koken op z’n festival is nog best een uitdaging. Veel gerechten maak je niet in tien minuten, veel moet je marineren en langzaam smoren. Een goede voorbereiding is dus erg belangrijk.”
“Het is echt hard werken, dat hebben mensen soms niet door. Iedereen wil tussen vijf en acht uur eten en dan moet je hard werken om iedereen snel en toch goed te kunnen helpen. Gelukkig hangt er op zulke festivals een fijn sfeertje en hoor je mensen niet klagen over de lange wachttijd. We dachten eerst af en toe een evenement te draaien, maar nu hebben we zoveel aanvragen dat we elk weekend kunnen werken. Dat doen we niet. Dan lopen we over en kunnen we niet de kwaliteit bieden waar we voor staan.”
Het interview gaat verder onder de foto.
Het idee van een restaurant bleef kriebelen. “In Zaltbommel ben ik in februari Foodbar OostWest begonnen: een brasserie met zowel een oosterse als westerse kaart. We kennen het theater naast het restaurant doordat we er een paar keer met onze truck hebben gestaan. Zij vroegen ons of we interesse hadden in de oude brasserie.”
Met drie bedrijven zit Roger geen moment stil. Daar geniet hij van. “Mijn kinderen zijn nu groot en dan zoek je een uitdaging. Ik vind het zo leuk om nieuwe dingen op te zetten en daar haal ik veel voldoening uit. En als dat ook nog eens loopt en mensen vinden het leuk, dan doe ik het daarvoor. Ik zeg altijd ‘Energie flows where the attention grows’, en dat blijkt maar weer.”
In onze gids
Populaire rubrieken