Roeland van Pandorus: ‘Wij zijn een museum waar je alles mag kopen, zonder entree te betalen’

Aangeboden door Pandorus 24 mei 2019

De appel viel voor Roeland van Beest daadwerkelijk niet ver van de boom. Want op een paar minuutjes lopen afstand van zijn vaders antiekwinkel Pandora opende hij in 2008 Pandorus: “We verkopen hier meer vintage en retro spullen dan antiek; dat is mijn vaders ding. In deze winkel verkoop ik alles waarop ik winst kan maken.” En dat levert soms bijzondere dingen op. 

Hoe gekker, hoe leuker

Zo mocht hij onlangs een huis leeghalen waar een gynaecoloog een praktijk aan huis had. Daar kwam hij een interessant voorbehoedsmiddel tegen, dat hij ons graag laat zien. “Het zit netjes in het hoesje, met gebruiksaanwijzing en al”, vertelt Roeland. “Deze schuimspray moest zwangerschappen voorkomen. Hoe gekker de spullen, hoe leuker ik het vind. Al wil ik wel voorkomen dat het hier een rariteitenkabinet wordt.”

Het interview gaat verder onder de foto.

Pandorus - Anticonceptieschuim - antiek vintage retro tweedehands - indebuurt Dordrecht

Beschimmelde huizen

Zelf begon hij zijn carrière in de financiële wereld. “Voor mijn MBA finance liep ik stage, en merkte ik dat ik niet gelukkig was. De financiële wereld is best saai, er mag van mij wel meer gelachen worden. Dat omhoog likken en omlaag trappen was niets voor mij.” Nu struint hij beurzen en huizen af naar unieke dingen. “Juist in schimmelige huizen kom je de mooiste dingen tegen”, weer hij.

Voor de liefhebbers

Doordat hij letterlijk is opgegroeid in zijn vaders winkel, heeft hij een oog voor pareltjes. “Ik zie snel wat kwaliteit is. Zo kwam ik ooit een krokodillenleren koffer tegen, nog compleet met gegraveerde flesjes. Zo’n stuk blijft dan misschien wel jaren in de winkel staan, maar ik weet dat er iemand is die zo’n mooi stuk kan waarderen.”

Het interview gaat verder onder de foto.

Foto: indebuurt Dordrecht
Foto: indebuurt Dordrecht

Trip down memory lane

Waardering ziet Roeland ook bij zijn oudere klanten. “We hebben hier spullen uit alle tijdperken, van antieke kasten tot cd’s. Voor veel mensen is een bezoekje aan de winkel dan ook een feest der herkenning. We zien onszelf als een soort museum waar je alles mag kopen. En je hoeft niet eens entree te betalen,” grapt hij.


Deze bijdrage wordt je aangeboden door Pandorus. Meer over Pandorus ontdekken?

Pandorus kringloopwinkels

Nu gesloten11:00 - 17:00

Boomstraat 17, Dordrecht

Bekijk meer:kringloopwinkels

adv.